Τζέιν Φόντα: «Δεν είμαι περήφανη που έκανα (ένα) λίφτινγκ»

Τζέιν Φόντα: «Δεν είμαι περήφανη που έκανα (ένα) λίφτινγκ»

Η ηθοποιός αποκάλυψε τους λόγους που σταμάτησε τις αισθητικές επεμβάσεις – Πώς αντιμετωπίζει το γήρας και ποιες είναι οι συμβουλές της

Jane_Fonda
Η Τζέιν Φόντα σε συνέντευξή της στη «Vogue» εξομολογήθηκε πως δεν είναι καθόλου «περήφανη» που έκανε λίφτινγκ προσώπου ενώ τόνισε πως δεν έκανε ποτέ άλλες αισθητικές επεμβάσεις. Οι λόγοι όπως είπε ήταν γιατί ανησυχούσε μήπως εθιστεί και μήπως φαινόταν «παραμορφωμένη».

Η ηθοποιός του «Grace and Frankie» μιλάει για την εμβληματική της καριέρα, για την επανάσταση στη γυμναστική αλλά και για το πώς προσεγγίζει την ευεξία στη δική της ζωή.

Στην πορεία, η ηθοποιός και μακροχρόνια ακτιβίστρια γύρω από διάφορα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή μίλησε για τη δική της ιστορία με τις πλαστικές επεμβάσεις προσώπου, τις σκέψεις της για τον εθισμό στις πλαστικές αλλά και πώς θέλει να βοηθήσει στην αναμόρφωση της σχέσης των ανθρώπων με το γήρας.

Κλείσιμο


Μιλώντας για τη δική της σχέση με το γήρας, η Φόντα λέει ότι θέλει «οι νέοι να σταματήσουν να φοβούνται τα γηρατειά» και να επικεντρωθούν στην υγεία τους.

Είμαι 85 αλλά δεν φαίνομαι τόσο μεγάλη
«Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ηλικία, δεν είναι αυτός ο χρονολογικός αριθμός», λέει. «Ο πατέρας μου πέθανε έξι χρόνια νεότερος από ό,τι είμαι εγώ τώρα. Φαινόταν τόσο μεγάλος επειδή ήταν άρρωστος. Είχε μια καρδιοπάθεια. Εγώ δεν είμαι άρρωστη. Έτσι είμαι σχεδόν 85 ετών, αλλά δεν φαίνομαι τόσο μεγάλη».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εξηγεί ότι με την απόφασή της να μιλήσει για την υγεία, τη γυμναστική και την ευεξία θέλει να βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι το να είσαι «σε μια συγκεκριμένη ηλικία δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις τη ζωή, να εγκαταλείψεις τη διασκέδαση, να εγκαταλείψεις το να έχεις φίλους ή φίλες, να κάνεις νέους φίλους ή ό,τι άλλο θέλεις να κάνεις».



«Είναι ακόμα στη σφαίρα των δυνατοτήτων της ζωής σας», συνεχίζει. «Γι' αυτό λέω πάντα στους ανθρώπους ποια είναι η ηλικία μου, γιατί θέλω να το συνειδητοποιήσουν».

Η στάση της Φόντα δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζει πώς ορισμένα προνόμια μπορούν να παίξουν ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε προγράμματα γυμναστικής και ευεξίας. Η ίδια αναγνωρίζει ότι έχει οικονομική άνεση να τα κάνει όλα αυτά.

«Μπορείς να αντέξεις οικονομικά έναν γυμναστή. Μπορείς να αντέξεις οικονομικά την πλαστική χειρουργική. Μπορείς να διαθέτεις χρήματα για περιποίηση προσώπου. Μπορείς να αντέξεις οικονομικά τα πράγματα που σε βοηθούν να συνεχίσεις να φαίνεσαι νέα. Αυτό είναι αλήθεια. Τα χρήματα βοηθούν. Τα καλά γονίδια και πολλά χρήματα, όπως είπε κάποιος κάποτε», προσθέτει.

Με τα λίφτινγκ οι γυναίκες φαίνονται απαίσιες
Η ηθοποιός μίλησε επίσης και για τη δική της σχέση με την αισθητική χειρουργική: «Όλοι γνωρίζουμε πολλές γυναίκες που είναι πλούσιες και έχουν κάνει όλων των ειδών τα λίφτινγκ προσώπου και τέτοια πράγματα», πριν σημειώσει ότι πιστεύει ότι «φαίνονται απαίσια».

«Έκανα λίφτινγκ προσώπου και σταμάτησα γιατί δεν θέλω να φαίνομαι παραμορφωμένη. Δεν είμαι περήφανη για το γεγονός ότι έκανα “ένα”. Τώρα, δεν ξέρω αν μπορούσα να το ξανακάνω αν θα το έκανα. Αλλά το έκανα. Το παραδέχομαι και μετά λέω απλώς: Εντάξει, μπορείς να εθιστείς. Μην συνεχίσεις να το κάνεις».

Η Φόντα συνεχίζει να προσθέτει ότι μπορεί να υπάρχουν «πολλές γυναίκες» που «είναι εθισμένες» στα λίφτινγκ και σε παρόμοιες επεμβάσεις, αλλά ότι από τη δική της επέμβαση και μετά, η ίδια επιμένει στα βασικά.

«Δεν κάνω πολλές περιποιήσεις προσώπου. Δεν ξοδεύω πολλά χρήματα σε κρέμες προσώπου ή κάτι τέτοιο, αλλά μένω ενυδατωμένη, κοιμάμαι, κινούμαι, μένω μακριά από τον ήλιο και έχω καλούς φίλους που με κάνουν να γελάω. Το γέλιο είναι επίσης καλό πράγμα».

Φωτογραφία άρθρου: shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Ζέστη και δυνατοί άνεμοι σήμερα - Πού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Νάνσι Πελόζι έφυγε από την Ταϊβάν, οι εντάσεις με την Κίνα αυξήθηκαν

«Θρίλερ» με τον θάνατο του βρέφους στα Γρεβενά - Η νεκροψία δεν έδωσε σαφείς ενδείξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης