Μια αθέατη πτυχή της σύγχρονης έγγαμης ζωής ανέδειξε ο Θάνος Ασκητής, αποκαλύπτοντας ότι 6 στους 10 παντρεμένους άντρες με 10 έως 15 χρόνια γάμου αυτοϊκανοποιούνται συστηματικά, χωρίς να το γνωρίζουν οι σύζυγοί τους. Συνδέοντας τη συμπεριφορά αυτή με την έλλειψη σεξουαλικής ωρίμανσης και την κυριαρχία του εγωκεντρισμού στις σχέσεις, ο ψυχίατρος και σεξολόγος υπογράμμισε ότι «όσο φουσκώνω το εγώ μου, τόσο λιγότερο βλέπω εσένα».
Μιλώντας στην εκπομπή «EQ», τη Δευτέρα 5 Μαΐου, εξήγησε τα εξής: «Η πλειοψηφία των ζευγαριών δεν ξέρει να λύσει τα προβλήματα. Η επιτυχία έφερε πολλή εγωπάθεια. Όσο φουσκώνω το εγώ μου, τόσο λιγότερο βλέπω εσένα. Σήμερα ένα ποσοστό 6 στους 10 άντρες, με 10-15 χρόνια γάμου, αυνανίζονται συστηματικά κάθε βράδυ κρυφά από τις γυναίκες τους».
Αναλύοντας τις επιπτώσεις αυτής της συνήθειας, ο Θάνος Ασκητής στάθηκε στην αποξένωση και την έλλειψη σεξουαλικής ωρίμανσης. Όπως εξήγησε: «Ο άνθρωπος δεν μεγαλώνει σεξουαλικά για να αυτοϊκανοποιείται. Η δύναμη του ζευγαριού, αν θέλει να πει ότι είμαστε σεξουαλικά απελευθερωμένοι, μπορούμε να γίνει μόνο με εμάς τους δύο. Το να κλειστώ σε ένα δωμάτιο, να βλέπω μια πορνοταινία, το επόμενο πρωί πώς θα τη δω τη γυναίκα μου; Είναι μεγάλο το ποσοστό των αντρών που αυνανίζονται. Κλειδώνονται οι άνθρωποι εύκολα και δεν έχουν υπομονή και ανοχή. Δεν έχουν το δικαίωμα της αντοχής, να διεκδικήσουν το “περιμένω”, το “ανέχομαι”».
Δείτε το βίντεο
Ο Θάνος Ασκητής αναφέρθηκε επίσης στις κοινωνικές αλλαγές και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται πλέον ο κόσμος τη συμβίωση. «Παλιά είχαμε τον θρησκευτικό γάμο, τον γάμο των ονείρων μας. Σήμερα έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα. Τα θεωρώ θετικά αυτά τα νέα μηνύματα ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν, να συμβιώσουν αρκεί να γίνουν ζευγάρι. Αν ένας άνθρωπος δεν βιώσει το ζευγάρωμα, έχει ψυχικό κενό μέσα του», τόνισε.
Για τη σημασία της αμοιβαίας σύνδεσης και κατανόησης μέσα στο ζευγάρι, ανέφερε:«Ζευγάρι που δεν έχει σύνδεση, δεν είναι ζευγάρι. Ζευγάρι σημαίνει ότι εγώ και εσύ έχουμε αποφασίσει να ζήσουμε μαζί. Όταν είμαι με τη γυναίκα μου ή τον άντρα μου, πρέπει να αναρωτηθώ “τι σκέφτεται;”. Οι γονείς πολλές φορές δεν παίζουν θετικά παιχνίδια».
Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο απόλυτος one-stop προορισμός των πασχαλινών αγορών, με γευστικές και οικονομικές επιλογές για κάθε νοικοκυριό. Από το αρνί και το κατσίκι μέχρι τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αυγά και τα κρασιά προσφέρονται επιλογές τόσο online όσο και στα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος για ένα ολοκληρωμένο πασχαλινό τραπέζι με ποιότητα, ποικιλία και προσφορές.
Τον απόλυτο θρίαμβο αποτέλεσαν για την bwin τα Sports Marketing Awards 2026, καθώς κατέκτησε 11 βραβεία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία στον ελληνικό αθλητισμό και την επιτυχημένη υλοποίηση καινοτόμων δράσεων χορηγίας.