Κορωνοϊός στην Ιταλία: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει οικονομικά μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει οικονομικά μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ

Η σχετική δέσμη θα ονομασθεί Cura Italia (Θεραπεία Ιταλία) - Ακυρώθηκε συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Ελβετίας - Η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα

italy_main1
Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει οικονομικά μέτρα ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η σχετική δέσμη θα ονομασθεί Cura Italia (Θεραπεία Ιταλία) και η έγκρισή του αναβλήθηκε επί τρεις ημέρες, για να στηριχθούν όσο περισσότερες παραγωγικές κατηγορίες είναι δυνατόν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera, εκτιμά στο μεταξύ ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, αλλά ζητά απ΄όλους να μειώσουν αυστηρά τις εξόδους τους από το σπίτι.

Αρχικά, η δέσμη οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης της Ρώμης προβλεπόταν ότι θα άγγιζε τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ανάγκη όμως να παρασχεθεί στήριξη τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα αύξησε το όλο ποσό κατά ένα τρίτο.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων βοήθεια 500 ευρώ εφάπαξ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, 600 ευρώ για μπέϊμπι σίτερ και φροντίδα ηλικιωμένων κατ΄οίκον, «πάγωμα» φόρων και καταβολής ενσήμων, όπως και αναβολή στις πληρωμές λογαριασμών του φωτός, νερού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου.

Κλείσιμο
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση θεωρεί ότι η δέσμη αυτή δεν επαρκεί ενώ η κυβέρνηση Κόντε δεν αποκλείει να ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις οικονομικής στήριξης.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του ιού, οι ιταλοί επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι δεν έχει ακόμη κορυφωθεί η διάδοση της Covid 19 στη χώρα, ενώ στην Ρώμη ολοκληρώνεται σήμερα η μεταμόρφωση του νοσοκομείου Columbus σε μονάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στα θύματα της εν λόγω νόσου.

Ακυρώθηκε συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Ελβετίας - Η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Ελβετίας ακύρωσε μια συνεδρίασή του, ενώ η κυβέρνηση της χώρας συσκέφθηκε με θέμα την κρίση από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα.

Περίπου 840 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή στην Ελβετία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα και το Λίχτενσταϊν σε 2.200, αύξηση άνω του 50% μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά 13 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Οι ελβετικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει την επιδημία «έκτακτη κατάσταση», προσφέροντας διευρυμένες εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να εφαρμόσει μέτρα προστασίας των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Η Βέρνη ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι διαθέτει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για οικονομική βοήθεια προς τις εταιρείες εν μέσω της κρίσης λόγω της επιδημίας covid-19 και έχει περιθώριο να αυξήσει το ποσό αυτό.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι κλείνει τα σχολεία σε όλη τη χώρα για εβδομάδες, έχει υιοθετήσει ελέγχους στα σύνορα και έχει περιορίσει σημαντικά τις δημόσιες συναθροίσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Η Ισπανία θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν το βράδυ για τη λήψη νέων μέτρων στη Γαλλία

Κορωνοϊός: Γιατί εξαπλώθηκε η επιδημία στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης