Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών τον Ιούνιο

Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών τον Ιούνιο

Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σε Γαλλία, Ελβετία και Γερμανία

europe_heat
Σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες... Θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου... Παρατεταμένος καύσωνας... Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής, με τις συνέπειες να είναι άκρως σημαντικές, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης της κρίσης, όσο και σε επίπεδο οικονομίας. Τα στοιχεία τρομάζουν, όμως καταγράφουν μία αλήθεια, που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο Ιούνιος που τελειώνει σε λίγες ημέρες, ήταν ο ζεστότερος όλων των εποχών, με θερμοκρασίες ρεκόρ για πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Το καυτό κύμα αέρα που έφτασε στην Ευρώπη από την Αφρική έχει αρχίσει να επηρεάζει χώρες όπως η Γαλλία και η Ελβετία, που παραδοσιακά αυτό το διάστημα, δεν παρουσιάζουν υψηλές θερμοκρασίες. Σήμερα ωστόσο, προβλέπεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Την Τετάρτη, στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βραδεμβούργο καταγράφηκε θερμοκρασία 38,6 βαθμούς Κελσίου, η οποία αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον Ιούνιο.

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν τόσο στο Ποντζίν της Πολωνίας (38,2 βαθμούς), όσο και στο Doksany της Τσεχίας (38,9 βαθμούς).

Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι ο καύσωνας θα διατηρηθεί στην Ευρώπη έως και την Παρασκευή, ενώ στην Ισπανία δεν αποκλείεται η θεμοκρασία να αγγίξει τους 45 βαθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης