Στο συμβούλιο, που προηγήθηκε, οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσόρισαν την κόκκινη ομάδα, που κατάφερε να κερδίσει την Ομαδική Δοκιμασία της εβδομάδας, στο φετινό Green Award, που θα χαρίσει, στο τέλος της ημέρας, σε κάποιον 10.000 ευρώ!
Μετά από υπόδειξη του αρχηγού Γιάννου Σδούγκα, ο Νίκος Παπαϊωάννου προκρίθηκε απευθείας στην τελική δοκιμασία για τη διεκδίκηση του επάθλου, ενώ ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος ήταν εκείνος που μέσα από την πρώτη δοκιμασία πρόκρισης με βασικό υλικό την αγκινάρα, κέρδισε τη θέση του στον τελικό του Green Award.
Ένα τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό, όμως, ψάχνει τον κάτοχο του και ένα κουτί χωρίζει τους διαγωνιζόμενους από την τελευταία μαγειρική δοκιμασία, που ακολουθεί. Ποιος ή ποια θα τα καταφέρει να κερδίσει την τρίτη και τελευταία θέση στον τελικό του φετινού Green Award;
Ο δρόμος για την κατάκτηση του Green Award και του επάθλου των 10.000 ευρώ για τους τρεις διαγωνιζόμενους, που θα βρεθούν στον τελικό, περνάει από μια αρκετά απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής, με καλεσμένο τον διακεκριμένο chef Τάσο Μαντή.
Κλείσιμο
Σε μια δοκιμασία για γερά «μαγειρικά» νεύρα και με υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις, που απαιτούν συγκέντρωση, στοχοπροσήλωση και ψυχραιμία, ποιος θα καταφέρει να κερδίσει και να κλείσει την ημέρα πλουσιότερος κατά 10.000 ευρώ;
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.