Ολυμπιακοί Αγώνες: Τριπλ-κράουν και στα 200μ. ο Μπολτ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τριπλ-κράουν και στα 200μ. ο Μπολτ

Ο Τζαμαϊκανός μετά τα 100μ. έγραψε ιστορία και στα 200μ. - Κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς - Πλέον ο στόχος του είναι τα 4Χ100μ. προκειμένου να «πιάσει» Καρλ Λιούις και Πάαβο Νούρμι με 9 χρυσά

Usain Bolt wins gold in 200m race in Rio
Απογοήτευση την ώρα που κατακτάς το 8ο Χρυσό σου μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες, γίνεται; Αν είσαι ο Μπολτ, γίνεται. Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ με χρόνο 19,78 θα ανέβει για μία ακόμα φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου... 

Η «αστραπή» από την Τζαμάικα, ο υπεραθλητής του στίβου, έκανε... πλάκα στους αντιπάλους του, έδειξε ότι δεν υπάρχει ούτε ψήγμα ανταγωνισμού και κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, το 8ο σε Ολυμπιακούς αγώνες. 


Κλείσιμο
Μοναδικό... ψεγάδι, που φάνηκε πως τον απογοήτευσε για μερικά δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της κούρσας, η «αποτυχία» να πραγματοποιήσει τον μεγάλο του πόθο, να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. 

Οι συνθήκες που επικρατούν στην Βραζιλία, όμως, δεν του επέτρεψαν να το πετύχει και αυτό, καθώς η υγρασία στην ατμόσφαιρα ξεπερνούσε το 85% ενώ και η ζέστη έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. 

Παρόλα αυτά, τίποτα δε μπορούσε να εμποδίσει τον Μπολτ να κάνει ακόμα ένα... πάρτι και να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια συλλογή του από χρυσά μετάλλια. Μαζί του στο βάθρο, ο Ντε Γκράας από τον Καναδά που τερμάτισε δεύτερος, όπως και ο Γάλλος Κρίστοφερ Λεμέτρ, που έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία μέτρα. 

Με το μετάλλιο αυτό ο «άνθρωπος-αστραπή» έφθασε τα 8 χρυσά μετάλλια κι «έπιασε» στη σχετική κατάταξη τον Αμερικανό Ρέι Γιούρι, που έχει επίσης οκτώ μετάλλια, όλα χρυσά. Πλέον, το βλέμμα του Μπολτ είναι στραμμένο στην σκυταλοδρομία 4χ100μ, όπου θέλει το χρυσό μετάλλιο για να φθάσει τα 9 και να γράψει ιστορία, αφού θα «πιάσει» τον Φινλανδό Πάαβο Νούρμι και τον Αμερικανό Καρλ Λιούις. 

Οι δύο θρυλικές μορφές του στίβου έχουν κατακτήσει από 9 χρυσά μετάλλια (ο Νούρμι συνολικά έχει 12, αφού έχει και 3 ασημένια και ο Λιούις 10, αφού έχει και 1 ασημένιο).

Ο ίδιος πάντως δήλωσε απογοητευμένος από την επίδοσή του παραδεχόμενος ότι ακομα και αυτός γερνάει. «Μεγαλώνω, δεν είμαι τόσο νεός και φρέσκος όσο παλιά, αλλα είμαι ενθουσιασμένος με το χρυσό μετάλιο και αυτό μετράει». Το 19,78 ήταν η καλύτερη φετινή του επίδοση αλλά η πιο αργή του κούρσα στα 200μ. από το 2008.
 
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης