Στη Δράμα αναζητούσαν απατεώνα στην Πέλλα τον συνέλαβαν

Στη Δράμα αναζητούσαν απατεώνα στην Πέλλα τον συνέλαβαν

Ο απατεώντας είναι μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους 

peripoliko
Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται ότι είχε απλώσει τα «δίχτυα» της η σπείρα που κατάφερε να αποσπάσει 2.000 ευρώ από μια 91χρονη στη Δράμα το μεσημέρι του Σαββάτου, με το πρόσχημα ότι φιλικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα! Ήδη εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις απόπειρες στην Πέλλα και συνελήφθη ένα από τα μέλη της σπείρας.

Πρόκειται για έναν 40χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται ότι τηλεφώνησε μαζί με τους συνεργούς του διαδοχικά σε τέσσερις ηλικιωμένους στην Πέλλα παριστάνοντας τον γιατρό ή τον αστυνομικό και τους είπαν ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί. Στη συνέχεια, ζητούσαν χρήματα, δήθεν για να υποβληθεί το παιδί τους σε χειρουργική επέμβαση ή για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών για τις τηλεφωνικές απόπειρες απάτης, ο 40χρονος εντοπίστηκε στα Γιαννιτσά, συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν ένα μαχαίρι, δυο κινητά και χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και ονόματα τα οποία, σε συνδυασμό με τα μετρητά ύψους 1.990 ευρώ που κατασχέθηκαν πάνω του, αποκάλυψαν ότι είναι μέλος της σπείρας που είχε εξαπατήσει την 91χρονη!

Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της σπείρας και σε άλλες παρόμοιες απάτες, όπως αυτή που έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην Καβάλα με θύμα μια 78χρονη στην οποία τηλεφώνησε ένας υποτιθέμενος γιατρός ζητώντας χρήματα, για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της που δήθεν είχε τραυματιστεί. Μάλιστα, η ηλικιωμένη πείστηκε να παραδώσει 1.600 ευρώ σε συνεργό των απατεώνων.

Ο 40χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών που του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρες, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους συνεργούς του που παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης