ΠΟΣΔΕΠ: Ο Γαβρόγλου υπέγραψε απόφαση 500 νέων θέσεων ΔΕΠ πέντε μέρες πριν τις εκλογές

ΠΟΣΔΕΠ: Ο Γαβρόγλου υπέγραψε απόφαση 500 νέων θέσεων ΔΕΠ πέντε μέρες πριν τις εκλογές

Η ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει τον Κώστα Γαβρόγλου για κίνηση εντυπωσιασμού και μικροπολιτική – Υπέγραψε απόφαση για νέες θέσεις χωρίς πρόβλεψη για αντίστοιχα κονδύλια

gavroglou_14
Για μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τον ίδιο, σε πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεις εντυπωσιασμού κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τις 500 νέες θέσεις ΔΕΠ που εξήγγειλε, η ΠΟΣΔΕΠ, τονίζοντας ότι: «ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και γενικά της Παιδείας δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεων εντυπωσιασμού».

Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, «ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, πέντε ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, υπέγραψε απόφαση κατανομής 500 νέων θέσεων ΔΕΠ στα πανεπιστήμια της χώρας, παλαιά και νέα.

Η απόφαση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις προτάσεις των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ, Σύνοδος Πρυτάνεων) για τις προτεραιότητες στην κατανομή νέων θέσεων με έμφαση σε κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί».

Οι πανεπιστημιακοί επισημαίνουν: «Εξάλλου, η απόφαση για νέες θέσεις κατά την προεκλογική περίοδο είναι χωρίς αντίκρισμα, επειδή δεν συνοδεύεται από την πρόβλεψη για τα αντίστοιχα κονδύλια. Τι εμπόδιζε να ληφθεί τέτοια απόφαση τρεις μήνες νωρίτερα;»

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και γενικά της Παιδείας δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεων εντυπωσιασμού. Αντίθετα, απαιτεί μακροπρόθεσμο και συναινετικό σχεδιασμό. Επαναλαμβάνει το αίτημα να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν σε ήδη λειτουργούντα Τμήματα και στη συνέχεια να δοθούν πρόσθετες θέσεις ΔΕΠ για τα νέα Τμήματα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης