Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές - «Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε και συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας» δήλωσε  ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ - «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος» - Καθησυχαστικός και ο Άκης Τσελέντης - Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ

quake0
Σεισμός μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ, από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον που έδωσε τα 5,1 Ρίχτερ στις 19 Ιουλίου, στη Μαγούλα, σημειώθηκε στις 19:09.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα και για το λόγο αυτό έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής. Ο σεισμός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο  ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

«Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, καθώς η ενέργεια έχει εκτονωθεί» σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, εμφανιζόμενος καθησυχαστικός. 

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μεγεθός του πρέπει να είναι 4,2 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  και συνέχισε: «Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,1 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία. Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής».

Και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή ζημιές από τον σεισμό. 

Κλείσιμο
Σεισμός στην Αθήνα: Δείτε πώς σχολίασαν στο twitter οι Αθηναίοι τον σεισμό 


seismos
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

seismos_magoula
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης