Κορωνοϊός - Ιταλία: Πάνω από 13.000 νέα κρούσματα και 476 θάνατοι

Κορωνοϊός - Ιταλία: Πάνω από 13.000 νέα κρούσματα και 476 θάνατοι

«Ο Μάιος θα είναι ο μήνας της επανεκκίνησης όλης της οικονομίας» ανέφερε η  Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι

italia_covid190
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.477 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 476 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 304.990 διαγνωστικά τεστ, το 4,4% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Χθες τα κρούσματα ήταν 9.789, με 358 θανάτους. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 67 λιγότεροι ασθενείς, ενώ είναι 377 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας, έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού και με τις δυο δόσεις των σκευασμάτων, πάνω από 4.018.236 πολίτες. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 7,8% του πληθυσμού άνω των 16 ετών και στο 6,6% του συνολικού αριθμού κατοίκων της χώρας.

Η Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι, τέλος, δήλωσε ότι «ο Μάιος θα είναι ο μήνας της επανεκκίνησης όλης της οικονομίας» και ότι «η Ιταλία δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της στο τελευταίο αυτό μίλι». «Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά απαισιόδοξοι, αλλά να επικρατήσει η εμπιστοσύνη στο μέλλον», πρόσθεσε η υπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαρία Σάκκαρη στον Δανίκα: «Οι μνηστήρες κάνουν ουρά» - «Είμαι ερωτευμένη με τον Ντάνιελ Κρεγκ»

Γεννηματά: Δεν προσφέρει στην παράταξη όποιος βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες πρώτα

Νέα καταγγελία στην ενόργανη γυμναστική: «Προπονητής με χτύπησε με τις πατερίτσες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα