Μουντιάλ 2018 - Βραζιλία-Βέλγιο 1-2: «Κόκκινοι διάβολοι» έστειλαν την «σελεσάο» σπίτι της

Μουντιάλ 2018 - Βραζιλία-Βέλγιο 1-2: «Κόκκινοι διάβολοι» έστειλαν την «σελεσάο» σπίτι της

Το απίθανο Βέλγιο, έπειτα από συγκλονιστική εμφάνιση, άφησε εκτός συνέχειας Μουντιάλ 2018 το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Βραζιλία, και έκλεισε ραντεβού στον ημιτελικό με τη Γαλλία - Με αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13' και τρομερό σουτ του Ντε Μπρόινε στο 31' οι Βέλγοι προηγήθηκαν με 0-2, για να μειώσει στο 76' ο Ρενάτο Αουγκούστο

mundial_2018_belgio_brazil_arthro4
Το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου είναι πλέον ευρωπαϊκή υπόθεση, καθώς, μετά την Ουρουγουάη (την απέκλεισε το απόγευμα η Γαλλία) ήρθε το απόλυτο σοκ με τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από το Βέλγιο, να ολοκληρώσει την πλήρη αποτυχία των Λατινοαμερικάνων.



Οι απίθανοι Βέλγοι που ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον, προηγήθηκαν στο 13' με το αυτογκόλ του Φερναντίνιο κι από εκείνο το σημείο και μετά κάθε αντεπίθεση τους μύριζε γκολ για να έρθει το 2-0 στο 31' με απίστευτο σουτ του Ντε Μπρόινε.

Η Βραζιλία έμοιαζε εγκλωβισμένη και μόνο η είσοδος του Ντόουγκας Κόστα της έδωσε μια φρεσκάδα για να μειώσει στο 76' με τον Ρενάτο Αουγκούστο και να χάσει τρεις σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση με τον Κουρτουά στο 93' να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο πλασέ του Νεϊμάρ!

Oι Βραζιλιάνοι είχαν 24 προσπάθειες για γκολ, έσπασαν ρεκόρ, αλλά δεν πήραν αυτό που ήθελαν.

Κλείσιμο
Ο Μαρτίνεθ έκανε την έκπληξη, περνώντας στην ενδεκάδα τους δυο κορυφαίους με την Ιαπωνία, Τσαντλί και Φελαϊνί. Στον αντίποδα, ο Τιτέ προσπάθησε να καλύψει το κενό του τιμωρημένου, Καζεμίρο με τον Φερναντίνιο. Η Σελεσάο μπήκε δυνατά, πίεσε αρκετά και προκάλεσε αναστάτωση στους Βέλγους. Μάλιστα, στο 8ο λεπτό είχε τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν δύσκολο για τους «Κόκκινους», αλλά ο Παουλίνιο σε δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τα κενά στην αντίπαλη άμυνα.

Οι Βέλγοι στο 13ο λεπτό σόκαραν τους Βραζιλιάνους! Από εκτέλεση κόρνερ, ο Φερναντίνιο με τον ώμο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και οι «Διάβολοι» από το... πουθενά πήραν προβάδισμα. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, Αζάρ και Ντε Μπρόινε ήταν... φωτιά, ενώ ο Λουκάκου έτρεχε παντού και βοηθούσε ακόμα και στο ανασταλτικό κομμάτι! Οι Βέλγοι βρήκαν πολλά κενά στον άξονα και στη δεξιά πτέρυγα της Βραζιλίας, έκαναν το παιχνίδι τους και στο 31ο λεπτό ήρθε το γκολ! Ο Λουκάκου που είχε γυρίσει στην... άμυνα με έναν απίθανο καλπασμό μοίρασε στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με σουτάρα πέτυχε το 2-0. Η Βραζιλία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Κουρτουά φρόντισε να της κόψει την όρεξη. Εξάλλου, στο 37ο λεπτό με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε τον Κουτίνιο!

Εκτός των άλλων, η Βραζιλία καλούνταν να σπάσει και την... κατάρα που την ήθελε να μένει εκτός τις έξι προηγούμενες φορές που δέχθηκε δυο γκολ στο ημίωρο (σε αγώνα Μουντιάλ).

Στην επανάληψη, ο Φιρμίνο πήρε τη θέση του Γουίλιαν και κατάφερε να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Η Βραζιλία είχε τον έλεγχο και στο 55ο βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ο Κουρτουά νίκησε τον Παουλίνιο. Ο Τιτέ πέρασε στο παιχνίδι τον Ντάγκλας Κόστα και η Σελεσάο βγήκε όλη μπροστά για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Βέβαια, στο 62' θα μπορούσαν να είχαν όλα τελειώσει, αλλά το διαγώνιο σουτ του εντυπωσιακού Αζάρ πέρασε άουτ.

Ο Ντάγκλας Κόστα πίεζε από τα πλάγια, όμως ο Κουρτουά κρατούσε την εστία του ανέπαφη. Ο Τιτέ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, πέρασε στο 74' τον Αουγκούστο και δυο λεπτά αργότερα δικαιώθηκε, αφού σκόραρε με κεφαλιά από ωραία σέντρα του Κουτίνιο. Η Βραζιλία πίεσε ασφυκτικά, ο Νεϊμάρ αποφάσισε να... μπει στο παιχνίδι και οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν διαδοχικές. Στο 78' ο Φιρμίνο δεν μπόρεσε να πλασάρει ιδανικά, ενώ στο 81' το υπέροχο σουτ του Αουγκούστο πέρασε μόλις άουτ. Στο 84' ο Νεϊμάρ έσπασε ιδανικά στον Κουτίνιο, αλλά το τελείωμα του τελευταίου ήταν κάκιστο! Κερασάκι στην τούρτα η απίθανη επέμβαση του Κουρτουά στη σουτάρα του σταρ της Παρί! Το Βέλγιο είχε σε τεράστια μέρα Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Κουρτουά, η Σελεσάο δεν είχε ουσία και... Νεϊμάρ.

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Παουλίνιο (73’ Ρενάτο Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Γουίλιαν (46’ Φιρμίνο), Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζέσους (58’ Ντάγκλας Κόστα)

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Μενιέ, Τσαντλί (82’ Βερμάελεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (86’ Τίλεμανς)

Πηγή: gazzetta.gr


Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+4': ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ Κουρτουά και εκπληκτική επέμβαση στο παραθυράκι στο πλασέ του Νεϊμάρ!

89': Ο Αζάρ και πάλι παίρνει την πρώτη μπαλιά μετά την απομάκρυνση, χορεύει δύο αντιπάλους κερδίζει φάουλ, κάρτα στον Φάγκνερ και... χρόνο.

88': Ο Νεϊμάρ στην περιοχή ανοίγει το κοντρόλ και βγαίνει εκτός μαζί με τη μπάλα...

84': Στην κόντρα η Βραζιλία με τον Νεϊμάρ να μπαίνει και να πασάρει στον Κουτίνιο που ήρθε ως τρέιλερ όμως πλάσαρε εντελώς άστοχα!

82': Έξω ο Τσαντλί στη θέση του ο Βερμάλεν

80': Ο Κουτίνιο πασάρει στον Ρενάτο Αουγκούστο που μπαίνει μόνος του από τον άξονα και σουτάρει με τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κουρτουά! Τεράστια ευκαιρία για την Βραζιλία!

79': Κόρνερ για την Βραζιλία ο Αζάρ μετά το διώξιμο βγαίνει στην κόντρα αλλά κάνει κακή πάσα...

Ροντέο έχει γίνει πλέον το ματς

78': Απίστευτο κοντρόλ του Φιρμίνιο με το τακούνι και γυριστό σουτ η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Βελγίου

Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Αουγκούστο μειώνει το σκορ



76' ΓΚΟΟΟΟΛ: Από την σέντρα του Κουτίνιο ο Ρενάτο Αουγκούστο που είχε μπει αλλαγή μείωσε σε 1-2 κι ο αγώνας παίρνει φωτιά!

74': Ο Ντόουγκλας Κόστα στην κόντρα μπήκε στην περιοχή αλλά και πάλι ο Κουρτουά έδιωξε

70': Σπασμωδικές κινήσεις, ημιτελείς προσπάθειες από τους Βραζιλιάνους που δεν πείθουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την ανατροπή!

65': Κόλλσε και πάλι η Βραζιλία

62': Ο Ντόουγκλας Κόστα αποφεύγει τον Βερτόνχεν, σουτάρει ο Κουρτουά διώχνει κι ο Παουλίνιο αιφνιδιάζεται χάνοντας την ευκαιρία σε κενή εστία!

62': Νέο λάθος του Φερναντίνιο ο Τσαντλί έδωσε στον Ντε Μπρόινε αυτός στον Αζάρ κι ο τελευταίος από πλάγια θέση σούταρε άουτ

58': Ντόουγκλας Κόστα αντί Γκάμπριελ Ζεσούς

56': Ο Ζεσούς αποφεύγει τον Βερτόνχεν πάνω στη γραμμή, αλλά επιχειρεί και νέα ντρίμπλα στον Κομπανί για να βγει η μπάλα άουτ και ο ίδιος να πέσει στο χορτάρι. Περιμένουμε το VAR... Παίζεται λέει ο Σέρβος!

55': Ο Παουλίνιο μπαίνει στην περιοχή κερδίζει τις κόντρες φτάνει απέναντι από τον Κουρτουά που τον νικά στο τετ α τετ

52': Ο Νεϊμάρ μπαίνει στην περιοχή, προσποιείται, πέφτει στο χορτάρι κι ο Μάζιτς δείχνει παίζεται...

51': Ο Μαρσέλο με συνεχόμενες προσποιήσεις βρίσκει το χώρο κάνει την σέντρα σουτ όμως κανείς συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας!

49': Ο Νεϊμάρ έχασε από τον Κομπανί που έβγαλε το Βέλγιο στην κόντρα, αλλά ο Μιράντα έκοψε τον Λουκάκου

46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Φιρμίνιο να μπαίνει στη θέση του Γουίλιαν

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο με το Βέλγιο να είναι συγκλονιστικό!

45': Οι Βέλγοι στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου δείχνουν ότι μπορούν να αμύνονται εξαιρετικά...

42':  Εκτέλεση από τον Τσαντλί, ο Κομπανί στο πρώτο δοκάρι με τακουνάκι στέλνει τη μπάλα στον Άλισον!

41': Ο Παουλίνιο γκρεμίζει τον Ντε Μπρόινε και το Βέλγιο έχει στημένη τη μπάλα στη γωνιά της μεγάλης περιοχής. Το εκτελεί ο Ντε Μπρόινε κι ο Άλισον παραχωρεί κόρνερ!

38': Αντεπίθεση των Βέλγων όμως ο τελικός αποδέκτης ήταν ο Μενιέ που έκανε κακή τελική προσπάθεια.

37': Ο Κουτίνιο ελίσσεται έξω από την περιοχή σουτάρει, ο Κουρτουά και πάλι διώχνει εντυπωσιακά

34': Ο Ζεσούς μόνος του στην περιοχή κάνει και αδύναμη και άστοχη κεφαλιά

Απίστευτη ατομική προσπάθεια από τον Λουκάκου και... τηλεκατευθυνόμενο σουτ από τον Ντε Μπρόινε για το 0-2!



31' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ: Ο Λουκάκου απέφυγε τρεις παίκτες, έριξε στο τζατζάρισμα τον Παουλίνιο κι έδωσε την ασίστ στον Ντε Μπρόινε ο οποίος με απίστευτο σουτ πέτυχε το 0-2!

31': Αυτή τη φορά στην εκτέλεση ο Νεϊμάρ, αλλά καθαρίζει ο Φελαϊνί κι ο Λουκάκου βγάζει το Βέλγιο στην αντεπίθεση

30': Το εκτελεί ο Γουίλιαν, ο Φερναντίνιο σουτάρει από την περιοχή, κοντράρουν οι αμυντικοί κι από το νέο σουτ του Νεϊμάρ έχουμε κόρνερ.

29': Φάουλ στο σημαιάκι του κόρνερ για την Βραζιλία.

26': Ο Αζάρ ταλαιπωρεί τρεις αντιπάλους, βγάζει τρομερή πάσα στον Ντε Μπρόινε ο οποίος βιάζεται να σεντράρει προς τον Λουκάκου και διώχνει ο Τιάγκο Σίλβα

25': Μακρινό σουτ του Μαρσέλο ο Κουρτουά διώχνει

23': Πάλι στην αντεπίθεση οι Βέλγοι, ο Λουκάκου κάνει την ποδιά στον Μιράντα με τον Τιάγκο Σίλβα να διώχνει σε κόρνερ!

21': Στην κόντρα το Βέλγιο, ο Αζάρ σπάει τη μπάλα στον Μενιέ που προσπαθεί να βρει τον Λουκάκου όμως σώζει ο Μαρσέλο!



19': Ο Κουτίνιο έχει το χώρο και σουτάρει όμως ο Κουρτουά μπλοκάρει σταθερά

Εξαιρετική εκτέλεση από τον Φερναντίνιο, αλλά σε λάθος εστία


13' ΓΚΟΟΟΟΛ: Από το κόρνερ του Βελγίου, ο Φερναρντίνιο στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και το Βέλγιο προηγείται στο σκορ!

10': Από την εκτέλεση και πάλι οι Βέλγοι χάνουν τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Παουλίνιο εντελώς μόνος του έπιασε... αέρα!

10': Νέο κόρνερ σε φάση διαρκείας στην περιοχή των Βέλγων όπου Ζεσούς και Παουλίνιο δεν μπόρεσαν ανα σουτάρουν.

19758652
19758648
19754661



8': Στην κόντρα ο Λουκάκου κάνει τρομερή προσπάθεια κι η μπάλα φτάνει στον Αζάρ που σουτάρει στα σώματα και το νέο σουτ του Τσαντλί πέρασε άουτ.




8':  Δοκάρι για την Βραζιλία!  Από την εκτέλεση του Νεϊμάρ, ο Μιράντα ίσα, ίσα που ακούμοπησε τη μπάλα με τον Τιάγκο Σίλβα που ακολουθούσε να την βρίσκει με το... μπούτι και να την στέλνει στο δοκάρι!ι

7': Πρώτο κόρνερ στο ματς και είναι για την Βραζιλία

Επική φωτογραφία των Βέλγων οπαδών


3': Κλέβει ο Νεϊμάρ από τον Μενιέ, όμως η σέντρα που επιχειρεί δεν ανησυχεί τον Κουρτουά.

2': Πρώτη τελική στο ματς με το άστοχο σουτ του Ντε Μπρόινε

1': Σέντρα στον αγώνα

Οι συνθέσεις
Βραζιλία (4-2-3-1): Άλισον – Μαρσέλο, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα – Παουλίνιο, Φερναντίνιο – Γουίλιαν, Κουτίνιο, Νεϊμάρ – Γκάμπριελ Ζέσους
Βέλγιο (3-4-3): Κουρτουά – Βερτόγχεν, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί – Μενιέ, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί – Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκάκου
Διαιτητής ο Σέρβος, Μίλοραντ Μάζιτς, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μίλοβαν Ρίστιτς και Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς, ενώ τέταρτος διαιτητής είναι ο Τζάιρ Μαρούφο από τις ΗΠΑ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης