Τα νέα της στιγμής

Τα νέα της στιγμής

Μικρά, αλλά ενδιαφέροντα νέα της γευστικής επικαιρότητας, που δεν μας αφήνει να πλήξουμε ποτέ. Διότι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, η κρίση θέλει καλοπέραση. Εντάξει, δεν το λέει και έτσι ακριβώς...

Τα νέα της στιγμής
Από την Nτένη Καλλιβωκά

Μεγάλα openings φέτος δεν είχαμε το φετινό χειμώνα· ας μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Η λειτουργία του Funky Gourmet  ως εστιατορίου, ωστόσο, είναι από τα γεγονότα που αξίζουν την προσοχή μας. Ο χώρος λειτουργούσε εδώ και δύο χρόνια αποκλειστικά για privé και επαγγελματικά δείπνα από τους σεφ-ιδιοκτήτες Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο. Νέοι, ταλαντούχοι, κοσμοπολίτες, φέτος αποφάσισαν να τον ανοίξουν και στο κοινό.

Ετσι, διαμόρφωσαν ένα μικρό ρεστοράν τριάντα θέσεων στον επάνω όροφο του ολόλευκου νεοκλασικού που βρίσκεται σε πεζόδρομο στον Κεραμεικό. Η αίσθηση που έχεις είναι ότι βρίσκεσαι σε καλόγουστο σπίτι. Στον κάτω όροφο, ένα μοναστηριακό δρύινο τραπέζι και μια κομψή μπάρα, όπου μπορείς να πιεις το απεριτίφ σου. Οι σεφ –και οι δύο με σπουδές στο Institute of Culinary Education στη Νέα Υόρκη– προτείνουν μια δημιουργική κουζίνα με στοιχεία και τεχνικές που βασίζονται στις έως τώρα εμπειρίες από την προϋπηρεσία τους –στο Cineac (στο Αμστερνταμ), και στο Squirrel (δίπλα στον Eρβέ Προνζάτο) ο Νίκος, και στο 48 και το elBulli η Γεωργιάννα. Δοκιμάστε την καραβίδα με βελουτέ λευκής αγκινάρας (τοπιναμπούρ), το ταρτάρ καβουριού με αφρό καρύδας, το ζελέ από ginger, την τριλογία του σαλιγκαριού  και το γιουβέτσι με lemongrass.

Κλείσιμο
Οταν διαβάζετε αυτό το κείμενο, πιθανότατα ο καινούριος χώρος του Χριστόφορου Πέσκια στην Κηφισιά θα έχει ήδη ανοίξει. Οπως υποδηλώνει και το όνομά του, P. Box , θα είναι ένα μικρό deli-εστιατόριο, των 35 ατόμων. Ο Πέσκιας θα μαγειρεύει πίσω από μια κουζίνα μπάρα στην οποία θα μπορούν να καθίσουν έως 6 άτομα. Το μενού θα περιλαμβάνει γεύσεις του κόσμου, αλλά αρκετές με ελληνική χροιά.

Πρόσφατα, επισκέφθηκα και το OQ, καινούριο bar restaurant στη Γλυφάδα. Με κέρδισε επειδή δεν έμοιαζε με τα άπειρα πανομοιότυπα bar restaurants της περιοχής. Ιδιοκτησία δύο πιλότων, που δημιούργησαν ένα χώρο όπως φαντάζονταν το μαγαζί στο οποίο θα τους άρεσε να πήγαιναν οι ίδιοι. Τα κοκτέιλ του είναι εξαιρετικά, και όσο για το μενού, όπως δηλώνεται στον κατάλογο, το κρέας είναι Black Angus που ψήνεται σωστά και ωριμάζει όσο πρέπει.

Για το τέλος, ο Βασίλαινας. Είχα καιρό να τον επισκεφθώ και εντυπωσιάστηκα από την κουζίνα του σεφ Μανόλη Ασλάνογλου. Ενδιαφέρον το σούσι από ρείκι, κορυφαία και η φρέσκια ρέγγα στη σχάρα με φασόλια, κουμ κουάτ και αυγά βασιλικής ρέγγας...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης