Κορωνοϊός στην Ιταλία: Προς εθνικοποίηση η Alitalia

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Προς εθνικοποίηση η Alitalia

Στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση στην Ιταλία για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊούΗ κυβέρνηση της Γαλλίας έτοιμη να εθνικοποιήσει μεγάλες εταιρίες

Alitalia_Airbus_A330-200
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει να εθνικοποιήσει την αεροπορική εταιρία Alitalia, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην επιδημία Covid-19.

Το υπουργικό συμβούλιο «προβλέπει τη σύσταση μιας νέας εταιρίας η οποία θα ελέγχεται πλήρως από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ή η οποία θα ελέγχεται από μια εταιρία με, ακόμη και έμμεση, πλειοψηφική δημόσια συμμετοχή», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας έτοιμη να εθνικοποιήσει μεγάλες

Η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να στηρίξει μεγάλες εταιρίες που πλήττονται από την αναταραχή στη χρηματοπιστωτική αγορά, μεταξύ των οποίων και την εθνικοποίηση εάν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσω μεγάλες γαλλικές εταιρίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Αυτό μπορεί να γίνει με ανακεφαλαιοποίηση, μπορεί να γίνει με την απόκτηση ποσοστού, μπορώ ακόμα και να χρησιμοποιήσω τον όρο εθνικοποίηση, εάν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Λεμέρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Νοσοκομείο σώζει ασθενείς χάρη στην τρισδιάστατη εκτύπωση βαλβίδων αναπνευστήρων

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 368 θάνατοι σε μία ημέρα - Αγωνία για το αν θα αντέξει το σύστημα υγείας


Κορωνοϊός στην Ιταλία: Οι αστέρες του αθλητισμού ζητούν από τους πολίτες να μείνουν σπίτι  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα