Σκολάρι: Είναι η χειρότερη ημέρα της ζωής μου

Σκολάρι: Είναι η χειρότερη ημέρα της ζωής μου

Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, ζήτησε τη συγχώρεση των Βραζιλιάνων και δεν «κρύφτηκε» πίσω από την απουσία του Νεϊμάρ

Σκολάρι: Είναι η χειρότερη ημέρα της ζωής μου
Ως τη χειρότερη ημέρα της ζωής του χαρακτήρισε ο Φελίπε Σκολάρι τη συντριβή της Βραζιλίας με 7-1 από τη Γερμανία. «Θα με θυμούνται σαν τον προπονητή που έχασε με 7-1 αλλά γνώριζα το ρίσκο όταν ανέλαβα τη δουλειά» συμπλήρωσε. Επιχειρώντας παράλληλα να ανυψώσει το ηθικό των παιχτών του έστειλε το μήνυμα ότι «η ζωή συνεχίζεται και αυτό είναι που θα κάνω».

«Το μήνυμά μου στους Βραζιλιάνους είναι ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι πιστεύαμε ότι ήταν το καλύτερο. Χάσαμε από μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες ικανότητες που χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να αλλάξει το παιχνίδι με έναν εξωφρενικό τρόπο» συνέχισε ο Φιλιππάο στη συνέντευξή τύπου μετά το παιχνίδι.

Κλείσιμο


Ζήτησε, επίσης, τη συγχώρεση των οπαδών της σελεσάο «για το λάθος αυτό». «Ζητάμε συγγνώμη που δεν προκριθήκαμε στον τελικό και θα τιμήσουμε την ομάδα στον αγώνα για την τρίτη θέση στην Μπραζίλια, το Σάββατο». «Ζητάμε τη συγχώρεσή σας» συνέχισε ο Σκολάρι.



Παράλληλα ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη. «Το καταστροφικό αποτέλεσμα μπορεί να μοιραστεί με όλη την ομάδα, γιατί αυτό θα πουν οι παίχτες, αλλά εγώ είμαι αυτός που επέλεξε την τακτική, την αρχική 11αδα, και άρα ο υπεύθυνος για το αποτέλεσμα είμαι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς όμως να αποκαλύψει τίποτα για το μέλλον του στον πάγκο της Σελεσάο.



Ερωτηθείς για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε η απουσία του Νεϊμάρ ο προπονητής της Βραζιλίας ήταν κατηγορηματικός: Όχι, όχι, όχι δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Ας μην ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες στην απουσία του Νεϊμάρ ή στα έντονα συναισθήματα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.



Θέλοντας, μάλιστα, να ενισχύσει το επιχείρημα του τόνισε ότι «δεν πιστεύω ότι θα ήταν διαφορετικά αν ο Νεϊμάρ ήταν παρών. Είναι επιθετικός. Η Γερμανία πιθανότατα θα είχε κάνει τα ίδια ακόμα και αν ήταν στο γήπεδο. Δεν θα ήξερε πώς να αμυνθεί απέναντι στις κινήσεις πριν το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο γκολ».

GIF: Brazilian woman is stunned on Twitpic

GIF: The struggle is real on Twitpic


“Μαύρη” μέρα και για την οικογένεια του Σκολάρι

Η μέρα δεν ήταν “μαύρη” μόνο για τον προπονητή της Σελεσάο, αλλά και για την οικογένειά του. Συγκεκριμένα, οι συγγενείς του Σκολάρι, όπως συνηθίζουν σε κάθε ματς της Εθνικής Βραζιλίας, συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό με τη Γερμανία στο ξενοδοχείο του ξαδέρφου τους, Τζακίρ Σκολάρι και μάλιστα οι περισσότεροι “έβλεπαν” άνετη νίκη της ομάδας τους με σκορ μάλιστα 3-1. Μετά από μόλις μισή ώρα όμως τα αστεία και τα πειράγματα είχαν κοπεί. Το 5-0 στο ημίχρονο δεν μπορούσε κανείς να το πιστέψει και ο μόνος που είχε κουράγιο να κάνει δηλώσεις στις κάμερες της βραζιλιάνικης τηλεόρασης που κατέγραφε τις σκηνές ήταν ο ξενοδόχος ξάδερφος, ο Τζακίρ Σκολάρι, ο οποίος δήλωσε τρομοκρατημένος: «Δεν ξέρω τι να πω», δήλωσε χαρακτηριστικά: «ήμασταν όλοι τόσο αισιόδοξοι, πιστεύαμε τόσο πολύ στην πρόκριση. Είναι απαίσιο αυτό που νιώθουμε».





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης