Met Gala 2022: Σημαντικά πρόσωπα της μόδας «καίνε» την Καρντάσιαν - «Για έναν εγωισμό, παραλίγο να καταστρέψει μια ιστορία»

Met Gala 2022: Σημαντικά πρόσωπα της μόδας «καίνε» την Καρντάσιαν - «Για έναν εγωισμό, παραλίγο να καταστρέψει μια ιστορία»

Προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε κατηγορούν την Κιμ ότι παραλίγο να «καταστρέψει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Αμερικής»  - «Με μία στάλα ιδρώτα, θα μπορούσε να το είχε χαλάσει»

marilyn-kim-kardashian3
Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή της Κιμ Καρντάσιαν να εμφανιστεί με το θρυλικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε στο φετινό Met Gala.

Πρόκειται για το λευκό εμβληματικό φόρεμα αξίας 5 εκατ. δολαρίων, το οποίο φόρεσε η αείμνηστη σταρ, τραγουδώντας το «Happy Birthday» στον πρόεδρο John F. Kennedy.

Marilyn Monroe Happy Birthday Mr President

Κάποιοι κάνουν λόγο για την «καλύτερη εμφάνισή της», με άλλους να διαφωνούν και να υποστηρίζουν πως «η Μέριλιν ήταν μία και η Κιμ έρχεται δεύτερη».

Οι απόψεις όμως, των ειδικών της μόδας, δεν έχουν να κάνουν με το πώς έδειχνε η Κιμ Καρντάσιαν μέσα στο φόρεμα αξίας 4,8 εκατ. δολαρίων, αλλά το πόσο επικίνδυνο ήταν το γεγονός ότι το φόρεσε, καθώς θα μπορούσε να καταστραφεί... από τον ιδρώτα της και μόνο.

Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο κομμάτι έχει συμπληρώσει σχεδόν 60 έτη. Μάλιστα, φυλάσσεται μέσα σε μία ειδική θήκη από μουσελίνα, σε συγκεκριμένη θερμοκρασία στο μουσείο «Ripley's Believe It Or Not», προκειμένου να προστατεύεται από τη φθορά των χρόνων.


Η Μισέλ Μόργκαν, η συγγραφέας των βιβλίων για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε δεν φαίνεται να ενέκρινε την κίνηση της Κιμ. Όπως είπε στη New York Post, η ίδια δηλώνει «παντελώς απογοητευμένη» από το θέαμα της Καρντάσιαν μέσα στο φόρεμα της Μονρόε.

«Πραγματικά, απογοητεύτηκα που είδα αυτό το επικό, 60 ετών φόρεμα, να φοριέται σε μία δημόσια εμφάνιση. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταστραφεί με λίγο ιδρώτα ή make-up. Το ύφασμά του είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και προηγουμένως, προστατευόταν σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, σε ειδικές θήκες. Και τώρα το βλέπουμε, όχι απλά να έχει φορεθεί, αλλά να "εκτίθεται" σχεδόν, σε ένα κόκκινο χαλί. Ένα περιβάλλον, όπου θα μπορούσε να είχε συμβεί το οτιδήποτε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα κι αν η Καρντάσιαν δήλωσε πως φόρεσε ειδικά γάντια για να αγγίξει το ύφασμά του, όταν το δοκίμασε και είχε «φρουρούς» που πρόσεχαν κάθε της κίνηση, η συγγραφέας της βιογραφίας της θρυλικής σταρ δεν έδειξε να καθησυχάζεται. «Μία μόνο στάλα ιδρώτα θα μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα», δήλωσε.

Ο Σκοτ Φόρτνερ, ιστορικός και συλλέκτης αντικειμένων της Μέριλιν, συμφώνησε με την παραπάνω άποψη της συγγραφέως και δήλωσε στο People πως εξ' αρχής είχε ενστάσεις για τη συγκεκριμένη εμφάνιση.

«Το συγκεκριμένο φόρεμα είχε ραφτεί για τη Μέριλιν και μόνο, δεν χωράει σε κάποια άλλη. Σχεδιάστηκε από τον Ζεν Λούις, τον βραβευμένο με Όσκαρ σχεδιαστή. Εκείνος είχε σχεδιάσει τα κοστούμια της Μέριλιν για τις τελευταίες δύο ταινίες της, The Misfits και Something's Got to Give», δήλωσε.

Με τη σειρά της, η καθηγήτρια Ιστορίας της Μόδας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μόδας της Νέας Υόρκης, Τζάστιν Ντε Γιανγκ δήλωσε στο People, πως κατά τη γνώμη της, ένα αντίγραφο του εν λόγω φορέματος θα ήταν μια καλύτερη επιλογή.

«Θα μπορούσε να ζητήσει ένα αντίγραφο. Πρόκειται για ένα ιστορικό κομμάτι της Αμερικανικής ιστορίας. Δεν θα έπρεπε να το θέσει σε κίνδυνο, για έναν εγωισμό και μία φωτογραφία», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως όσο κι αν προσπάθησε η Κιμ Καρντάσιαν να χάσει κιλά για να χωρέσει μέσα στο φόρεμα της Μέριλιν, δεν τα κατάφερε τελικά.

Μπορεί να έχασε 7 κιλά μέσα σε 3 μόλις εβδομάδες, όμως όπως είδαμε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν, η γνωστή τηλεπερσόνα δυσκολεύτηκε τόσο να περπατήσει φορώντας το γνήσιο φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε, που η ομάδα της αναγκάστηκε να φτιάξει ένα πανομοιότυπο στο νούμερό της, προκειμένου να αλλάξει, αμέσως μόλις  μπήκε στην αίθουσα του Met Gala.

Pete Davidson helps Kim Kardashian struggle up Met steps in Marilyn Monroe gown

Προς το παρόν, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. 


Ειδήσεις σήμερα:

«Καλπάζουν» οι τιμές του αργού πετρελαίου μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Νέα πρόκληση Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται με επιθετικά όπλα για να χύσουν αίμα

Βρέφος έξι μηνών βγήκε ζωντανό από την κόλαση του Αζοφστάλ έπειτα από δύο μήνες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης