Survivor και αδρεναλίνη: Και Σώζων Και Παλαίστρος Και Χάρος

Survivor και αδρεναλίνη: Και Σώζων Και Παλαίστρος Και Χάρος

Ο νέος παίκτης του «Survivor» έγινε εν μια νυκτί διάσημος στα κοινωνικά δίκτυα χάρη στο όνομά του. Σύντομα οι αθλητικές ικανότητές του θα τον αναδείξουν σε υπολογίσιμο, άκρως ανταγωνιστικό αντίπαλο για τους ομόσταβλούς του Διασήμους μα και για τους Μαχητές

xaros_maketa_v21
Ο Σώζων Παλαίστρος-Χάρος έχει αυτό που εμμονικά αναζητούν οι χρήστες των social media. Επώνυμο-προίκα από παρατσούκλι του Λημνιού παππού του το οποίο δημιουργεί περίφημες συμπαραδηλώσεις, σπαρταριστά λογοπαίγνια και γυμνασιακού τύπου αστεία που θα ζήλευε μέχρι και δελφιναριακή παράσταση του Μάρκου Σεφερλή. Ο νέος παίκτης της ομάδας των Διασήμων έχει και επαγγελματική ιδιότητα ικανή να τον εκτινάξει στη στρατόσφαιρα της δημοσιότητας. Δηλώνει, μεταξύ άλλων, προπονητής στο πανελληνίως άγνωστο σπορ του χόκεϊ επί χόρτου. Θα μπορούσε, με άλλα λόγια, να γίνει με χαρακτηριστική άνεση ο νέος μάνατζερ ράγκμπι στη θέση του μάνατζερ ράγκμπι. Ομως τόσο τα πρώτα 24ωρά του στον εξωτικό Αγιο Δομίνικο όσο και οι επιδόσεις του στον στίβο του παιχνιδιού μαρτυρούν ότι μάλλον στην περίπτωσή του τα πράγματα κάθε άλλο παρά φαιδρά, επιπόλαια ή διαθέσιμα προς ανενδοίαστο τρολάρισμα είναι.


xaros1

Βιώνοντας τραγικά την εμπειρία του σεισμού του 1999 και φλερτάροντας με τον θάνατο, ο Χάρος έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει κάθε μέρα σαν την πρώτη αλλά και την τελευταία του και να χαίρεται τη ζωή ως το μεδούλι



Δίψα για πρόκληση

Ο φετινός χειμώνας στην Αθήνα μπορεί να μην είναι μακρύς ούτε πολύ κρύος, όμως με το που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα ένας μυστήριος, πολύ γυμνασμένος και σίγουρα θαρραλέος τύπος ξυπνούσε νωρίς το πρωί και έπαιρνε τον δρόμο για το βουνό. Ηταν ο Σώζων Παλαίστρος-Χάρος, ο ακάματος - πολλές φορές δε και παράτολμος- personal trainer που είχε βρει στα χιονισμένα μονοπάτια έναν τρόπο όχι μόνο να διατηρεί την καλή φυσική κατάστασή του, αλλά και να προπονείται κάτω από ακραίες, αντίξοες συνθήκες. Οχι φυσικά από μαζοχισμό, ιδιορρυθμία ή βίτσιο, αλλά γιατί ήθελε να είναι καθ’ όλα έτοιμος σε σωματική και ψυχική αντοχή για το sequel του «Survivor», στο οποίο άλλωστε είχε σπεύσει να δηλώσει συμμετοχή. Το reality επιβίωσης δεν ήταν για εκείνον ένας τρόπος να γίνει αναγνωρίσιμος, διάσημος, πλουσιότερος ή τροπαιούχος, αλλά μια αληθινή πρόκληση για την οποία διψούσε η ανήσυχη φύση του. Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι ο Χάρος είναι ο μόνος που όταν υποστηρίζει ότι πήγε στο «Survivor» για την εμπειρία το εννοεί με την ψυχή του. Αλλωστε ο αθλητισμός, η πρόκληση και το σπάσιμο των σωματικών ορίων είναι τόσο για εκείνον όσο και για την αδελφή του μια περιπέτεια που ξεκίνησε ήδη από τα παιδικά χρόνια τους χάρη στην προτροπή του πατέρα τους.

Κλείσιμο
xaros6



Προπονητής στο πανελληνίως άγνωστο σπορ του χόκεϊ επί χόρτου, με πανελλήνια και πανευρωπαϊκά μετάλλια, ο Σώζων αποδεικνύεται γερός αντίπαλος στον εξωτικό Αγιο Δομίνικο


Τις αθλητικές δεξιότητές του τις ξεδίπλωσε από την πρώτη κιόλας ημέρα του στο παιχνίδι. Δήλωσε κατευθείαν έτοιμος, δυνατός και ικανός να αγωνιστεί προκειμένου να ξεπεράσει τους αποκαμωμένους έπειτα από δύο μήνες πείνας και κακουχίας συμπαίκτες του και ρίχτηκε στον στίβο μάχης. Σαν έτοιμος από καιρό, επικράτησε των αντιπάλων Μαχητών. Ακόμα και ο σούπερμαν Ηλίας Γκότσης δεν κατάφερε να κρατήσει τα προσχήματα και ηττήθηκε κατά κράτος από το νέο it boy των Διασήμων. Παρότι ηλικιακά φλερτάρει με τα 40, ο Χάρος έχει καρδιά, ορμητικότητα και χαρά μικρού παιδιού, αρετές που συνδυάζονται περίφημα με την άριστη φυσική κατάστασή του. Ο Διάσημος κατά λάθος παίκτης ακολουθεί ευλαβική γυμναστική ρουτίνα καθημερινά και λατρεύει το χόκεϊ επί χόρτου. Ξεκίνησε να ασχολείται με το σπορ αμέσως μετά την αποφοίτησή του από Κολλέγιο, όπου πιστοποιήθηκε στην Επιστήμη του Αθλητισμού, και κατάφερε να αναδειχθεί οκτώ φορές πρωταθλητής Ελλάδας και να κατακτήσει δύο πανευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια. Τι άλλο περιλαμβάνουν οι αθλοπαιδιές του; Λιώσιμο στο functional training, όπως μαρτυρούν τα βίντεο στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, κολύμβηση, ακόμα και στίβο - εξάλλου από αυτό το άθλημα ξεκίνησε. Επιπλέον, ο Χάρος, που είναι μεταξύ άλλων και πιστοποιημένος ναυαγοσώστης, τα δίνει όλα για λίγα mg αδρεναλίνης που του προσφέρουν, λόγου χάρη, οι ελεύθερες καταδύσεις στον βυθό της μυθικής για τους δύτες Λίμνης της Βουλιαγμένης. Οχι ότι δεν του αρέσουν και πιο απελευθερωτικές και για τον νου ενασχολήσεις, όπως η aerial yoga ή και η ιππασία στην αγαπημένη του παραλία Θάνος στη Λήμνο, το νησί από όπου κατάγεται. Αλλωστε η στάση του από τις πρώτες κιόλας ημέρες του στον Αγιο Δομίνικο έχουν αποκαλύψει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κενό «τούμπανο» από εκείνα που κυκλοφορούν σωρηδόν γύρω μας στον αληθινό κόσμο και στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά για έναν φιλοσοφημένο τύπο που πορεύεται στη ζωή με άξονα την ισορροπία μεταξύ σώματος και πνεύματος, το κλισέ αλλά τελικά υπέρτατο «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

xaros2


Σώμα αλαβάστρινο, ψυχή από ατσάλι
Εξάλλου, το ψυχικό σθένος του είναι αυτό που τον έχει βοηθήσει να προχωρήσει στη ζωή του έως σήμερα. Δεν ήξερε μάλιστα ούτε ο ίδιος ότι το είχε. Το ανακάλυψε τον Σεπτέμβρη του 1999, όταν στον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στη γειτονιά του τη Μεταμόρφωση, δίπλα στο πατρικό του, βρισκόταν μια από τις πολυκατοικίες που κατέρρευσαν από τον σεισμό. Μέσα στα συντρίμμια εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους ο θείος του και ο ξάδελφός του. Και τότε συνέβη το θαύμα. Επειτα από 16 ώρες ακάματης αναζήτησης των σωστικών συνεργείων ανασύρθηκε ζωντανή η μικρότερη ξαδέλφη του. Ηταν για εκείνον κοσμογονική εμπειρία, μια στιγμή που ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την πίστη του και τον βοηθά έκτοτε να μη χάνει ποτέ τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίζει κάθε μέρα σαν την πρώτη αλλά και την τελευταία της ζωής του. Να τη ζει ως το μεδούλι. Και να διατηρεί στενούς δεσμούς αγάπης και σεβασμού με την οικογένειά του, τους γονείς, την αδελφή του και τα τέσσερα ανίψια του. Η αγάπη, η ενσυναίσθηση και η πίστη είναι και τα τρία βασικά εφόδια που έχει πάρει μαζί του στην όχι πιο ριψοκίνδυνη, αλλά σίγουρα πιο συναρπαστική και περιπετειώδη εμπειρία της ζωής του στο «Survivor». Οσο για το μεγαλύτερο στοίχημά του; Να μην απολέσει την παιδικότητα και τον έμμονα αθώο τρόπο με τον οποίο επιμένει να αντιμετωπίζει τη ζωή και τους άλλους. Μπορεί να τραυματίσει ή να αποδομήσει τη ζηλευτή σωματοδομή που με κόπο και πολλές εργατοώρες γυμναστικής έχει χτίσει, ωστόσο το θέμα είναι να καταφέρει να μπολιάσει σε ένα reality τις δικές του αξίες, οι οποίες μοιάζουν πιο εξωτικές και από τις καρύδες του Δομίνικου.

xaros3


Ο Χάρος με τη... ματσέτα
Σε κάθε περίπτωση τα κοινωνικά δίκτυα ήδη έχουν λατρέψει το όνομα και το επώνυμό του. Το debate για τον τρόπο που κλίνεται στη δημοτική το όνομα Σώζων λυσσομανά -επιτέλους ας μιλήσουμε με θάρρος για τις πτώσεις σε τούτη τη χώρα-, ενώ το ασυνήθιστο επίθετό του, το οποίο αποθέωσε φιλότιμα ο Γιώργος Λιανός στην περιγραφή του πρώτου αγώνα του, δίνει λαβές για σχόλια και λογοπαίγνια αναδεικνύοντας τον μέχρι χθες άγνωστο και φιλήσυχο προπονητή σε trending topic. Το γλέντι στο Twitter κορυφώθηκε με αποφθέγματα, όπως: «Ο Χάρος τις καρύδες θα τις σπάει με τη ματσέτα ή έχει το δρεπάνι μαζί του;», «Σώζων Παλαίστρος Χάρος; Τιναφτόρε;» ή «Εντάξει, είπαμε να φέρετε κάποιον πραγματικά διάσημο αλλά όχι και τον Χάρο». Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο παίκτης με το εκκεντρικό ονοματεπώνυμο μπήκε στο ρόστερ του «Survivor» σε μια καθοριστική στιγμή για την εξέλιξή του, ο Χάρος βγήκε παγανιά στον Αγιο Δομίνικο την ώρα που το παιχνίδι είχε ανάγκη την ανανέωση του ενδιαφέροντος και διψούσε για νέες ισορροπίες, ενδεχομένως και για νέες έριδες -ίντριγκες : ένας δυνατός παίκτης με γρήγορα πόδια και προσωπικότητα εννοείται ότι θα τις γεννήσει εκούσια ή ακούσια. Και τότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

xaros4


Come with me, για να τη βρεις
Στην παραλία του Αγίου Δομίνικου ο Χάρος δεν βρήκε μόνο έναν επί γης παράδεισο, όπως λέει, αλλά και μια γυναίκα την οποία δεν χορταίνει. Η συζήτησή του με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, παρουσία των υπόλοιπων Διασήμων, ήταν μια ωδή στο παλιοκαιρίσιο, πατροπαράδοτο καμάκι. Ο νέος παίκτης δεν δίστασε να εκθειάσει τις αρετές της τηλεπαρουσιάστριας, η οποία, όπως είπε, με ένα και μόνο χαμόγελό της και με τη θετική ενέργειά της μπορεί να κάνει καλύτερη κάθε μέρα της ομάδας στην παραλία. Η Ροδίτισσα ήρθε καταφανώς σε αμηχανία ακούγοντας τον συμπαίκτη της να πλέκει το εγκώμιό της. Πού να ήξερε ότι λίγο αργότερα ο Χάρος, ο οποίος αναμφίβολα την καλοβλέπει, στη συνέντευξή του στην κάμερα του παιχνιδιού κορύφωσε τον λόγο του υπέρ της: «Δεν έχει την παραμικρή ειρωνεία, τον παραμικρό ενδοιασμό στο να κάνει πράγματα. Ολα αυτά τα πράγματα που τα βλέπουμε και λέμε “άσ’ τα αυτά, δεν είναι για κορίτσια”, η Κωνσταντίνα είναι εκεί με το χαμόγελο, είναι στυλάρα, δεν χορταίνω να τη βλέπω». Πρόκειται άραγε για έναν μονόπλευρο και άρα καταδικασμένο να μην ευοδωθεί έρωτα ή μήπως η Ντίνα θα βρει στο six pack του Σώζοντα ένα ασφαλές απάγκιο από τους Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες που σχεδόν κάθε εβδομάδα την προτείνουν ως υποψήφια προς αποχώρηση; Πάντως, όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι ο Χάρος έχει από τη φύση του μια αβρότητα προς το ωραίο φύλο. Πόσο μάλλον όταν μια εκπρόσωπός του βάλλεται πανταχόθεν.


xaros5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης