Μου μίλησε ο Χριστός και μου είπε να στείλω μήνυμα στον Μητσοτάκη να φτιάξει τον δρόμο, λέει ο Μητροπολίτης Ηλείας

mitropolitis_88

Στην ομιλία που απηύθυνε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί και είπε ότι προσεύχεται στον θεό να δώσει μία λύση στο πρόβλημα

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, προχώρησαν
εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και κάτοικοι, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα όπου το τελευταία χρόνια έχει βαφτεί με αίμα πολλές φορές.

Στη συγκέντρωση, σύμφωνα με πληροφορίες του ilidakampos.gr, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ηλείας που τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων των τροχαίων.

Στην ομιλία που απηύθυνε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί και είπε ότι προσεύχεται στον θεό να δώσει μία λύση στο πρόβλημα. «Πρέπει να σας εξομολογηθώ. Σήμερα το πρωί μετά την προσευχή μου στο μικρό εκκλησάκι που έχουμε στην Μητρόπολη ιδιαίτερα θερμά λόγω των γεγονότων προσευχήθηκα και για πρώτη φορά ακούω τον Χριστό και μου απαντάει: «Γερμανέ στείλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα αμέσως. Το μεταφέρω στον κ. πρωθυπουργό και τον παρακαλώ εκ μέρος όλων μας εδώ να δώσει εντολή στον υπουργό Υποδομών να αρχίσει ο δρόμος γρήγορα για να σταματήσουν οι θάνατοι», είπε χαρακτηριστικά.


Το μήνυμα του Μητροπολίτη Ηλείας προς τον Πρωθυπουργο

ΣΧΟΛΙΑ (51)

Στέφανος

Σκοτεινός Μεσαίωνας !

Κανένα σύστημα δεν είπε για να αποκλείσουμε τον γαυρι

Τώρα που είναι κουρασμένος και να ξανακάνουμε νταμπλ;

παππουλακο

για ρίξε μια ματιά στο θυμιατό.. μήπως έβαλες τίποτα άλλο αντί για καρβουνακι

@

Όπως βλέπουμε στις παραπάνω παραγράφους ο Γιαχβέ τους διατάζει ότι πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα τεσσάρων ημερών μεταξύ της "λήψης" του αρνιού την δέκατη ημέρα του μήνα, και του σφαξίματος την δέκατη τέταρτη ημέρα. Αλλά ο Γιαχβέ είτε το αγνόησε αυτό, ή το ξέχασε, ή αλλάζει γνώμη, διότι λέει: "Κι εγώ τη νύχτα εκείνη θα περάσω μέσα από την Αίγυπτο και θα θανατώσω κάθε πρωτότοκο στη χώρα. και η ημέρα αυτή θα είναι εις μνημόσυνο σε σας." (12:12,14). "Τότε ο Μωυσής κάλεσε όλους τους πρεσβυτέρους του Ισραήλ," και είπε σ' αυτούς να πάρουν "ένα αρνί κατά την οικογένειά σας, και σφάξτε το για το πάσχα," και να αλείψουν το αίμα στις παραστάδες της πόρτας (12:21). "Τα μεσάνυχτα της ίδιας νύχτας, ο Γιαχβέ θανάτωσε κάθε πρωτότοκο αγόρι στην Αίγυπτο" (12:29). Αυτό σαφώς αποδεικνύει ότι η ολόκληρη η συναλλαγή του πάσχα, από τις πρώτες εντολές του Γιαχβέ για τα αρνιά μέχρι την σφαγή των πρωτότοκων τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε σε μια ημέρα, και το αργότερο την "δέκατη ημέρα" -- το διάστημα των τεσσάρων ημερών ξεχνιέται και απαλείφεται. Αλλά πώς μπορούσε ένα τέτοιο πράγμα να είναι δυνατό; Βλέπουμε τα ανθρώπων να διασκορπίζονται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή Ο Γιαχβέ εμφανίζεται κάποτε κατά την διάρκεια της ημέρας (την δέκατη), και λέει στον Μωυσή και τον Ααρών: "Λαλήσατε προς πάσαν την συναγωγήν του Ισραήλ," δίνοντάς τους τις διαταγές ζωής και θανάτου και τις μικρές οδηγίες μαγειρέματος του πάσχα, τις οποίες πρέπει να εκτελέσουν εκείνη την ίδια ημέρα "την νύκταν" για να αποφύγουν την σφαγή των πρωτότοκων. Κατόπιν Ο Μωυσής κάλεσε όλους τους πρεσβύτερους του Ισραήλ και τους επανέλαβε τις οδηγίες. Εκείνη την εποχή των σκηνιτών Εβραίων δεν υπήρχαν ραδιόφωνα, ή σταθερά τηλέφωνα, ή κινητά τηλέφωνα, ή τηλεοράσεις για να βοηθήσουν να διαδοθεί αυτή η διαταγή με όλες τις λεπτομέρειές της στον επικεφαλής κάθε οικογένειας του Ισραήλ, που ήταν διασκορπισμένοι σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου, έτσι ώστε να διαλέξουν ενιαύσια αρσενικά αρνιά χωρίς ψεγάδια, να τα σφάξουν και να τα μαγειρέψουν, σύμφωνα με τις εξ ολοκλήρου νέες συνταγές (12:8-10), και να ρίξουν το αίμα, με αυτόν τον νέο τρόπο, στους παραστάτες των θυρών, έτσι ώστε, λέει ο Γιαχβέ, "όταν δω το αίμα, θα σας προσπεράσω. Έτσι θα γλιτώσετε από το χτύπημα του θανάτου, όταν θα τιμωρώ την Αίγυπτο."

Κκ

Συνοπτικος και περιεκτικος. Σχεδον λακωνικος. (πραγματικα νομιζεις οτι διαβαζουν οσα γραφεις?)

@

Ορθόδοξος γάμος = Εβραϊκός γάμος. Iουδαιοχριστιανισμός. Οι ευχές που διαβάζει ο παπάς στον "ελληνικό" γάμο Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Αβραάμ και την Σάρραν. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ισαάκ και την Ρεβέκκαν. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ιακώβ και πάντας τους πατριάρχας. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ιωσήφ και την Ασυνέθ. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ιωακείμ και την Άνναν. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ζαχαρίαν και Ελισάβετ. Διαφύλαξον αυτούς, Κύριε ο Θεός ημών, ως διεφύλαξας τον Νώε εν τη κιβωτώ. Διαφύλαξον αυτούς, Κύριε ο Θεός ημών, ως διεφύλαξας τον Ιωνάν εν τη κοιλία του κήτους Μνημόνευσον αυτών, Κύριε ο Θεός ημών, ως εμνημόνευσας του Ενώχ, του Σήμ, του Ηλία». Αυτή είναι η «ευχή», που παίρνουν οι ρωμιοί από τον ορθόδοξο ιερέα...και μετά ήρθε το σκοτάδι!! Το Καταπληκτικο «Ελληνικο» Πασχα Πάσχα, Ελλήνων Πάσχα! Γνωρίζετε τι εορτάζουμε; Εάν ρωτήσεις τους Έλληνες θα σου απαντήσουν ότι εορτάζουμε την "Ανάσταση του Κυρίου μας"!!! Κανένας δεν γνωρίζει τι εορτάζεται το Πάσχα ή τι σημαίνει αυτό, από πού προήλθε, που έχει τις ρίζες του. Κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει ότι εορτάζει μία καθαρά ΕΒΡΑΪΚΗ γιορτή. Όλοι πιστεύουν ότι το προηγούμενο βράδυ του Πάσχα έγινε η ανάσταση του Εβραίου Κυρίου τους! Είναι όμως έτσι; Όταν διαβάζουμε χωρίς να κατανοούμε, είναι σαν να τρώμε χωρίς να χωνεύουμε. Ας διαβάσουμε, λοιπόν, την Έμπνευση κι ας μάθουμε. Οι εβραϊκές γραφές, εκτός από το ότι "δόθηκαν με την έμπνευση του Θεού," λέγεται ότι είναι "επικερδείς για διδασκαλία." Βρίσκουμε όμως πολλά περίεργα διδακτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του πάσχα της Εξόδου μέσα στις Εβραϊκές γραφές. Στην Έξοδο, κεφάλαιο 12 με τίτλο Το πρώτο Πάσχα των Εβραίων έχουμε μια μπερδεμένη και απίστευτη ιστορία. Ο Γιαχβέ λέει στον Μωυσή ότι "την δέκατη μέρα αυτού του μήνα, καθένας να πάρει από ένα αρνί... θα το κρατήσετε ζωντανό ως την δέκατη τέταρτη μέρα του μήνα, και το βράδυ θα το σφάξετε. Μετά θα πάρετε λίγο από το αίμα του και θα αλείψετε τις δύο παραστάδες και το ανώφλι της πόρτας σε κάθε σπίτι όπου θα φάτε το αρνί ή το κατσίκι." Για την προπαρασκευή ο Γιαχβέ δίνει ιδιαίτερες συστάσεις: "Και να τώρα με ποιον τρόπο θα το φάτε: Θα είστε ζωσμένοι τη ζώνη σας, με τα σανδάλια στα πόδια και με το ραβδί στο χέρι." (12:11). Και κατηγορηματικά διακηρύττει: "Αυτή θα είναι η γιορτή του Πάσχα, για να τιμήσετε εμένα, τον Γιαχβέ".

Παπαλεξικό

Παπάρας : προέρχεται από σύντμηση της φράσης "απα πα παράς! " Παπαριές: προέρχεται από αυτά που έλεγαν κάποιοι σαν τον Γερμανό.

Ντροπή ρε

Μη ψάχνεις μακριά για τον ορισμό της λέξης ''παπάρας''. Μεταξύ άλλων είναι και εκείνος που χλευάζει και υβρίζει έναν ηλικιωμένο.

Πιστεύω οτι πράγματι είδες όνειρο επηρεασμένο απ τις σκέψεις σου, Πάτερ.

Δεν πιστεύω δλδ οτι σε βάλανε οι υπεργολάβοι

kyriakos

Άμεση κατάργηση της δημοκρατίας ΤΩΡΑ!!! Ο άνθρωπος μιλάει με το Θεό!!! Προσπαθώ 2 μήνες να του μιλήσω και μ' έχει γραμμένο!!! Αφού έχουμε μέσο, να το εκμεταλλευτουμε. Ο άνθρωπος είναι βύσμα. Τι την θέλουμε τη δημοκρατία; Προτείνω να μαζευτούν 2-3 εκατομμύρια στον Πύργο για προσκύνημα. Όμως αυτό να συμβεί αφού έχουν πάει στο καρναβάλι της Πάτρας. Θεός, Θεός, κορωνοιος!!! Σώσε μας Θεέ μου!!! Σώσε μας!!!

Πάτερ

και μένα μου μίλησε ο Χριστός και μου είπε όταν πίνω να μην οδηγάω. Για δρόμο δεν είπε κάτι.

Κόναν

Όπως βλέπεις Κυριάκο το ένα φέρνει το άλλο ! Ο Έλληνας δεν θέλει πολύ να ξεφύγει , αν σε δεί ότι χάνεις λάδια , ότι ξεφεύγεις , ότι δεν υπερασπίζεσαι νόμο κ’ τάξη ΞΕΦΥΓΕ !!!! Τόσα χρόνια τους δούλευε εκεί ο Τσίπρας με τον Καλογρίτσα , αλλά μαγκιές δεν κάνανε . Τώρα μέχρι κ’ ο παπάς βγήκε κ’ τηλ. στο Θεό κ’ αυτοί κλείνουν δρόμους !!! Μια μέρα αφού ο άλλος σου έδειξε τα @ρχίδια του από τη Λέσβο ! Χάνεις το παιχνίδι , παίζοντας μόνος σου από τις «άθλιες επιλογές σου» !!! Μηταράκης , Κουμουτσάκος , Κικίλιας, Κοντοζαμάνης Τσιάρας !!!!!! Συγνώμη θεωρείς ότι κάνουν για τα υπουργεία αυτά ;;;; Δηλαδή θέλεις να ξανάρθουν οι Κατσαπλιάδες ;;; Τι σου κάναμε ρε φίλε κ’ μας ταλαιπωρείς ; ΕΛΕΟΣ — ———

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης