Κορωνοϊός - Ισπανία: «Κινηματογράφος στο μπαλκόνι» η νέα τάση στη Μαδρίτη

Κορωνοϊός - Ισπανία: «Κινηματογράφος στο μπαλκόνι» η νέα τάση στη Μαδρίτη

Οι αρχές της Μαδρίτης εξόπλισαν οχήματα με γιγαντοοθόνες - Οι πολίτες μπορούν να βλέπουν ταινίες από τη βεράντα τους 

cinema_air_madrid
Θερινό σινεμά από τα μπαλκόνια τους απολαμβάνουν οι Μαδριλένιοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα μπαλκόνια τους εν μέσω πανδημία της νόσου Covid-19.

Στην Ισπανία, οι αρχές είχαν την ιδέα να διασκεδάσουν τους πολίτες της πρωτεύουσας προσφέροντάς τους δωρεάν κινηματογραφικό θέαμα.

Αφού τις περισσότερες ώρες της ημέρας οι πιο πολλοί βρίσκονται στα μπαλκόνια τους, οι τοπικές αρχές της Μαδρίτης είχαν την ιδέα να εξοπλίσουν οχήματα με γιγαντοοθόνες προσφέροντας στους πολίτες την δυνατότητα να παρακολουθούν ταινίες από την βεράντα τους.

Ο «κινηματογράφος στο μπαλκόνι» μεταφέρεται σε διαφορετική γειτονιά της Μαδρίτης κάθε βράδυ, όπως επισημαίνουν τα ισπανικά ΜΜΕ με τους πολίτες να επικροτούν την πρωτοβουλία αυτή των τοπικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στον αριθμό των κρουσμάτων - ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 24.543 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 231 χιλιάδες.

Spain: Giant mobile cinema screen plays films throughout locked down Madrid


Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων

Ωστόσο, ήδη ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα.

Από το Σάββατο θα επιτραπεί η ατομική άθληση σε ανοικτούς χώρους και το άνοιγμα υπηρεσιών όπως τα κομμωτήρια, αλλά με ραντεβού.

Κλείσιμο
Μέρος του λιανεμπορίου θα επαναλειτουργήσει από τις 11 Μαΐου όπως και τα μπαρ και καφέ, αλλά μόνο στον εξωτερικό τους χώρο και μόνο στο 1/3 της χωρητικότητάς τους.

Το μέτρο του ενός τρίτου θα ισχύσει και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Σάντσεθ για την πολιτική της αποκλιμάκωσης, η οποία, όπως καταγγέλλουν, δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 268 νέοι θάνατοι και 518 νέα κρούσματα στην Ισπανία

Ισπανία: «Τσάκωσαν» παρουσιαστή να απατά τη σύντροφό του... ενώ έδινε ρεπορτάζ από το σπίτι του

Τα περιοριστικά μέτρα... καθάρισαν την ατμόσφαιρα - «Χιλιάδες Ευρωπαίοι θα σωθούν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ