Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών τον Ιούνιο

europe_heat

Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σε Γαλλία, Ελβετία και Γερμανία

Σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες... Θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου... Παρατεταμένος καύσωνας... Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής, με τις συνέπειες να είναι άκρως σημαντικές, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης της κρίσης, όσο και σε επίπεδο οικονομίας. Τα στοιχεία τρομάζουν, όμως καταγράφουν μία αλήθεια, που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο Ιούνιος που τελειώνει σε λίγες ημέρες, ήταν ο ζεστότερος όλων των εποχών, με θερμοκρασίες ρεκόρ για πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Το καυτό κύμα αέρα που έφτασε στην Ευρώπη από την Αφρική έχει αρχίσει να επηρεάζει χώρες όπως η Γαλλία και η Ελβετία, που παραδοσιακά αυτό το διάστημα, δεν παρουσιάζουν υψηλές θερμοκρασίες. Σήμερα ωστόσο, προβλέπεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Την Τετάρτη, στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βραδεμβούργο καταγράφηκε θερμοκρασία 38,6 βαθμούς Κελσίου, η οποία αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον Ιούνιο.

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν τόσο στο Ποντζίν της Πολωνίας (38,2 βαθμούς), όσο και στο Doksany της Τσεχίας (38,9 βαθμούς).

Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι ο καύσωνας θα διατηρηθεί στην Ευρώπη έως και την Παρασκευή, ενώ στην Ισπανία δεν αποκλείεται η θεμοκρασία να αγγίξει τους 45 βαθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης