Σκάνδαλο στο Μπάκιγχαμ: Το «δεξί χέρι» του Κάρολου «τα πήρε» από Σαουδάραβα με αντάλλαγμα βρετανική ιθαγένεια

Σκάνδαλο στο Μπάκιγχαμ: Το «δεξί χέρι» του Κάρολου «τα πήρε» από Σαουδάραβα με αντάλλαγμα βρετανική ιθαγένεια

Ο βοηθός του πρίγκιπα Κάρολου Μάικλ Φόσετ αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις – Στην επιστολή αναφέρεται πως τα χρήματα από τις δωρεές πήγαν… στην ανακαίνιση αρχοντικού στη Σκωτία

karolos-arthro
Δεν έχουν τέλος οι διαρροές και τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Μια μόλις μέρα μετά τις αποκαλύψεις για το τι πρόκειται να συμβεί όταν η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο ένα σκάνδαλο και οι αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες του παλατιού συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά στο μάτι του Κυκλώνα βρίσκεται ο πρίγκιπας Κάρολος. Δημοσίευμα της «Mail on Sunday» αναφέρει ότι το δεξί χέρι του Κάρολου, ο Μάικλ Φόσετ αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς επιστολή που ήρθε στο φως αναφέρει ότι πρόσφερε σε Σαουδάραβα κροίσο ο οποίος έκανε δωρεές χιλιάδων λιρών στο Prince's Foundation βοήθεια για να λάβει την ιπποτική ιθαγένεια και βρετανική ιθαγένεια.

Ο Φόσετ που μέχρι χθες ήταν διευθύνων σύμβουλος του Prince's Foundation είχε πει ότι η βασιλική φιλανθρωπική οργάνωση θα ήταν «ευτυχισμένη και πρόθυμη» να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να βοηθήσει τον πλούσιο Σαουδάραβα δωρητή και επιχειρηματία Dr Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz «υπό το φως της πρόσφατης γενναιοδωρίας του».

Όλες αυτές οι χάρες έλαβαν χώρα το 2017 και ο Σαουδάραβας κροίσος ελάμβανε όλα αυτά τα χρόνια την υποστήριξη του παλατιού, φυσικά με το αζημίωτο καθώς οι δωρεές του ήταν χιλιάδων λιρών.

«Ο Φόσετ - αναμφισβήτητα ήταν ο πιο αξιόπιστος βοηθός του πρίγκιπα – και είχε προσφερθεί να αποχωρήσει προσωρινά», αναφέρει ανώνυμη πηγή.

Πρώην αξιωματούχος του Παλατιού είπε ότι η απώλεια του Φόσετ ήταν «σεισμός» για τον μελλοντικό Βασιλιά.

Το σκάνδαλο επικεντρώνεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ζητήθηκαν δωρεές για την ανακαίνιση του Dumfries House, ενός αρχοντικού στη Σκωτία.

Κλείσιμο
Η επιστολή βόμβα, που έγραψε ο Φόσετ στις 18 Αυγούστου 2017, στον Busief Lamlum, βοηθό του Dr Bin Mahfouz, αναφέρει: «Υπό το φως της συνεχιζόμενης και πιο πρόσφατης γενναιοδωρίας του Σεβασμιώτατου ... Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας το επιβεβαιώσω, με εμπιστοσύνη, ότι είμαστε πρόθυμοι και ευτυχείς να υποστηρίξουμε και να συμβάλλουμε στην αίτηση για ιθαγένεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Η κακοκαιρία έρχεται από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες - Ο κίνδυνος για πλημμύρες στις καμένες περιοχές

Πλεύρης: Έρχεται ειδικός νόμος για «μαϊμού» εμβολιασμούς – Δεκάδες οι ψευδείς βεβαιώσεις στην Καρδίτσα


Η επιστροφή των ABBA: Διαζύγια, αυτοκτονία, θανατηφόρο τροχαίο και πολύς πόνος σημάδεψε την ιστορία τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης