Καιρός: Επιμένουν τα μποφόρ στην Ελλάδα, άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Καιρός: Επιμένουν τα μποφόρ στην Ελλάδα, άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Αναλυτικός χάρτης με τις περιοχές που κινδυνεύουν με πυρκαγιές - Μίνι καύσωνας «express» την Παρασκευή στην Ελλάδα

bofor-n1
Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποφεύγει το μεγάλο κύμα των καυτών αέριων μαζών από την Αφρική, κρατώντας ως κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τη χώρα μας, τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά στην Ελλάδα, την Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι τόσο κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου όσο και το μεσημέρι και απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 35, στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία από 21 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 24 έως 29 και στην Κρήτη από 22 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες τις ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

Κλείσιμο
Οι ισχυροί άνεμοι και η ζέστη διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών. Σύμφωνα με τον χάρτη της Προστασίας του Πολίτη, οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο την Πέμπτη είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία και η Αργολίδα. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη:

fire_map_thursday

Μίνι καύσωνας «express» την Παρασκευή

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά περί τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και νότια έως 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα
ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση στα ανατολικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης