Κορωνοϊός – Θωμαΐδης: Παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική

Κορωνοϊός – Θωμαΐδης: Παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική

Καλύπτει και την μετάλλαξη Όμικρον το εμβόλιο – Βατόπουλος: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κάποια μακροχρόνια παρενέργεια από την χορήγηση του εμβολίου – Δείτε βίντεο

krousmata_8000_xr
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την εμβολιαστική διαδικασία μίλησε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου αυτή, «καλύπτει και το στέλεχος Δέλτα, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για την Όμικρον. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος, σε μια εβδομάδα αναπτύσσονται αντισώματα που μας προστατεύουν».

«Φαίνεται μια σταδιακή ύφεση στο ιικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές, όμως το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό σε πολλές περιοχές, όπως στην Αττική που χθες είχαμε πάνω από 2.000 κρούσματα σε σύνολο 7.000 κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα», παρατήρησε ο κ. Θωμαΐδης.

Σε ότι αφορά την εορταστική περίοδο και τους φόβους για διασπορά του κορωνοϊού, ο κ. Θωμαΐδης είπε «έχουμε αρκετά όπλα: το εμβόλιο, τα αυξημένα τεστ, τις μάσκες και τις αποστάσεις. Αν αυτά γίνονται, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κάποια μεγάλη αύξηση στα κρούσματα λόγω των δύο Κυριακών που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ή της περιόδου των Εορτών».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9rc7g1h3k1-sf)

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε πως: «Φαίνεται πως τα εμβόλια «πιάνουν» την μετάλλαξη Όμικρον, η οποία διασπείρεται πολύ πιο εύκολα, προκαλεί πολλά κρούσματα και αναλογικά πολλά περισσότερα βαριά περιστατικά, για αυτό εντείνεται η προσπάθεια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη».

Κλείσιμο
Ακόμη, σημείωσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κάποια μακροχρόνια παρενέργεια από την χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό» και έκανε έκκληση στους πολίτες να αξιοποιήσουν την διανομή, αυτήν την εβδομάδα, από τον ΕΟΔΥ ενός δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ώστε να εντοπιστούν κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Μειώνεται ο ΦΠΑ: Τι θα ισχύει για νησιά, ακίνητα και προϊόντα

Κίνημα Αλλαγής: Αθροίζει δυνάμεις Λοβέρδου ο Ανδρουλάκης – Ντέρμπι βλέπει ο Γιώργος

Παραλλαγή Όμικρον: Σε σύγχυση οι ειδικοί για το αν είναι τελικά επικίνδυνη ή όχι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ