Novartis: Μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες και από τον κατηγορούμενο - διαφημιστή

Novartis: Μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες και από τον κατηγορούμενο - διαφημιστή

Ο κατηγορούμενος διαφημιστής, που αρνείται την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, εμφανίστηκε ενώπιον του πταισματοδίκη που διενεργεί την έρευνα με αφορμή τις μηνύσεις του, προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας - μηνυτής

Novartis_Aftodioikisi
Για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση εγκαλεί με μηνύσεις που έχει καταθέσεις στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis και ο εκδότης και διαφημιστής, στον οποίο, μάλιστα, η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που σχετίζεται με δωροδοκίες πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα, σήμερα, ο κατηγορούμενος διαφημιστής, που αρνείται την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, εμφανίστηκε ενώπιον του πταισματοδίκη που διενεργεί την έρευνα με αφορμή τις μηνύσεις του, προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας - μηνυτής.

«Ο κ. Βουλκίδης εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον των προανακριτικών αρχών και επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχει ήδη υποβάλει εις βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis» δήλωσε ο δικηγόρος του διαφημιστή, Απόστολος Λύτρας. «Ο ίδιος έχει από την πρώτη στιγμή αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση και έχει υποβάλει μηνύσεις σχετικά με το περιεχόμενο των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της ψεύδους κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης», σημειώνει ο κ. Λύτρας.

Όσον αφορά στη δίωξη που είχε ασκηθεί στον εκδότη - διαφημιστή, όπως και σε τρία ακόμη πρόσωπα, πληροφορίες ανέφεραν ότι η εισαγγελία Διαφθοράς την άσκησε έχοντας στη διάθεσή της στοιχεία για την ύπαρξη συγκεκριμένων διαφημιστικών εταιριών που φέρονται να λειτουργούσαν ως «πλυντήρια» της Novartis σε διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος εκδότης είχε κάνει γνωστό με τις εξηγήσεις που είχε δώσει ότι ο ίδιος είχε μιλήσει για εκβιασμό που δέχονταν από στέλεχος της Novartis. Σύμφωνα με τον διαφημιστή, το στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας τον εκβίαζε προκειμένου ο ίδιος να του επιστρέφει χρήματα από τις διαφημίσεις που του έδινε η φαρμακοβιομηχανία.

Μάλιστα, ο εκδότης - διαφημιστής είχε υποστηρίξει πως δεν γνωρίζει αν τα χρήματα αυτά που επιστρέφονταν κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα όπως λέγεται. Παράλληλα, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός πως ουδέποτε έδωσε πίσω χρήματα στον Κ. Φρουζή, τότε ισχυρό άνδρα της Novartis.

Κλείσιμο
Αντίθετα, ο κ. Βουλκίδης έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο, στο οποίο, όπως υποστηρίζει, επέστρεψε ποσό 400.000 ευρώ, από τις διαφημίσεις που του έδινε η Novartis. Μάλιστα, υποστηρίζει πως έχει στα χέρια έγγραφα του συγκεκριμένου υπαλλήλου της Novartis που αποδεικνύουν πως αυτός είναι το πρόσωπο που του ζητούσε να επιστρέψει τα χρήματα από τις διαφημίσεις.

Παρ' όλα αυτά, κατά τον διαφημιστή η εισαγγελία Διαφθοράς δεν κινήθηκε εις βάρος του συγκεκριμένου προσώπου για το οποίο ο κατηγορούμενος εκδότης αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί σήμερα να τελεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης