Emancipation: Ο παραγωγός ζητά συγγνώμη για τη φωτογραφία σκλάβου στην πρεμιέρα της ταινίας

Emancipation: Ο παραγωγός ζητά συγγνώμη για τη φωτογραφία σκλάβου στην πρεμιέρα της ταινίας

«Ζητώ ολόψυχα συγγνώμη από όσους προσέβαλα» έγραψε, μεταξύ άλλων, σε απολογητική του ανάρτηση ο Τζόι ΜακΦάρλαντ

willsmith_empacipation29
Ο παραγωγός της ταινίας «Emancipation», Τζόι ΜακΦάρλαντ ζήτησε συγγνώμη μετά την κριτική που δέχθηκε επειδή παρουσίασε στην πρεμιέρα του φιλμ στο Λος Άντζελες μια φωτογραφία του σκλαβωμένου άνδρα, γνωστού ως «Whipped Peter», που αποτέλεσε έμπνευση για το κινηματογραφικό έργο.

«Ζητώ ολόψυχα συγγνώμη από όσους προσέβαλα φέρνοντας μια φωτογραφία του Πίτερ στην πρεμιέρα του "Emancipation"» ανέφερε ο ΜακΦάρλαντ σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Instagram. «Η πρόθεσή μου ήταν να τιμήσω αυτόν τον αξιόλογο άνθρωπο και να υπενθυμίσω στο ευρύ κοινό ότι η εικόνα του όχι μόνο επέφερε αλλαγή το 1863, αλλά εξακολουθεί να αντηχεί και να προωθεί την αλλαγή σήμερα».
emancipation_sklavos

Η φωτογραφία απεικονίζει έναν άνδρα, ο οποίος δραπετεύει από τη σκλαβιά με σημάδια στην πλάτη του από μαστίγωμα. Η φωτογραφία είναι γνωστή ως «Whipped Peter» και «The Scourged Back».

Ο Τζόι ΜακΦάρλαντ δέχτηκε ευρεία κριτική, όταν αποκάλυψε ότι είχε μαζί του την αυθεντική φωτογραφία του 1863 του «Whipped Peter», του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Γκόρντον, ενώ συζητούσε με δημοσιογράφο του Variety στην πρεμιέρα της ταινίας.

«Έχω τη φωτογραφία. Αυτή είναι η πρωτότυπη φωτογραφία από το 1863. Ήθελα να είναι εδώ απόψε. Ήθελα ένα κομμάτι του Πίτερ να είναι εδώ απόψε» είπε ο ΜακΦάρλαντ κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας. «Δυστυχώς, τόσα πολλά αντικείμενα και φωτογραφίες δεν έχουν διατηρηθεί. Και ανέλαβα την επιμέλεια και τη δημιουργία μιας συλλογής για τις μελλοντικές γενιές» συμπλήρωσε.
Κλείσιμο
280091706_166014789201966_9052631135155313209_n
Ο Τζόι ΜακΦάρλαντ δέχτηκε ευρεία κριτική, όταν αποκάλυψε ότι είχε μαζί του την αυθεντική φωτογραφία του 1863 του «Whipped Peter»

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την ταινία "Emancipation" ανακάλυψα φωτογραφίες ιστορικά σημαντικών ατόμων των οποίων οι ιστορίες έπρεπε επίσης να ειπωθούν. Μια φωτογραφία του Μάρτιν Ντιλέινι, είναι δάνειο στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων και αυτή τη στιγμή εκτίθεται. Το σχέδιό μου ήταν πάντα να δωρίσω τις φωτογραφίες στο κατάλληλο ίδρυμα, σε συνεννόηση με την κοινότητα και πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να ξεκινήσω αυτή τη διαδικασία από τώρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Προμήθειες 1,2 δισ. ευρώ εισπράττουν κάθε χρόνο οι τράπεζες - Πώς να τις αποφύγετε

€300.000 σε λογαριασμούς και €350.000 σε μετρητά δείχνουν μαύρο χρήμα στην «Κιβωτό»

O businessman και η δημοσιογράφος: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος παντρεύτηκε τη Λίνα Δρούγκα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης