Βρετανός ο 1ος ασθενής στον κόσμο με γονόρροια που δεν ανταποκρίνεται σε κανένα αντιβιοτικό

gonnoroia

Ο άντρας, που έχει μόνιμη σύντροφο, κόλλησε μετά από περιστασιακή σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα στη νοτιοανατολική Ασία

Ένας άντρας στη Βρετανία, ο οποίος έχει κολλήσει γονόρροια, είναι ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που δεν ανταποκρίνεται σε κανένα από τα δύο αντιβιοτικά πρώτης επιλογής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμφώνησαν ότι η περίπτωση του εν λόγω άντρα είναι μια παγκόσμια πρωτιά και το χειρότερο περιστατικό γονόρροιας στον κόσμο που έχουν δει οι γιατροί μέχρι σήμερα.

Είναι η πρώτη φορά που ένας ασθενής έχει αναπτύξει στον οργανισμό του ανθεκτικότητα στο συνδυασμό των δύο βασικών αντιβιοτικών (azithromycin και ceftriaxone) για τη θεραπεία της νόσου, γνωστής και ως βλεννόρροιας.

Ο άντρας, που έχει μόνιμη σύντροφο, κόλλησε μετά από περιστασιακή σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα στη νοτιοανατολική Ασία. Ο ασθενής αυτή τη στιγμή κάνει θεραπεία με ένα άλλο αντιβιοτικό (ertapenem) που φαίνεται να φέρνει αποτελέσματα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. Οριστική εκτίμηση για την πορεία της θεραπείας του θα υπάρξει τον επόμενο μήνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά συνεχίζεται η έρευνα κατά πόσο άλλοι άνθρωποι έχουν κολλήσει επίσης. Η μόνιμη σύντροφός του πάντως δεν κόλλησε, σύμφωνα με το BBC.

Εδώ και χρόνια οι γιατροί προειδοποιούν ότι διεθνώς η γονόρροια σταδιακά αναπτύσσει ολοένα μεγαλύτερη αντίσταση σε όλα τα διαθέσιμα αντιβιοτικά. Το βακτήριο της γονόρροιας (Neisseria gonorrhea) εξαπλώνεται μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Οι ασθενείς συχνά δεν έχουν συμπτώματα, αλλά η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως στειρότητα και χρόνιους πυελικούς πόνους στις γυναίκες. Στους άνδρες μπορεί να προκαλέσει επώδυνη επιδιδυμίτιδα, δηλαδή φλεγμονή της επιδιδυμίδας, του οργάνου που συνδέει τον όρχι με τον σπερματικό πόρο, η οποία επίσης μπορεί να καταλήξει σε στειρότητα, αν δεν υπάρξει έγκαιρα η κατάλληλη θεραπεία. Αν το βακτήριο εισχωρήσει στο αίμα ή στις αρθρώσεις, τότε μπορεί να απειλήσει και τη ζωή του ασθενούς.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Anti

O Guarduan το έχει αναφέρει σαν θεμα ??κατα τα αλλά μιλάνε για Ελλάδα της κρίσης.Δεν κοιτάνε τα χάλια τους....

βλεννόρροια

Βλεννόρροια λέγεται στα ελληνικά βρε παλληκάρια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης