Αλ Πατσίνο: Αρνήθηκε να παίξει τον Χαν Σόλο επειδή δεν μπορούσε να «καταλάβει» το σενάριο

Αλ Πατσίνο: Αρνήθηκε να παίξει τον Χαν Σόλο επειδή δεν μπορούσε να «καταλάβει» το σενάριο

«Έδωσα στον Χάρισον Φορντ την καριέρα του» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός

al_pacino
Ο θρυλικός ηθοποιός Αλ Πατσίνο αποκάλυψε ότι απέρριψε την ταινία «Star Wars» του 1977 παρά το γεγονός ότι του προσφέρθηκαν «τόσα πολλά χρήματα» για τον ρόλο. Ο Πατσίνο προερχόταν από επιτυχίες όπως, «Ο Νονός» (1972), «Serpico» (1973), «Ο Νονός Μέρος ΙΙ» (1974) και «Dog Day Afternoon» (1975).

«Λοιπόν, απέρριψα το "Star Wars". Όταν πρωτοεμφανίστηκα, ήμουν το νέο παιδί στο τετράγωνο», δήλωσε ο Πατσίνο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο 92nd Street Y στη Νέα Υόρκη (μέσω του Variety). «Ξέρετε τι συμβαίνει όταν γίνεσαι για πρώτη φορά διάσημος. Είναι κάπως σαν, "Δώσ' το στον Αλ". "Θα μου έδιναν και τη βασίλισσα Ελισάβετ για να παίξω"», δήλωσε ο ηθοποιός.
star_wars_1977
Ο Πατσίνο, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα πρωταγωνιστήσει στο «King Lear», πρόσθεσε: «Μου έδωσαν ένα σενάριο που λεγόταν "Star Wars". Μου πρόσφεραν τόσα πολλά χρήματα. Δεν το κατάλαβα. Το διάβασα. Έτσι είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω».

Τελικά, τον εμβληματικό χαρακτήρα της ταινίας τον υποδύθηκε ο Χάρισον Φορντ, για το οποίο ο Πατσίνο αστειεύτηκε: «Έδωσα στον Χάρισον Φορντ την καριέρα του».

Ο Φορντ είχε πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στα «American Graffiti» και «The Conversation», προτού ξεχωρίσει στον «Star Wars» ως Χαν Σόλο και αργότερα ηγηθεί της σειράς ταινιών «Indiana Jones».
shutterstock_1602545875
Κλείσιμο
Ο Πατσίνο ανέφερε επιπλέον ότι πίστευε ότι η καριέρα του είχε «τελειώσει» κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης παραγωγής του «Νονού». Ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα είπε στον Πατσίνο ότι «αποτυγχάνει» στην ταινία κατά τη διάρκεια δείπνου.

«Στεκόμουν εκεί και σκεφτόμουν "Τι στο διάολο, τι έκανα;"», είπε ο Πατσίνο, με τον Κόπολα να τον συμβουλεύει να «πάει στην Paramount».

«Ήθελα να βγω από το πουθενά και μέχρι το τέλος της ταινίας να δημιουργήσω κάποιο αίνιγμα», είπε ο Πατσίνο. «Η μετάβασή του είναι αυτό που με ενδιέφερε και πίστευα ότι δεν μπορούσα να το σώσω. Μετά την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, η Νταϊάν Κίτον και εγώ πήγαμε και μεθύσαμε. Σκεφτήκαμε "Αυτό ήταν, η καριέρα μας τελείωσε"».

Ο Πατσίνο σημείωσε ότι η «σκηνή του Σολομόζο, όπου ο Μάικλ πυροβολεί τον αστυνομικό» «προωθήθηκε» από τον Κόπολα, καθώς «πίστευε ότι η Paramount θα με απέλυε».
godfather_1
Ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Έκανα τη σκηνή, τους άρεσε και με κράτησαν μέσα επειδή πυροβόλησα κάποιον».

Κατά τη διάρκεια της 50ής επετείου από την κυκλοφορία του "Νονού" τον Μάρτιο του 2022, ο Πατσίνο χαρακτήρισε την ξαφνική του φήμη από την ταινία σαν «κεραυνό εν αιθρία».

«Ένιωσα σαν, ξαφνικά, να έπεσε κάποιο πέπλο και όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω μου. Φυσικά, ήταν στραμμένα και σε άλλους στην ταινία. Αλλά ο "Νονός" μου έδωσε μια νέα ταυτότητα που ήταν δύσκολο για μένα να την αντιμετωπίσω», δήλωσε ο Πατσίνο. «Είναι ένα έργο στο οποίο είχα την τύχη να συμμετέχω. Αλλά μου πήρε μια ολόκληρη ζωή για να το αποδεχτώ και να προχωρήσω. Δεν είναι σαν να έπαιξα τον Σούπερμαν».

Φωτογραφίες: Shutterstock / The Movie Database

Ειδήσεις σήμερα:

«Τη σκότωσα για να την λυτρώσω, εκείνη μου το ζητούσε», λέει ο μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη

Μαφία αλά ελληνικά - Ο «Μανιάτης», τα 3 αδέρφια αστυνομικοί και οι 64 μαφιόζοι

Γιάννης Λύρας: Στα κρατητήρια ο πλαστικός χειρουργός μετά από άγριο καυγά με 92χρονη για τα κοινόχρηστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης