Καιρός: Ερχονται έντονα καιρικά φαινόμενα από τα δυτικά - Κίνδυνος για πλημμύρες στις καμένες περιοχές

Καιρός: Ερχονται έντονα καιρικά φαινόμενα από τα δυτικά - Κίνδυνος για πλημμύρες στις καμένες περιοχές

Αρχικά επηρεάζονται Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά - Βροχές και σε δυτική Μακεδονία, δυτική Πελοπόννησο, άστατος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη - Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση - Πού κινείται τώρα η κακοκαιρία live σε βίντεο και χάρτες

kairos-050921-arthro
Ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα βορειοδυτικά, ενώ βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Βροχερός θα είναι ο καιρός  σε αρκετά μέρη της χώρας και από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου της Κυριακής αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ορεινά της κεντροδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της Θράκης και θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η Εύβοια είναι η περιοχή που έχει πληγεί βαρύτερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δεν επηρεάζεται από την κακοκαιρία εξπρές. 

Το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι. 

Δείτε βίντεο με τη σημερινή πρόγνωση του καιρού

Κλείσιμο

Πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι υπάρχει και για τα δυτικά της Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι σχετικά αυξημένες και τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Βροχοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες ώρες της Κυριακής  κατά κύριο λόγο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά (πλην την Θράκης και της Ανατολικής Στερεάς) και θα ενισχυθούν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών τμημάτων της χώρας, οι βροχές εκεί θα έχουν κατά τόπους χαρακτήρα λασποβροχών. Στους χάρτες που ακολουθούν, παρουσιάζονται οι άνεμοι (πράσινες/γαλάζιες αποχρώσεις), οι συγκεντρώσεις σκόνης (κόκκινες αποχρώσεις) και η ένταση της λασποβροχής (κίτρινες/πορτοκαλί αποχρώσεις) που αναμένονται κατά τα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής.

kairossimera-kairosTORA-meteo-laspovroxes



kairos-vroxestora-meteo


Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν και την Κυριακή 05/09, φτάνοντας κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Δείτε χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας 

kairostora-kakokairia-wx
Ευρωπαϊκός χάρτης: Παρακολουθήστε την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ώρες - Φωτογραφία: WXCHARTS


kairosTORA-kairossimera-vroxi-vroxestora-wx


kairossimera-kairosTORA-vroxesTORA-xalazi-kataigidesTORA-wx


kairosTORA-kataigida-vreixeiTORA-ionio-wx


kairos-vrexeiTORA-plimmires-xalazitora-wx

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 27, στην Ανατολική Στερεά από 18 έως 31, στη Δυτική Στερεά από 17 έως 26, στην Πελοπόννησο από 15 έως 28, στα νησιά το Ιονίου από 20 έως 24, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 29, στις Κυκλάδες από 20 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 28 και στην Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ.




Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 ως προς τις μέγιστες τιμές της.

kairosTORA-kataigidaTORa-vroxi


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις βραδινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και απο το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 και στα βόρεια έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι στην κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα στα ανατολικά θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 και στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

kairostora-kairossimera-kataigidatora-kiriakikairos


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Έρχεται ειδικός νόμος για «μαϊμού» εμβολιασμούς – Δεκάδες οι ψευδείς βεβαιώσεις στην Καρδίτσα

Κορωνοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Όλα όσα θα ισχύουν

Καιρός: Προειδοποίηση για μεγάλο όγκο νερού στην Κεφαλονιά - Κλειστές παραλίες και μουσεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης