Locanda Verde
Locanda Verde
Nαι, κάτι συμβαίνει με την περίπτωσή του. Κάθε φορά που πιάνει κάτι στα χέρια του γίνεται αυτόματα χρυσός. Απόδειξη η Ιtalian taverna Locanda Verde στο ιδιόκτητο ξενοδοχείο του, Τhe Greenwich Hotel, στην καρδιά του καλλιτεχνικού city ΤriBeCa, που έκανε το αμερικανικό περιοδικό Νew Υοrk Magazine να αναφωνήσει ότι πρόκειται για την...
Nαι, κάτι συμβαίνει με την περίπτωσή του. Κάθε φορά που πιάνει κάτι στα χέρια του γίνεται αυτόματα χρυσός. Απόδειξη η Ιtalian taverna Locanda Verde στο ιδιόκτητο ξενοδοχείο του, Τhe Greenwich Hotel, στην καρδιά του καλλιτεχνικού city ΤriBeCa, που έκανε το αμερικανικό περιοδικό Νew Υοrk Magazine να αναφωνήσει ότι πρόκειται για την έκπληξη της χρονιάς. Είναι γνωστή, άλλωστε, η αδυναμία του Ντε Νίρο στην cucina della mamma, μια κουζίνα απλή, καθημερινή, αλλά συναισθηματική μέχρι το κόκαλο.
Aυτήν τη φορά, πρόκειται για μια παραλλαγή της τυπικής τρατορίας με κλασικά και αγαπημένα πιάτα –μοτσαρέλα burrata με pepperonata (πιπεριές), ιταλικά κεφτεδάκια, ραγούσε προσγειωμένες τιμές 10 $-25 $/άτομο (λόγω χαλεπών καιρών, βεβαίως βεβαίως) με σεφ τον περίφημο Αντριου Καρμελίνι, συγγραφέα του δημοφιλούς μπεστ σέλερ Urban Italian. Τις περισσότερες μέρες είναι full-booked από νωρίς για πρωινό (και όχι απαραίτητα από χολιγουντιανή πελατεία) αφού τα ραβιόλα της γιαγιάς και η porchetta (ψητό χοιρινό) με καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί provolone είναι τα πιο διάσημα της πόλης. Στα συν, βέβαια, ο Ιtaliano vero καπουτσίνο αλλά και τα dolci, gelati, sorbetti της pastry chef Κάρεν ντε Μάσκο (ή, αλλιώς, dessert goddess
κατά τους κριτικούς).
Oσο για το ευφυές design, ξύλινες τραβέρσες, τούβλα στους τοίχους, μεγάλες τζαμαρίες, δερμάτινοι καναπέδες, μια μακριά μπάρα, ό,τι περιμένει δηλαδή κανείς από νεοϋορκέζικο στέκι για ένα ποτήρι vino bianco που θα μπορούσε να έχει βγει άνετα από ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε.
Α, μια λεπτομέρεια: Οι κρατήσεις αφορούν μόνο τα τρία τέταρτα από τα τραπέζια του εστιατόριου –τα υπόλοιπα είναι για περαστικούς...
Aυτήν τη φορά, πρόκειται για μια παραλλαγή της τυπικής τρατορίας με κλασικά και αγαπημένα πιάτα –μοτσαρέλα burrata με pepperonata (πιπεριές), ιταλικά κεφτεδάκια, ραγούσε προσγειωμένες τιμές 10 $-25 $/άτομο (λόγω χαλεπών καιρών, βεβαίως βεβαίως) με σεφ τον περίφημο Αντριου Καρμελίνι, συγγραφέα του δημοφιλούς μπεστ σέλερ Urban Italian. Τις περισσότερες μέρες είναι full-booked από νωρίς για πρωινό (και όχι απαραίτητα από χολιγουντιανή πελατεία) αφού τα ραβιόλα της γιαγιάς και η porchetta (ψητό χοιρινό) με καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί provolone είναι τα πιο διάσημα της πόλης. Στα συν, βέβαια, ο Ιtaliano vero καπουτσίνο αλλά και τα dolci, gelati, sorbetti της pastry chef Κάρεν ντε Μάσκο (ή, αλλιώς, dessert goddess
κατά τους κριτικούς).
Oσο για το ευφυές design, ξύλινες τραβέρσες, τούβλα στους τοίχους, μεγάλες τζαμαρίες, δερμάτινοι καναπέδες, μια μακριά μπάρα, ό,τι περιμένει δηλαδή κανείς από νεοϋορκέζικο στέκι για ένα ποτήρι vino bianco που θα μπορούσε να έχει βγει άνετα από ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε.
Α, μια λεπτομέρεια: Οι κρατήσεις αφορούν μόνο τα τρία τέταρτα από τα τραπέζια του εστιατόριου –τα υπόλοιπα είναι για περαστικούς...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα