Χαρούκι Μουρακάμι: Κυκλοφόρησε τη δική του σειρά ρούχων για τον οίκο Uniqlo

Χαρούκι Μουρακάμι: Κυκλοφόρησε τη δική του σειρά ρούχων για τον οίκο Uniqlo

Ο Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι κυκλοφορεί τη δική του σειρά ρούχων για τον οίκο Uniqlo

23murakami1_span-jumbo
O Χαρούκι Μουρακάμι συνεργάζεται με τον γνωστό οίκο Uniqlo και κυκλοφορεί τη δική του σειρά T-shirt. Παρ' όλο που το κοινό του τον έχει πολλάκις χαρακτηρίσει ως «ερημίτη», τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν για τον γνωστό Ιάπωνα συγγραφέα, ο οποίος μετά το ραδιοφωνικό σόου που έχει αναλάβει, φαίνεται να εξελίσσεται σε μία εμβληματική φιγούρα στον κόσμο της μόδας. 
murakami_-U43480829739107NuH-U30901436519749n8C-1224x916_Corriere-Web-Sezioni-593x443
Τα 8 T-shirts, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, απεικονίζουν όλα όσα αγαπά ο συγγραφέας. Γάτες, πουλιά, δίσκοι και άνθρωποι καθιστοί σε μπαρ δίνουν το παρόν στα σχέδια τους.  Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian», o ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στον οίκο Uniqlo, με τον οποίο συνεργάζεται, δίνοντας λεπτομέρειες για τις δικές του προτιμήσεις στο χώρο της μόδας: «Προσπαθώ να φοράω απλά ρούχα, όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο. Τζιν και ένα T-shirt, με ένα φούτερ ή πουλόβερ. Μιας και δεν εμφανίζομαι σε γραφείο, μπορώ να φοράω οτιδήποτε μου αρέσει. Πάντα, όμως, καταλήγω να φοράω τα ίδια. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω γιατί γίνεται αυτό».

Κλείσιμο

Μίλησε ακόμα για το λόγο για τον οποίο πάντα φοράει γραβάτα, όταν ζει στην Ιταλία -«μπορεί να τραβήξεις πάνω σου αυτά τα αυστηρά βλέμματα αν δεν το κάνεις» λέει -μέχρι το τι θεωρεί ότι κάνει στυλάτο κάποιον- «νομίζω ότι είναι υπέροχα αν κάποιος καταφέρει να κάνει τα καθημερινά ρούχα να δείχνουν άνετα» τονίζει. Αποκάλυψε επίσης και τη συνήθειά του να κουβαλάει πάντα μαζί του δεύτερο παντελόνι (την ιδέα την πήρε από τον μυθιστοριογράφο Κομιμάσα Τανάκα, που συμμερίζεται την αγάπη του Μουρακάμι για τα σορτς). «Κάποτε με προσκάλεσαν σε παραδοσιακό ρεστοράν στην Γκίνζα (σ.σ. τη φημισμένη συνοικία του Τόκιο) αλλά όταν εμφανίστηκα ντυμένος έτσι, ο υπεύθυνος που προϋπαντά τους πελάτες με σταμάτησε στην πόρτα και είπε “Δεν επιτρέπονται σορτς...” Ευτυχώς, πάντα για τέτοιες περιπτώσεις βάζω στην τσάντα μου ένα άνετο παντελόνι, οπότε το φόρεσα πάνω από το σορτς μου και τα πράγματα ήρθαν στα ίσια τους. Ο υπεύθυνος δεν πίστευε στα μάτια του» αφηγείται.

ιδήσεις σήμερα

Χαλάρωση των μέτρων άμεσα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσονας δίνει ζωή - Άρχισε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του

Εμβόλιο AstraZeneca: Η στάση των χωρών της Ευρώπης - Τι θα γίνει στην Ελλάδα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης