Πιθανή η υιοθέτηση του «μοντέλου» της Αυστρίας από τη Γερμανία με ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους

Πιθανή η υιοθέτηση του «μοντέλου» της Αυστρίας από τη Γερμανία με ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους

Το Βερολίνο ενισχύει τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους ενώ αυξάνονται δραματικά οι εισαγωγές και οι θάνατοι

germania_covid
Τον βηματισμό της επιταχύνει η Ευρώπη, ορθώνοντας τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και χαράσσοντας ειδικό σχεδιασμό με αιχμή τους ανεμβολίαστους. Μετά την Αυστρία, που επέβαλε καθολικό lockdown στους ανεμβολίαστους, πληροφορίες θέλουν και τη Γερμανία να ισχυροποιεί τα μέτρα. Φέρεται να εξετάζει επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε 14 εκατ. πολίτες που δεν έχουν θωρακιστεί απέναντι στη νόσο.

Δεν αποκλείει την επιβολή καθεστώτος ολικής καραντίνας για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Ακόμη 32.048 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Τρίτη στη Γερμανία, αύξηση της τάξεως του 47% σε μία μόνο εβδομάδα. Οι θάνατοι από κορωνοϊό ανήλθαν σε 265.

Η κυβέρνηση διεμήνυσε, επίσης, ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με νέους περιορισμούς σε εργασία και μέσα μεταφοράς.

«Πρακτικά μιλάμε για ένα lockdown στους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του SPD, Ντιρκ Βίσε.

Στη Βαυαρία και στις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας, το υγειονομικό σύστημα έχει φτάσει στα όριά του, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα για τις επόμενες εβδομάδες.

Κλείσιμο
Στη Σαξονία, εκείνοι που αρνούνται να εμβολιαστούν ενδέχεται από την Παρασκευή να μην μπορούν να συνανατούν πάνω από έναν άνθρωπο εκτός σπιτιού ενώ ισως γνωρίσουν αυστηροποίηση για τα ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αυστρία οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορούν παρά μόνο για τους απολύτως απαραίτητους λόγους.

Ειδήσεις σήμερα:

Το αίτημά μας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι φωτοβολίδα, θα επιμείνουμε, είπε ο Μητσοτάκης στον Τζόνσον

Δεν ήθελα να μάθει το παιδί μου ότι είναι καρπός βιασμού, ισχυρίζεται τώρα η εικαστικός για την σχέση της με τον οφθαλμίατρο

Στον εργολάβο θα αναζητηθούν οι ευθύνες για τον τραγικό θάνατο του 41χρονου εργάτη στον Ηλεκτρικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ