Η Επιστήμη Στην Κουζίνα

Η Επιστήμη Στην Κουζίνα

H δεκαετια συνοψίζεται στην αρχή ενός ανδρός. Ναι, η αλήθεια είναι ότι η επανάσταση του Ferran Adrià (elΒulli), πρώτου διδάξαντα τη μοριακή τέχνη της γαστρονομίας, και των Ισπανών Αndoni Luis Aduriz (Mugaritz) και Juan Mari Arzak...

Η Επιστήμη Στην Κουζίνα

H δεκαετια συνοψίζεται στην αρχή ενός ανδρός. Ναι, η αλήθεια είναι ότι η επανάσταση του Ferran Adrià (elΒulli), πρώτου διδάξαντα τη μοριακή τέχνη της γαστρονομίας, και των Ισπανών Αndoni Luis Aduriz (Mugaritz) και Juan Mari Arzak(Arzak) ενέπνευσε πολλούς, με πρώτο τον περίφημο Aγγλο Ηeston Blumenthal (The Fat Duck),με τον οποίο μοιράζεται το θρόνο στη λίστα με τους καλύτερους ανά τον κόσμο. 

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, όμως, έγιναν πολλά. Οι βόρειοι (René Redzepi - Noma, Magnus Ek - Oaxen Krog) ετοιμάζουν αντεπίθεση με μια γήινη κουζίνα επιστροφής στις ρίζες, οι food bloggers (Molly Wizenberg- Orangette, David Lebovitz, Clotilde Dusoulier -Chocolate & Zucchini) και oι τηλεοπτικοί αστέρες(Jamie Oliver, Νigella Lawson) ξαναφέρνουν την υψηλή γαστρονομία στην καθημερινότητα, ενώ η τάση του ethical food εξαπλώνεται, με σειρά ταλαντούχων σεφ (μεταξύ των οποίων και ο δάσκαλος Alain Ducasse) που υπερασπίζονται μετά πάθους τα νέα «πράσινα» κινήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης