Εύβοια: Στη μάχη με τις φλόγες 330 πυροσβέστες

Εύβοια: Στη μάχη με τις φλόγες 330 πυροσβέστες

Ένα μέτωπο ανησυχεί τις αρχές - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές που κινδυνεύουν, Τραχήλι, Μανίκια, Πυργί και Άγιος Γεώργιος - Σε επιφυλακή οι αρχές για τυχόν εκκένωση οικισμών - Ζημιές σε καλλιέργειες

evoia_fwtia_art
Σε τέσσερα μέτωπα δίνουν την μάχη με τις φλόγες 331 πυροσβέστες στην Εύβοια. Σε Τραχήλι, Μανίκια, Πυργί και Άγιο Γεώργιο έχουν συγκεντρωθεί οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με πάνω από 100 οχήματα, ενώ όλη την ημέρα οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Νωρίς το βράδυ οι αρμόδιοι επικέντρωναν το ενδιαφέρον τους σε ένα μέτωπο, καθώς η φωτιά είχε καλύτερη εικόνα, αν και η επιφυλακή παραμένει στο ύψιστο σημείο.

Άλλωστε το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε τις περιοχές γύρω από τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς πέφτει η νύχτα.

Και τα τέσσερα μέτωπα βρίσκονται πολύ κοντά, σε περιοχές που ανήκουν στον δήμο Κύμης, στην νότια Έύβοια, με το τελευταίο να ξεσπά στις 13:52 σήμερα Παρασκευή.

evia-fotia-tria
evia-fotia-pente
evia-fotia-dyo
evia-fotia-ena


Κλείσιμο
Χθες χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά τα χωριά Μακρυχώρι και Θαρρούνια, ενώ σήμερα το πρωί εκκενώθηκε το χωριό Γαβαλάς, χωρίς τελικά η φωτιά να φτάσει στα χωριά αυτά και να προκαλέσει ζημιές στα σπίτια.

Φωτιά στην Εύβοια


Αναλυτικά, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Φωτιά στο Πικέρμι: Ξεκίνησαν οι ρίψεις από ελικόπτερο


Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης», επισημαίνει το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Οι καιρικές συνθήκες θα κρίνουν την εξέλιξη της φωτιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης