Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό θεατρολόγων από τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό θεατρολόγων από τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 14:00

theatrologoi
Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο αριθμός των τεσσάρων μόνο γυμναστών στην Πρωτοβάθμια κι ο ισχνός αριθμός διορισμών στην Δευτεροβάθμια, όχι μόνο μας λυπεί, μας γεμίζει ανασφάλεια για τις προθέσεις του ΥΠΑΙΘ όσον αφορά τις προσλήψεις που επίκεινται στη Γενική Αγωγή.

Μας δημιουργεί εν τέλει ανασφάλεια για τις προθέσεις του Υπουργείου σε σχέση με το σχολείο που οραματίζεται και το ρόλο των μαθημάτων ειδικοτήτων σε αυτά. Άμεσα ανταποκρίθηκαν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΠΕΣΥΘ συνυπογράφοντας, ο Σύλλογος Εικαστικών, Σύλλογοι Αποφοίτων Μουσικολογίας και Σύλλογοι Ειδικής Αγωγής, καλώντας τα μέλη τους σε μαζική συμμετοχή την Πέμπτη 19/12 και ώρα 14:00.

Η πρόεδρος του ΠΕΣΥΘ, Ανθή Κοντορούση, δήλωσε στο protothema.gr: «Από τις 1.817 οργανικές θέσεις, που συστάθηκαν για την Πρωτοβάθμια Ειδικής Αγωγής, δόθηκαν μόνο 4 οργανικές – ψίχουλα για γυμναστές (ΠΕ11 ΕΑΕ). Καμία οργανική στην Πρωτοβάθμια Ειδικής δεν δόθηκε για ΠΕ06.ΕΑΕ Αγγλικής, ΠΕ08.ΕΑΕ Καλλιτεχνικών, ΠΕ86.ΕΑΕ Πληροφορικής, ΠΕ91.ΕΑΕ Θεατρικής Αγωγής, ΠΕ79.ΕΑΕ & ΤΕ16.ΕΑΕ Μουσικής Επιστήμης.

Οι θεατρολόγοι μάλιστα αποκλείστηκαν εντελώς από τους διορισμούς και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, αν και προσκλήθηκαν στην προκήρυξη. Πλήρωσαν το παράβολο και έτρεξαν να κάνουν τα χαρτιά τους. Πόσο νόμιμος είναι αυτός ο αποκλεισμός; Γιατί δεν συστάθηκαν οργανικές για τις ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Και o έφορος Δημοσίων Σχέσεων του ΠΕΣΥΘ Χρίστος Παγκαλιάς επισημαίνει: «Η πεποίθησή μας πως όλοι οι μαθητές έχουν ισότιμη πρόσβαση στην Εκπαίδευση και ίσα μορφωτικά δικαιώματα, φαίνεται πως βρίσκει αντίθετη κι αυτή την κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά, διαπιστώνουμε με θλίψη πως οι αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ ενισχύουν την εκκρεμότητα της θέσης μας στην Εκπαίδευση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΟΛΜΕ και πολλά πρωτοβάθμια Σωματεία που διευκόλυναν τη στάση εργασίας. Ραντεβού την Πέμπτη 19/12 στις 2 η ώρα έξω από το ΥΠΑΙΘ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης