Έλεν Μίρεν για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Αδημονώ!

Έλεν Μίρεν για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Αδημονώ!

Η Έλεν Μίρεν συνοψίζει όλες τις σκέψεις της σε μία λέξη: "Αδημονώ!"

2020_05_28_15_41_52_GettyImages-1209047840
Το φετινό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα του θεάτρου στις 27 Μαρτίου 2021 υπογράφει η γνωστή Οσκαρική αγγλίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν. Κάθε χρόνο ένας άνθρωπος του θεάτρου αναλαμβάνει να γράψει ένα μήνυμα για τον εορτασμό σχετικό με το θέατρο, το οποίο είθισται να διαβάζεται επί σκηνής από κάποιον ηθοποιό σε όλα τα θέατρα πριν την προγραμματισμένη παράσταση της 27ης Μαρτίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου έχει καθιερωθεί από τη διεθνή θεατρική κοινότητα ήδη από το 1961, όταν και πρωτοεμφανίστηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.


Το μήνυμα της Έλεν Μίρεν για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου:

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή για τις ζωντανές παραστάσεις και πολλοί καλλιτέχνες, τεχνικοί, τεχνίτες και γυναίκες αγωνίζονται σε ένα επάγγελμα που ήταν ήδη επισφαλές. Ίσως αυτή η διαρκής ανασφάλεια να τους κατέστησε ικανότερους να επιβιώσουν αυτής της πανδημίας με εξυπνάδα και θάρρος.

Η φαντασία τους έχει ήδη μετουσιωθεί μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες σε ευρηματικούς, ψυχαγωγικούς και συγκινητικούς τρόπους επικοινωνίας, πράγμα το οποίο οφείλεται φυσικά σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο. Από τότε που υπάρχουν άνθρωποι πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη, αφηγούνται ο ένας στον άλλον ιστορίες. Η πανέμορφη κουλτούρα του θεάτρου θα ζει όσο παραμένουμε εδώ.
Η δημιουργική παρόρμηση των συγγραφέων, σκηνογράφων, χορευτών, τραγουδιστών, ηθοποιών, μουσικών, σκηνοθετών δε θα καταπνιγεί ποτέ και στο πολύ εγγύς μέλλον θα ευδοκιμήσει και πάλι με νέα ενέργεια και μια νέα αντίληψη του κόσμου που μοιραζόμαστε όλοι. Αδημονώ!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης