Μεταναστευτικό: Πάνω από 500 αφίξεις το Σαββατοκύριακο - Έρχονται και άλλοι μετανάστες από την Τουρκία

4930616

Μία συμφωνία που λειτουργεί για την Ευρώπη, αλλά όχι για την Ελλάδα - Η χώρα μας «θυσία» στην πολιτική κόντρα Άγκυρας–Βρυξελλών - Τραγωδία με μωρό εννέα μηνών στη Μόρια - Καταδίωξη με πυροβολισμούς από το Λιμενικό στη Στρογγύλη

Μεταναστευτικό... Συμφωνία Άγκυρας-Βρυξελλών... Άνθρωποι κυνηγημένοι από τον πόλεμο, την κακουχία, τον θάνατο... Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε διάστημα 48 ωρών, η Ελληνική Ακτοφυλακή επενέβη σε περισσότερα από 10 περιστατικά με βάρκες διακινητών που επιχειρούσαν να μεταφέρουν δεκάδες ανθρώπινες ψυχές στην ελπίδα που δίνει η Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών, πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες, διασώθηκαν από το Λιμενικό και τη Frontex, στη θάλασσα του Αιγαίου. Οι άνθρωποι αυτοί, με όσα χρήματα τους είχαν απομείνει, πλήρωσαν τα κυκλώματα των διακινητών στην Τουρκία και εκείνοι τους «φόρτωσαν» στις βάρκες και τους έριξαν στη θάλασσα με προορισμό τα ελληνικά νησιά. Για την ακρίβεια, σε δύο ημέρες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε hot spot 537 άνθρωποι.

Για ποια «πετυχημένη» συμφωνία μιλάνε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας; Μήπως για τη συμφωνία που κρατά το πρόβλημα μακριά από τα σύνορα και τους... ψηφοφόρους τους; Διότι η Ελλάδα που είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεταναστευτικό κύμα, που δεν τελειώνει. Και αυτό διότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω των τουρκικών αρχών που δεν πραγματοποιούν ελέγχους, φέρεται να έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους διακινητές να κάνουν τα δρομολόγιά τους, προκειμένου να «πιέσει» ακόμα περισσότερα τους Ευρωπαίους για τους σκοπούς του.

Τη ίδια στιγμή, λοιπόν, που οι Βρυξέλλες παίζουν τα παιχνίδια τους με την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά, βουλιάζουν από ανθρώπους απελπισμένους και αγνώστου ταυτότητας. Βουλιάζει από ανθρώπους που δεν προκάλεσαν τον πόλεμο, όπως το ίδιο δεν τον προκάλεσε και η Ελλάδα. Εκείνοι που ευθύνονται σε ικανό ποσοστό για όσα συμβαίνουν στις χώρες της κρίσης, εκείνοι που έχουν τα συμφέροντα και που προκάλεσαν όλη αυτήν την κατάσταση, «νίπτουν τας χείρας» τους και κλείνουν τα σύνορά τους, ή οι «εταίροι» τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν δέχονται καν μετανάστες, εκφράζοντγας τη ρητορική του... τείχους και της απομόνωσης.

Ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία, βρίσκεται η Ελλάδα. Η Ελλάδα που, με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν συμμετείχε καν στη σύναψη της συμφωνίας για το Προσφυγικό. Η Ελλάδα που πλέον βρίσκεται σε αδιέξοδο, με τον Ερντογάν να «τιμωρεί» την Ευρώπη και να αφήνει τους διακινητές να μεταφέρουν κατά εκατοντάδες τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την Ευρώπη να έχει κλειστά τα σύνορά της, αναθέτοντας τον ρόλο του... αστυνομικού στα Σκόπια και στις άλλες βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και παρ' ότι έχει μπει ο χειμώνας, οι ροές από τα τουρκικά παράλια όχι απλώς δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο πλήρες αδιέξοδο. Οι επιστροφές μεταναστών είναι ελάχιστες, η μεταφορά όσων ζητούν άσυλο σε hotspot της ενδοχώρας γίνεται με πολλά προβλήματα και δεν επαρκεί, καθώς κάθε μέρα οι διακινητές μεταφέρουν εκατοντάδες νέους μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, υπερκαλύπτοντας τις όποιες μετακινήσεις γίνονται.

4943009


Πάνω από 400 νέες ροές μόνο την Κυριακή

Μόνο την Κυριακή, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος, πάνω από 400 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν να πλέουν προς τα ελληνικά νησιά και μεταφέρθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας.

Από τις καταγραφές που έγιναν, διαφαίνεται μία αυξητική τάση των μεταναστευτικών ροών και μία σχεδόν ανεξέλεγκτη - από τις τουρκικές αρχές - δράση των διακινητών. Η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος αποτέλεσαν και πάλι τους βασικούς προορισμούς, ενώ στη λίστα των αφίξεων, την Κυριακή, εντάχθηκαν και οι Κω, Μεγίστη και Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο την Κυριακή, στη Χίο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 156 άτομα, στη Σάμο 89, στη Λέσβο 87, στην Κω 30, στην Αλεξανδρούπολη 39 και στη Μεγίστη άλλοι 11.

Πιο αναλυτικά η ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Σάμου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

2)Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν.Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

3)Στον εντοπισμό έντεκα (11) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ, ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους αρχικά δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και οπτικά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επιχείρησε να διαφύγει, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ ερρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, ενώ συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής – διακινητής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

4)Στον εντοπισμό έξι (06) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 22χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με έναν (01) επιβαίνοντα. Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους αρχικά δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διατήρησε μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη με ρίψη στοχευμένης βολής ακριβείας στον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του και τη σύλληψη του 22χρονου αλλοδαπού χειριστή – διακινητή. Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

5)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

6)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΧΑΡΑΜΙΔΑΣ” ν.Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

7)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν.Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

8)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

4943004


Άλλα 156 άτομα στη Χίο

Συνολικά 156 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων περισυνέλλεξε μέσα από 3 περιστατικά σε Γρίδια, Καταρράκτη και Καρφά το Λιμεναρχείο Χίου το πρωί της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, μεταφέρθηκαν από τη Χίο στη ενδοχώρα μόλις 8 ατόμα, με τον συνολικό αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών στο νησί – χωρίς τις αφίξεις της Κυριακής- να ανέρχεται σε 5.171 άτομα.

Κύκλωμα μετέφερε μετανάστες από τη Χίο στην ενδοχώρα

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η έρευνα των αρχών για την πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος που δρούσε στην Χίο και την Αθήνα και αναλάμβανε τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα, εφοδιάζοντάς τους με πλαστά έγγραφα που τους νομιμοποιούσαν.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν οι άνδρες της Ασφαλείας της λιμενικής αρχής Χίου σταμάτησαν για έλεγχο στο λιμάνι Μεστών ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 24, 23, 32 χρόνων που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Τα δελτία αιτούντος Διεθνή Προστασία που έδειξαν αποδείχθηκαν πλαστά κι έτσι συνελήφθησαν.

Οι αλλοδαποί υπέδειξαν τον 55χρονο οδηγό του οχήματος ως αυτόν που τους προμήθευσε τα έγγραφα και είχε αναλάβει τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Αμέσως, συνελήφθη και αυτός και στην κατοχή του κατασχέθηκαν ακόμα δυο πλαστά δελτία αιτούντος Διεθνής Προστασία, δύο κλεμμένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 1.500 ευρώ και πλήθος αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε στο λιμάνι και ο 36χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν άλλα 1.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης παραγγέλθηκαν κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα τροφοδοτούσε δεκάδες μετανάστες με πλαστά έγγραφα και κατασχέθηκαν τρεις άδειες διαμονής, 14 αποκόμματα εισιτηρίων με προορισμό τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ένας φορητός υπολογιστής και 4.200 ευρώ. Επιπλέον, βρέθηκαν 330 λαθραία πακέτα τσιγάρα, μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου με κατηγορίες για μεταφορά μεταναστών, πλαστογραφία και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών καθώς και του Τελωνειακού Κώδικα, κατά περίπτωση.

4940738


Καταδίωξη και πυροβολισμοί από το Λιμενικό ανοιχτά της Στρογγύλης

Στον εντοπισμό 11 αλλοδαπών προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Στρογγυλής, ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους αρχικά δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και οπτικά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επιχείρησε να διαφύγει, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ ερρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, ενώ συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής – διακινητής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

Σε άλλο, ξεχωριστό περιστατικό, στον εντοπισμό έξι αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 22χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι, στην Κω, ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με έναν επιβαίνοντα. Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους αρχικά δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διατήρησε μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη με ρίψη στοχευμένης βολής ακριβείας στον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του και τη σύλληψη του 22χρονου αλλοδαπού χειριστή – διακινητή.

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

4938643


Τραγωδία στη Μόρια: Μωρό εννιά μηνών πέθανε από αφυδάτωση

Επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ο θάνατος ενός βρέφους από το Κονγκό, ηλικίας λίγων μηνών.

Το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 10 Νοεμβρίου στον εφημερεύοντα στο ΚΥΤ ιατρό οπλίτη ο οποίος και διέγνωσε συμπτώματα αφυδάτωσης πιθανά ως αποτέλεσμα παθολογικών αίτιων.

Στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όμως στο μεταξύ είχε εκπνεύσει. Από τον ιατροδικαστή Μυτιλήνης που εξέτασε το παιδί αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.

Ο θάνατος τού βρέφους, που έμενε στον καταυλισμό με τους γονείς του οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου, γνωστοποιήθηκε χθες το βράδυ με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Νεοδημοκράτης

Το σχέδιο της ΝΔ προχωρά κανονικά! Σε 1-2 χρόνια ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι 13-14 εκατομμύρια και το δημογραφικό πρόβλημα θα έχει λυθεί! Πόσο μπροστά βλέπει ο Κούλης!!!

Παλαιοδημοκράτης

Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουμε πληθυσμό στη χώρα, οι Έλληνες είμαστε συνηθισμένοι σ΄αυτά.

Η αρχη του τέλους της Ελλάδος

Η Νέα Δημοκρατία θα αποδειχθεί καλύτερη σε αυτό το θέμα απο τον Σύριζα,ο Σύριζα τουλάχιστον τούς ειχε περιορισμένους στα νησιά,η Νεα Δημοκρατία τούς φέρνει σε όλη την Ελλάδα.Μαλιστα κατάργησε με νομο το αδίκημα της παραμονής εισόδου στην χώρα.Ετσι η Ελλάδα σήμερα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο πού δεν έχει σύνορα ουτε θαλάσσια ούτε χερσαία, οποιος θέλει μπαίνει χωρίς καμμία προϋπόθεση

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

Γιατί τα βάζετε με αυτούς που κλείνουν τα σύνορά τους, έχουν κάθε δικαίωμα ναί ή όχι ?" και τι σημαίνει ρητορική του... τείχους και της απομόνωσης που λέτε για τους Αμερικάνους. Τι θα έπρεπε να είναι "ξέφραγα αμπέλια" όπως η Ελλάδα ? Γιατί δεν μπαίνουν παράνομα και στη Βουλγαρία μήπως δεν έχει σύνορα με την Τουρκία ? Γιατί άραγε "επιλέγουν" μόνο τη χώρα μας ?

Ηλέκτρα

Εάν γίνεται να κλείσουν τα σύνορα γιατί δεν εφαρμόζεται; αυτό βέβαια για τα χερσαία ενώ για τα θαλάσσια, μάλλον είναι πολύ δύσκολο. Να συμπληρώσω δε, πως καμιά κυβέρνηση δεν είναι υπόλογος για το θέμα. Η προτροπή γίνεται από ανατολάς και είναι φανερό. Το αποτέλεσμα είναι να υποφέρουν και οι Έλληνες και οι εισερχόμενοι αλλοδαποί.

Ξενοφωντας

Η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο. Οι Ευρωπαιοι εκλεισαν ερμητικα τα συνορα τους στη μουσουλμανικη λαιλαπα, επειδη θελουν να σωσουν τις κοινωνιες τους απο τους αναφομοιωτους μουσουλμανους. Εξαλλου δεν υπαρχει προσφυγας μεταξυ αυτων που ερχονται απο ασφαλη χωρα. Οικονομικοι μεταναστες ειναι ΟΛΟΙ. Εμεις ομως πληρωνουμε και την αφελεια της κυβερνησης, που δινει προοπτικη μονιμης πολυτελους εγκαταστασης σε ολους αυτους. Πραγμα που διαφημιζεται απο το ΔΟΜ & τις ΜΚΟ. ΑΜΕΣΑ χρειαζεται σκληρυνση πολιτικης με: χοτ σποτ και δομες φιλοξενιας ΜΟΝΟ σε ακατοικητα νησια, Pushback σε ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις, κατασχεσει κινητων και χρηματων, τοιχος στον Εβρο, απαγγελια κατηγοριας παρανομης εισοδου, κινητρα επιστροφων κλπ Αν πουνε τιποτα οι Ευρωπαιοι να απανταμε παρτε τους εσεις αν θελετε (οπως απανταει η Ιταλια). Αν δεν τα κανει η κυβερνηση αυτα, θα μεινει στην Ιστορια ως προδοτικη και αυτη που εξισλαμισε την Ελλαδα.

Οι λαθρομετανάστες

Εποικίζουν την χώρα, μας τρώνε τους φόρους που μαζεύουμε με αίμα.

Αgg

Το σχέδιο εποικισμού της Ελλάδας προχωρεί με γοργά βήματα. Στο σχέδιο είναι και οι ελληνικές κυβερνήσεις. Από την θάλασσα μπορεί να στέκει κάπως διότι τρυπάνε βάρκες κλπ. Στον Έβρο που μπαίνουν εκατοντάδες δεν μπορούμε να φτιάξουμε το φράχτη? Από Αφρική Πακιστάν γιατί τους αφήνουμε να καταθέσουν άσυλο αφού δεν έχουν πόλεμο? Δεν έπρεπε σήμερα ήρθαν σήμερα φεύγουν? Μόνο έτσι θα καταλάβουν οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες. Αν θέλουν όλοι αυτοί έρχονται νόμιμα με τουριστική βίζα. Δεν θέλουν όμως, προτιμούν έτσι ώστε να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους χωρίς να δουλέψουν ποτέ. Θα κάθονται για πάντα αφού υπάρχουν Έλληνες κορόιδα που πληρώνουν! Οι αριστερές συμμορίες ήταν όλοι στην πορεία χτες. Πληρώνονται από τον ΟΗΕ και Σωρρος για να το παίζουν ανθρωπιστές με τον δικό μας ποπό. Απατριδες & ανθελληνες μισούν την Ελλάδα. Κρίμα να έχουμε τέτοιους πολίτες. Λοιπόν κύριοι χίλιες φορές χούντα του Παπαδόπουλου παρά χούντα των αριστερών που διαλύουν εις γνώσις τη χώρα.

Ο Παππαδόπουλος έφερε Πακιστανούς

Έφερε 100.000 Πακιστανούς με σύμβαση με το Πακιστάν.

dim

ΝΔ θέλατε; Πάρτε τώρα τους Πακιστανούς δίπλα στα παιδιά σας. Άκουσαν απέναντι ότι ο Κούλης τους βάζει σε ξενοδοχεία της επιλογής τους και έρχονται και κολυμπώντας...

Δεν έχουν πόλεμο οι πατριδες τους

Καλό το παραμύθι αλλά παραμύθι Είναι άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτος της γης που περιμένουν την μεγάλη ζωή στη Ευρώπη Το λάθος της Ελλάδος είναι που δεν έκανε-κάνει απελάσεις και δεν τους έχει σε νησιά όλους μαζί για να τους ελέγχει και από την στιγμή που δεν τους θέλει κανεις να κάνει το ίδιο Να το δηλώσει επίσημα Το μπάτε σκύλοι...τα μαχαιρώματα,η ανασφάλεια,η εισβολή στην ουσία πρέπει να σταματήσει Κόψτε τα επιδόματα και απομακρύνετε της ΜΚΟ που κάνουν όλο το κακό Η

Μάλιστα

Όσο συνεχίζετε να γράφετε δακρύβρεχτα άρθρα για "κυνηγημένες" "ανθρώπινες ψυχές" που πρέπει να υποδεχθούμε θέλουμε - δε θέλουμε, τόσο θα στηρίζετε τον Ερντογάν και την καταστροφή της πατρίδας μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης