Τσουγκρίζοντας... βιβλία!

Τσουγκρίζοντας... βιβλία!

Εικόνες, ιστορίες, συναισθήματα, προβληματισμοί, ταξίδια, γέλια και σκέψη. Όλα όσα δηλαδή χρειάζονται τα παιδιά μας όταν κλείνουν τα σχολεία και “ανοίγουν” οι γιορτές...

vivlio_main01
Η ιστορία του Πάσχα: Μάθετε την ιστορία του θαύματος της Ανάστασης του Χριστού και γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα. Μία απλή και παραστατική αναδιήγηση της αγαπημένης ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης, με υπέροχη εικονογράφηση που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.
Εκδόσεις Ουρανός (από 5 ετών)

vivlio04

Η κιβωτός του Νώε: Όταν ο Θεός προειδοποιεί τον Νώε ότι πλησιάζει ένας μεγάλος κατακλυσμός, εκείνος κατασκευάζει μια τεράστια κιβωτό για να σώσει την οικογένειά του και όλα τα είδη των ζώων. Μια απλή και παραστατική αναδιήγηση της αγαπημένης ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης, με υπέροχη εικονογράφηση, που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.
Εκδόσεις Ουρανός (από 5 ετών)

Κλείσιμο
vivlio08

Εϊντα Τουίστ, Η Επιστήμονας: Γιατί τα τριαντάφυλλα είναι γεμάτα πράγματα που αγκυλώνουν; Γιατί βαθιά μέσα στη μύτη σου τρίχες ξεφυτρώνουν; Το κεφάλι της Έιντα Τουίστ ξεχειλίζει από ερωτήσεις. Όπως και οι συμμαθητές της, ο Ίγκι και η Ρόζι, έτσι και η Έιντα έχει ανεξάντλητη περιέργεια. Αλλά όταν το παρακάνει με τις διερευνητικές αποστολές και τα περίπλοκα επιστημονικά της πειράματα, οι εξουθενωμένοι γονείς της την αναγκάζουν να καθίσει στην Καρέκλα της Σκέψης. Θα καταφέρει άραγε η πολλή σκέψη να αλλάξει της Έιντα τα μυαλά; Η Άντρια Μπέιτι και ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς βάζουν τα δυνατά τους και, συνδυάζοντας ευφάνταστο κείμενο και υπέροχες εικόνες, εμπνέουν τους μικρούς αναγνώστες, ώστε να κυνηγήσουν ό,τι τους παθιάζει.
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Άντρια Μπεϊτι (από 3 ετών)

vivlio07

STEM - Μηχανική (Βιβλίο Δραστηριοτήτων): Η μηχανική είναι η τέχνη των μηχανών. Τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν τις σπουδαίες έννοιες αυτού του βιβλίου. Θα ανακαλύψουν πολλά για τη μηχανική µέσα στην άνεση του σπιτιού τους διαβάζοντας απλές εξηγήσεις και κάνοντας τις δραστηριότητες κάθε σελίδας. Καλλιεργήστε από νωρίς την αγάπη για τους επιστηµονικούς κλάδους STEM µέσα από αυτό το απίθανο εικονογραφηµένο βιβλίο, που θα εμπνεύσει τα παιδιά να συμβάλουν στην εξέλιξη του κόσμου με μια δική τους εφεύρεση.
Εκδόσεις Ψυχογιός – Κείμενο: Τζένι Τζάκομπι (από 7 ετών)

vivlio06

Φιλαράκια: Ένας παππούς και ο εγγονός του. Ο ένας προσφέρει την πείρα της ζωής. Ο άλλος το παιχνίδι της. Μαζί μαθαίνουν τι σημαίνει να προσφέρεις βοήθεια και αγάπη σε όσους υποφέρουν. Συμπαράσταση σε όσους πονάνε. Kαι ακόμα τη γοητεία των φανταστικών ταξιδιών, τη δύναμη των ονείρων. Και στο τέλος καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν και τη μεγάλη απώλεια∙ απλώς την καταργούνε. Ίδια όπως όταν παίζει κανείς κρυφτό και βρίσκει αυτόν που έχασε και του φωνάζει: «Φτου ξελευτερία! Σε βλέπω!» Ένα μυθιστόρημα σε τρία κεφάλαια. Ένα παιδί που ανακαλύπτει τον κόσμο. Ένας συγγραφέας που τον μαθαίνει γράφοντας τις δικές του ιστορίες.
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων– Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά (από 7 ετών)

vivlio01

Ο Βρομύλος θέλει να χάσει: Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και αυτό το γνωρίζουν όλοι εκτός από τον Σαύρα Βρομύλο. Ο ίδιος έχει να κάνει μπάνιο από τότε που ήταν τριών χρόνων. Όσοι βρίσκονται δίπλα του υποφέρουν, ενώ οι περισσότεροι τον αποφεύγουν. Παρ’ όλα αυτά οι συμπαίκτες του τον ανέχονται μέχρι που, σε ένα αγώνισμα, ο Βρομύλος χάνει εσκεμμένα επειδή το έπαθλο είναι καλλωπισμός και μπάνιο σε σαυρασπά. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα πραγματικά προβλήματα του Βρομύλου, τα οποία θα φτάσουν στα αυτιά της θείας του, της μυστικογράφου Βρομούσας Ντουντούκας, με αναπάντεχα αποτελέσματα... Μια διασκεδαστική ιστορία από τον κόσμο του Σαυράιβορ, που μιλάει για την υγιεινή και την καθαριότητα.
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης – Εικονογράφηση: Στέφανος Βλασακάκης (από 5 ετών)

vivlio03

Δώρο Γενεθλίων: Έξι μήνες η Τασία και ο αδερφός της ταΐζουν το γουρουνάκι-κουμπαρά με το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν μαζί ένα σούπερ δώρο στον μπαμπά τους τη μέρα των γενεθλίων του. Όμως, όταν φτάνει η στιγμή, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδίαζαν: Πού πήγαν τα χρήματα; Μόνο μια ανθοδέσμη θα είναι το δώρο τους; Θα μπορέσουν τα δυο αδέρφια να μείνουν ενωμένα όταν όλα πάνε στραβά; Μια έξυπνη ιστορία για τη δύναμη της συγγνώμης στα χείλη των παιδιών.
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας– Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος (από 5 ετών)

Οι κανονιέρηδες των γηπέδων - Ο νέος προπονητής: Ο Νταν ο Γκολτζής με τον καλύτερό του φίλο τον Ρέμι περνούν κάθε μέρα μετά το σχολείο από το πάρκο. Εκεί συχνάζει ο Βίλεμ, ένας άντρας με μακριά μαλλιά και μούσια, που όλοι θεωρούν άστεγο και τον αποφεύγουν γιατί τους φαίνεται τρομακτικός. Λίγο πριν από το σχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου ο προπονητής της ομάδας, ο κύριος Ριν, σπάει το πόδι του. Όλα τα παιδιά θεωρούν απίθανο να καταφέρουν να συμμετάσχουν στους αγώνες, καθώς είναι δύσκολο να βρουν αντικαταστάτη την τελευταία στιγμή.
Ο Γκολτζής μαθαίνει από τον πατέρα του ότι ο Βίλεμ ήταν παλιά πολύ καλός ποδοσφαιριστής, και έτσι προτείνει να αναλάβει αυτός την ομάδα. Θα συμφωνήσουν οι υπόλοιποι με την ιδέα του; Θα καταφέρει η σχολική ομάδα να πάρει μέρος στο τουρνουά και, τελικά, να νικήσει;
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Χέραρτ Βαν Χέμερτ (από 7 ετών)

vivlio05

Μου αρέσω: Ο Φρέκο είναι ένα μικρό αρκουδάκι με μεγάλα μάτια και μεγάλες απορίες. Tου αρέσει να κάνει πολλά πράγματα. Μόνο ένα πράγμα δεν του αρέσει: ο εαυτός του… Πώς να πιστέψει στις ικανότητές του και στη μοναδικότητά του; Πώς να ξεπηδήσει από μέσα του η μαγική εκείνη φωνούλα που θα τον κάνει επιτέλους να πει: ΜΟΥ ΑΡΕΣΩ!
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Μαριλίτα Χατζημποντόζη– Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός (από 2 ετών)
Ο γάμος του μπαμπά μου: Η εξάχρονη Βίκυ έχει πολλές απορίες: Γιατί κάποια παιδιά, όπως εκείνη, δε ζουν με τον μπαμπά και τη μαμά στο ίδιο σπίτι; Γιατί χωρίζουν οι γονείς; Όταν χωρίζουν, αγαπούν το ίδιο ή περισσότερο τα παιδιά τους; Είναι κακό που αγαπάει την αρραβωνιαστικιά του μπαμπά της; Η μαμά της θα θυμώσει που θα γίνει παράνυφη στον γάμο του μπαμπά με τη Δανάη; Όλα αυτά τα ερωτήματα την προβληματίζουν καθώς ετοιμάζεται για τον γάμο του μπαμπά της. Επειδή όμως είναι ένα πανέξυπνο κοριτσάκι, στο τέλος καταφέρνει να είναι όλοι χαρούμενοι και πιο πολύ η ίδια, γιατί, όχι μόνο βρίσκει τις απαντήσεις που χρειαζόταν, αλλά και κάτι ακόμα: μια υπέροχη έκπληξη που θα έρθει σε λίγους μήνες!
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου – Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου (από 7 ετών)

Φλω και Τιμολέων – Το κάλεσμα της φώκιας: Μια φώκια βρίσκεται τραυματισμένη στη Φούρκα Χαλκιδικής. Η Φλω, ο Έρικ και ο γιατρός Πέτρος Καλομοίρης τη φωνάζουν Τιμολέων και φροντίζουν να τη μεταφέρουν στη MΟm στην Αλόννησο. Στο νησί εκτός από τον καπετάν Πυθαγόρα θα γνωρίσουν πολλούς φίλους, μικρούς και μεγάλους. Θα μοιραστούν μοναδικές στιγμές με τις φώκιες Μοναχούς. Θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο με τη μαγεία του τοπίου και της φύσης ή την άγρια θάλασσα, αλλά και με απίστευτες προκλήσεις και ανατροπές που θα επηρεάσουν τη ζωή τους σε βαθμό που θα αναρωτιούνται… Υπάρχουν στην Αλόννησο πειρατές; Ο Έρικ λέει πως και βέβαια υπάρχουν! Και επιμένει ότι θέλουν να κλέψουν έναν θησαυρό που κατάπιε η θάλασσα και τις φώκιες Monachus-Monachus. Ένα μυθιστόρημα για νέους κάθε ηλικίας που προκαλεί και συναρπάζει…
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Μερκούριος Αυτζής– Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση (από 9 ετών)

Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης 12: Καινούρια δράματα περιμένουν τη Νίκι Μάξουελ, καθώς προσπαθεί να προγραμματίσει τις καλοκαιρινές διακοπές της. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, όταν αναλαμβάνει, στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, να ξεναγήσει έναν γλυκούλη τύπο που επισκέπτεται το σχολείο τους. Άραγε, αυτή η νέα φιλία θα θέσει σε κίνδυνο τη σχέση της με τις κολλητές της, την Κλόι και τη Ζόι, αλλά και με τον αγαπημένο της Μπράντον; Το δωδέκατο βιβλίο μιας από τις δημοφιλέστερες σειρές graphic novel παγκοσμίως είναι γεγονός. Η Νίκι Μάξουελ σε νέες περιπέτειες με ένα όχι και τόσο κρυφό φλερτ της κακιάς ώρας.
Εκδόσεις Ψυχογιός – Συγγραφέας: Ρέιτσελ Ρενέ Ράσελ (από 8 ετών)

Τι κάνουν τα πρωτάκια; : Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη τάξη. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο...
Εκδόσεις Μεταίχμιο – Συγγραφέας: Αντιόπη Φραντζή– Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος (από 6 ετών)

Οδός των φίλων – Θέλω ένα σκυλάκι: Η παρέα γνωρίζει τα χαριτωμένα κουταβάκια που γέννησε η σκυλίτσα ενός φίλου τους και θέλουν να τα υιοθετήσουν! Αλλά οι γονείς τους αρνούνται: το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι μεγάλη ευθύνη… Μαζί οι πέντε φίλοι θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός σκύλου.
Εκδόσεις Μεταίχμιο – Συγγραφέας: Σιλβέν Ζαουί (από 6 ετών)

vivlio02

Οδός των φίλων – Είμαι ερωτευμένη: Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις. Η Ρόουζ αγαπάει στα κρυφά τον...
Εκδόσεις Μεταίχμιο – Συγγραφέας: Σιλβέν Ζαουί (από 6 ετών)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης