H ώρα του Bolivar

H ώρα του Bolivar

H χαρά της απόλαυσης ενός καλού χειροποίητου πούρου δεν έχει να κάνει μόνο με τον βελούδινο, πληθωρικό καπνό ή τα πολύπλοκα αρώματα. Για μένα, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στη γνώση ότι τη στιγμή που κόβω προσεκτικά την άκρη του πούρου και το ανάβω, καταναλώνω ένα μοναδικό προϊόν. Μοναδικό στην κυριολεξία αφού το κάθε πούρο

H ώρα του Bolivar
H χαρά της απόλαυσης ενός καλού χειροποίητου πούρου δεν έχει να κάνει μόνο με τον βελούδινο, πληθωρικό καπνό ή τα πολύπλοκα αρώματα. Για μένα, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στη γνώση ότι τη στιγμή που κόβω προσεκτικά την άκρη του πούρου και το ανάβω, καταναλώνω ένα μοναδικό προϊόν. Μοναδικό στην κυριολεξία αφού το κάθε πούρο είναι ουσιαστικά ανεπανάληπτο, όπως κάθε αυστηρά χειροποίητο προϊόν. Σε αυτήν την αίσθηση έρχεται καμιά φορά να προστεθεί και η σπανιότητα. Η γνώση ότι ορισμένα πούρα δεν θα μπορείς να τα βρίσκεις για πάντα ή όπου θέλεις. Ολα αυτά κοστίζουν. Και πληρώνονται. Και με αυτήν την έννοια το μάρκετινγκ των κομουνιστών Κουβανών είναι μάλλον προχωρημένο. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν συνειδητοποιήσει τη γοητεία που ασκούν οι διάφορες ειδικές σειρές και κάθε χρόνο λανσάρουν διάφορα μοναδικά πούρα, που κάθε χρόνο γίνονται ανάρπαστα.

Τα regional selections είναι η πιο πρόσφατη έμπνευσή τους. Κάθε ένα ή δύο χρόνια, για τις πιο σημαντικές αγορές τους κυκλοφορεί ένα ειδικό πούρο σε περιορισμένο αριθμό κουτιών που υπάρχει μόνο στη συγκεκριμένη αγορά. Δεν σας κρύβω ότι πάντα μου άρεσε αυτή η ιδέα και πάντα ήλπιζα να έρθει και η ώρα της Ελλάδας. Οταν πριν από ένα χρόνο και κάτι ο κ. Φερραίος, ο αντιπρόσωπος της Habanos για Ελλάδα και Κύπρο, μου είπε ότι θα κυκλοφορήσει regional selection για εμάς το ευχαριστήθηκα πολύ• στην κουβέντα μας, μάλιστα, του έλεγα ότι θα ήταν καλό να επιλεγεί ένα μεγάλο robusto από μία από τις δύο εξαιρετικές, αλλά ελαφρώς παραγνωρισμένες μάρκες Ramόn Allones και Bolivar.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης