Καιρός: Πάμε με καλοκαίρι στο Σαββατοκύριακο - Δείτε τις θερμοκρασίες

Καιρός: Πάμε με καλοκαίρι στο Σαββατοκύριακο - Δείτε τις θερμοκρασίες

Αντικυκλώνας: Το καιρικό φαινόμενο που θα φέρει το καλοκαίρι στην Ελλάδα, μέσα στην «καρδιά» του Φθινοπώρου - Αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή με χάρτες της ΕΜΥ - Δείτε βίντεο

summer_adikiklonas
Ο καιρός μόνο Φθινόπωρο δεν θυμίζει, με τον αντικυκλώνα που πλησιάζει τη χώρα να φέρνει καλοκαιρινό σκηνικό... μέχρι νεωτέρας.  

Διαβάστε ΕΔΩ τι είναι ο αντικυκλώνας που αναμένεται να «σκεπάσει» την Ελλάδα 

Εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων αναμένεται να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Γηραιάς ηπείρου και κατ' επέκταση και τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση ήπιων καιρικών συνθηκών θυμίζοντας περισσότερο καλοκαίρι παρά φθινόπωρο.

Ο καιρός θα παρουσιάσει συνεχή βελτίωση με αποκορύφωμα το σαββατοκύριακο, οπότε κι αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς.

Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο

Για την Παρασκευή στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες συννεφιές και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας στα νότια και τα 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες με εντάσεις που προοδευτικά θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς και στα νησιά μας τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένουμε συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές με έμφαση τα δυτικά κεντρικά και βόρεια όπου δεν αποκλείεται προς το απόγευμα να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι βοριάδες προοδευτικά θα ενισχυθούν φτάνοντας στα ανατολικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένουμε λίγες συννεφιές και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα και τοπικά. Τον Βαρδάρη θα διαδεχτεί ο ανατολικός νοτιοανατολικός γύρω στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο στα ανατολικά και νότια αρχικά προβλέπονται συννεφιές και δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα και τοπικά αλλά βαθμιαία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές. Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο το όψιμο μελτέμι θα προσεγγίζει τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τόσο στα ηπειρωτικά όσο και τα νησιά μας τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το πρωί στα ανατολικά και βόρεια. Ο βοριάς θα φτάνει στα ανατολικά και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριο καιρό αναμένουμε στην Θεσσαλονίκη με λίγες συννεφιές το πρωί προς την Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 24 βαθμούς Κελσίου».

Παρακολουθήστε την εξέλιξη των συστημάτων με τις υψηλές πιέσεις να διατηρούνται εως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος .

The High


Αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-10-2019
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα
εκδηλωθούν στη Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και πιθανώς την Ήπειρο. Βελτίωση στα δυτικά από τις
βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-10-2019
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα
αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

savvato_keros_adikiklonas

savvato_thermokrasies_adikiklonas

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-10-2019
Γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο
Αιγαίο 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
kiriaki_adikiklonas

kiriakis_adikiklonas
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης