Θρυλική πρόκριση και... το ταξίδι συνεχίζεται! (video)

Θρυλική πρόκριση και... το ταξίδι συνεχίζεται! (video)

Πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε και πάλι ο Ολυμπιακός, μετά τη μεγάλη νίκη του επί της Άρσεναλ με 1-0. Και μπορεί οι Λονδρέζοι, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση να έπαιξαν με τα δεύτερα, αλλά απέδειξαν με την απόδοσή τους είναι είναι κι αυτοί... Άρσεναλ!

 Αναμφίβολα πρόκειται  για κατόρθωμα πραγματικά αξιομνημόνευτο, αν αναλογιστεί κανείς όλες αυτές  τις ελλείψεις με

Θρυλική πρόκριση και... το ταξίδι συνεχίζεται! (video)

Πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε και πάλι ο Ολυμπιακός, μετά τη μεγάλη νίκη του επί της Άρσεναλ με 1-0. Και μπορεί οι Λονδρέζοι, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση να έπαιξαν με τα δεύτερα, αλλά απέδειξαν με την απόδοσή τους είναι είναι κι αυτοί... Άρσεναλ!

 Αναμφίβολα πρόκειται  για κατόρθωμα πραγματικά αξιομνημόνευτο, αν αναλογιστεί κανείς όλες αυτές  τις ελλείψεις με τις οποίες αγωνίζεται φέτος ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν.

 Σημειωτέον επίσης ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδος που υπάρχει  ελληνική ομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες  «16» της σπουδαιότερης 

ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φέτος είναι ο Ολυμπιακός, πέρσι ήταν ο Παναθηναϊκός και πρόπερσι ξανά ο Ολυμπιακός.

 Και πάμε στα του  αγώνα:

 Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο ματς μουδιασμένοι, αιφνιδιασμένοι από το ασφυκτικό πρέσινγκ των νεαρών αντιπάλων τους, οι οποίοι πίεζαν αδιάκοπα και ψηλά. Με την πάροδο, πάντως, του χρόνου, οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να βρίσκουν λύσεις και διαδρόμους και να δημιουργούν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Κλείσιμο

 Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει στο ξεκίνημα της επανάληψης με προσωπική ενέργεια και πλασέ  του Λεονάρντο (47΄), γεγονός που -σε συνδυασμό με το άκουσμα του γκολ του Άλκμααρ στα αποδυτήρια- επέτρεψε τους Πειραιώτες να ηρεμήσουν το παιχνίδι και να ελέγξουν τη ροή του αγώνα μέχρι το τέλος.

 Ολυμπιακός:
 Αντώνης Νικοπολίδης, Ολοφ Μέλμπεργκ, Ζέσους Λεονάρντο, Γιώργος  Γκαλίτσιος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ  Μπράβο , Σεαρένσε Ντουντού (86 Ντιντιέ  Ντομί), Λουτσιάνο Γκαλέτι, Εντσο Μαρέσκα , Κώστας Μήτρογλου, Γκονσάλες Οσκαρ (90΄+ Τάσος Πάντος)

 Άρσεναλ:
 Λούκας Φαμπιάνσκι, Μικαέλ Σιλβέστρ, Κάιλ Μπάρτλεϊ, Κέρεα  Γκίλμπερτ, Τόμας Κρούις, Αλεξάντρ Σονγκ, Φραν Μέριδα, Ααρον Ράμσεϊ, Κάρλος Βέλα, Τζακ Γουίλσιαρ (75 Ζιλ Σουνού), Θίο Γουόλκοτ 

Ζίκο: «Αξίζαμε την πρόκριση» 

Ο Ζίκο πανηγύρισε με ένα πλατύ χαμόγελο την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του  Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το γεγονός  ότι κράτησε την παράδοση που  τον θέλει να έχει μόνο νίκες όταν αγωνίζεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή  διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων.

 «Παίξαμε πολύ καλά και νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη και την πρόκριση», είπε ο Ζίκο, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του, τόνισε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που κατάφερα να περάσω την επιθετική μου φιλοσοφία στους παίκτες, να ψάχνουμε για το γκολ και να δημιουργούμε ευκαιρίες. Με βοήθησαν, βέβαια, και οι ποδοσφαιριστές που αφομοίωσαν αυτά που έλεγα σε συνδυασμό με τη νοοτροπία της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων που θέλουν να βλέπουν θέαμα».

Βενγκέρ: Μπράβο στους παίκτες  μου 

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Άρσεναλ  απέναντι στον Ολυμπιακό, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, παρουσιάστηκε ο Αρσέν  Βενγκέρ μετά τη λήξη του αγώνα:

 «Είμαι απογοητευμένος που χάσαμε, αλλά περήφανος για  την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μου. Μπορεί να μην εντυπωσιάσαμε, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση των ποδοσφαιριστών. Δυστυχώς δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε. Παρότι είχαμε την πιο νεαρή ομάδα που αγωνίστηκε στο Champions League, πιστεύω πως εκπροσώπησε επάξια το σύλλογο. Ο Ολυμπιακός έχει μία συγκροτημένη ομάδα και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε παίζοντας κλειστά στην άμυνα και με αντεπιθέσεις. Περίμενα να αντιμετωπίσουμε περισσότερες δυσκολίες, αλλά αυτό δεν έγινε. Ακόμη και μετά το γκολ είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε. Μας έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια».

Λεονάρντο: Αφιερωμένο στην κόρη μου 

Στη νεογέννητη κορούλα του αφιέρωσε το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο, όπως δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ήταν το καλύτερο δώρο για την κορούλα μου που μόλις γεννήθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που στηρίζει και στις δύσκολες στιγμές. Κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά και πρέπει να ανταμειφθούμε γι’ αυτό. Είμαι ευχαριστημένος από τη στιγμή που μπορώ και βοηθάω την ομάδα μου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης