Έλεν Μίρεν: Θα υποδυθεί τη «Σιδηρά Κυρία» του Ισραήλ στη βιογραφική ταινία του Γκι Νατίβ, «Golda»

Έλεν Μίρεν: Θα υποδυθεί τη «Σιδηρά Κυρία» του Ισραήλ στη βιογραφική ταινία του Γκι Νατίβ, «Golda»

Η  Γκόλντα Μέιρ ήταν η μοναδική γυναίκα, που κυβέρνησε το Ισραήλ και η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στον κόσμο

mirrenb
Την Γκόλντα Μέιρ, γνωστή και ως η «Σιδηρά Κυρία» του Ισραήλ, ετοιμάζεται να υποδυθεί η Έλεν Μίρεν στη βιογραφική ταινία «Golda» του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Γκι Νατίβ.

Ο ισραηλινός σκηνοθέτης δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το νέο του εγχείρημα και λέει χαρακτηριστικά: «Ως κάποιος που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ είναι τιμή μου να αφηγηθώ αυτή τη συναρπαστική ιστορία για την πρώτη και μοναδική γυναίκα που κυβέρνησε ποτέ το Ισραήλ».

golda_meir


Η παραγωγή του Μάικλ Κουν και του Νίκολας Μάρτιν, ο οποίος έχει αναλάβει και το σενάριο της ταινίας, πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Το σενάριο στηρίζεται στις αποφάσεις, που έλαβε η μοναδική γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ, το 1973. Ο πόλεμος ξεκίνησε από την αιφνιδιαστική επίθεση Αιγύπτου και Συρίας στο Ισραήλ, τη μέρα της γιορτής της Εξιλέωσης (Γιομ Κιπούρ). 

guy_nativv

«Το εξαιρετικό σενάριο του Νίκολας Μάρτιν βυθίζεται στο τελευταίο κεφάλαιο της Γκόλντα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια φονική αιφνίδια επίθεση κατά την ιερή ημέρα του έτους. Ένας πυρήνας στρατηγών που παραληρούν και υπονομεύουν την κρίση της Γκόλντα, ενώ ταυτόχρονα υποβάλλεται σε μυστικές θεραπείες για την ασθένειά της. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τη θρυλική Έλεν Μίρεν για να φέρω στο προσκήνιο αυτήν την επική, συναισθηματική και περίπλοκη ιστορία», κατέληξε ο σκηνοθέτης Γκι Νατίβ.


Ειδήσεις σήμερα: 
Υπόθεση Marfin: Δύο εμπρησμοί δείχνουν τους δράστες του φρικτού εγκλήματος

Γεραπετρίτης (ΘΕΜΑ 104,6): Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

«Βαβέλ» η ΕΕ για το εμβόλιο της AstraZeneca - Χωρίς κοινή θέση για τα όρια ηλικίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης