Ντοκουμέντο: Πήρε μηδέν στα γραπτά, άριστα στην συνέντευξη και έγινε προϊστάμενος προγραμμάτων ΕΣΠΑ!

ipiresia_main

Δείτε πώς αλλάζει η μοριοδότηση μέσω της προφορικής συνέντευξης - Τετελεσμένα για τις θέσεις των προϊσταμένων διαχείρισης του ΕΣΠΑ επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση - Ανακοίνωσαν μαζικά τα αποτελέσματα μοριοδότησης των συνεντεύξεων υποψηφίων όπου αριστεύουν αρεστοί στην παρούσα κυβέρνηση υποψήφιοι

Τετελεσμένα στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων προϊσταμένων στο σύνολο των υπηρεσιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, δημοσιοποιώντας μαζικά την Παρασκευή -και ενώ έχει οριστεί η ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών- τα αποτελέσματα στη μοριοδότηση των συνεντεύξεων του σχετικού διαγωνισμού.

Όπως αποδεικνύεται από το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr οι συνεντεύξεις αποτελούν το μέσο ώστε να ξεπερνιέται ο σκόπελος των αντικειμενικών προσόντων και κριτηρίων επιλογής, αφού βαρύνει κατά 35% στην τελική αξιολόγηση των υποψηφίων προϊσταμένων: Ετσι, ακόμη κι αν δεν τα πάνε καλά στα γραπτά και βαθμολογούνται με μηδέν, στα προφορικά αριστεύουν και παίρνουν τόσο μόρια όσα χρειάζονται για να έρθουν πρώτοι στην αξιολόγηση. 
eggrafi


Το έγγραφο- ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr είναι ενδεικτικό: Για τη θέση του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης οι υποψήφιοι είναι τρεις: Ο πρώτος έχει τα χαμηλότερα εκπαιδευτικά προσόντα, παίρνει μόρια έχοντας εργασιακή εμπειρία και έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, παίρνει μεν μηδέν στα γραπτά, αλλά διαπρέπει στα προφορικά, αφού βαθμολογείται με 336 μόρια!

Ο δεύτερος υποψηφιος έχει τετραπλάσια μόρια από τον πρώτο ως προς τα εκπαιδευτικά του προσόντα, αριστεύει στα γραπτά, αλλά δεν τα καταφέρνει στα προφορικά, αφού παίρνει περίπου το ένα τρίτο των μορίων από τον ανθυποψήφιό του: Στην τελική κατάταξη ο πρώτος υποψήφιος για τη θέση προϊσταμένου χάρη στη συνέντευξη παίρνει όσα μόρια χρειάζονται να για καταλάβει εκείνος τη θέση. Στη συγκεκριμένη διαδικασία μάλιστα, ο τρίτος υποψήφιος που μοριοδοτείται επίσης υψηλά στα αντικειμενικά κριτήρια φαίνεται ότι δεν προσήλθε στη συνέντευξη.


Η δημόσια εσωτερική πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) χωρίς προηγούμενη γνώμη από ΑΣΕΠ: Κάτι τέτοιο θα διασφάλιζε την ελάχιστη διαφάνεια κι αντικειμενικότητα των όρων συμμετοχής στη διαδικασία και του συστήματος αξιολόγησης. Παράλληλα, προκρίθηκε σύστημα βαθμολόγησης όπου βαρύνοντα βαθμό (35%) κατείχε αποκλειστικά και μόνο η συνέντευξη. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έληξε στις 9 Φεβρουαρίου 2018.

Ενώ μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγιναν δεκτές ενστάσεις για δικαιολογητικά που δεν υπήρχαν καν στους φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως Υπεύθυνες Δηλώσεις) κι ενώ οι γραπτές εξετάσεις πολλαπλών επιλογών διενεργήθηκαν το καλοκαίρι του 2018, η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού επέλεξε την Παρασκευή, 31/05/2019 για να εκδώσει μαζικά αποτελέσματα συνεντεύξεων, που έχουν λάβει χώρα, σε αρκετές περιπτώσεις, εδώ και μήνες.

Οι συνεντεύξεις διενεργούνται από επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από Γενικούς Γραμματείς και καθηγητές προσκείμενους στην κυβέρνηση οι οποίοι επιλέγονται αυθαίρετα από άλλη επιτροπή, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τη διορισμένη διοίκηση της ΜΟΔ και το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Από τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί, ήδη έχουν καταγγελθεί από υποψηφίους υπερβολικές και αδικαιολόγητες ανατροπές στη βαθμολογία των υποψηφίων με βάση το κριτήριο της συνέντευξης, που ευνοούν πάντοτε υποψηφίους της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η εύλογη απορία που προκύπτει είναι γιατί αποφασίστηκε να ανακοινωθούν μαζικά την Παρασκευή τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων, ενώ έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, αν όχι για να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση.

Παράλληλα, εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας, αλλά και την σκοπιμότητα στις τεράστιες καθυστερήσεις στην κοινοποίηση των βαθμολογιών των αντικειμενικών κριτηρίων που ήταν γνωστές κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (111)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Περί αξιοκρατίας λοιπόν ο λόγος και θα έλεγα ότι κανένα επιστημονικό μοντέλο δε μπορεί να λειτουργήσει πλήρως όταν έχουμε να κάνουμε με κοινωνίες ανθρώπων. Κρίμα γιατί θα περίμενα να βλέπω σχόλια από ανθρώπους με ήπιο, σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο που μπορούν να δαμάσουν, να μεταφέρουν και να ερμηνεύσουν τη σωστή πληροφορία κάτι που δεν προκύπτει εδώ. Παρόλα αυτά δε θέλω να χάσω την ελπίδα ότι μπορεί να προκύψει κάτι καλό. Κρατάω την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα ανήκει σε αυτές τις κοινωνίες που θα σβήσουν, αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω .... Καλό μεσημέρι και λιγότερος φαρισαισμός!!!

βολεύουν τα παιδιά τους

Προκλητική Αναξιοκρατία! Ο άλλος ξεπατρίσθηκε δουλεύει σκληρά, πληρώνει διπλούς φόρους. Δεν έχει δικαίωμα αφορολόγητου. Από τις πλάτες του φτωχού και άμοιρου βολεύουν τα παιδιά τους. Αίσχος

πολιτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν συνεπής με το η αριστεία είναι ρετσινια και το κομματικό γλείψιμο δείγμα ανωτερότητας! Τώρα που τελειώνει το πάρτι να διορισουμε όσα περισσότερα παιδιά μας μπορούμε.

Ψυριζαίος θαυμαστής του Ρημαδούρο

Ψηφίστε Αριστερά γιατί οι Αριστεροί διορίζουν συντροφικά, αξιολογούν με ταξικά κριτήρια και σκίζουν άμα λάχει και Μνημόνια... Ααα... ξέρουν και να βαράνε τα νταούλια για να χορεύουνε οι αγορές...

αποσπασμα απο την συνεντευξη

"καλημερα σας, ο κυριος Καρανικας σας στελνει χαιρετισμους" .." α ..μαλιστα, εισατε ο ταδε, λοιπον σημερα αυριο τελειωνουμε με τις συνεντευξεις-ετσι για το τυπικο δλδ, αρχιζετε πρωτη του μηνος Δευτερα, σας βολευει?"

Λενιος Σταλινικης

Δουλευω σε εταιρια καθαρισμου.Κολαω αφισες το βραδυ, καθαριζω το πρωι.Δεν ξερω πολλα γραμματα. Ξερω να φωναζω, να βριζω και να ξυνω τα φρυδια μου. Που θα με διορισεις μεγαλε ηγετη για παρεις την ψηφο μου; πσσστ, εχω μεγαλο σοι.

Μαρικα

Η επιτροπή αξιολόγησης εχει ευθύνη . Να πληρώσει ...

SpartaCross

ΠΟΤΕ δεν πληρώνουν αυτά τα λαμόγια. Όλες οι επιτροπές "αξιολόγησης", από καθαριστήρες μέχρι καθηγητών πανεπιστημίου, πάντα κρύβονται σαν τις κότες πίσω από τη δικαιολογία της γνώμης. Η οποία όμως ΠΑΝΤΑ βολεύει τους ίδιους και τα συμφέροντά τους.

Ουουουουουυυυ

Και που να δείτε τι λεφτά παίρνουν ολοι αυτοί ... θα σας φυγουν τα σαγόνια . Και κάθεσαι εσύ με τα 800 ευρώ και βγάζεις όλη τη δουλειά για ολους και τρώνε αυτοί με χρυσα κουτάλια ... και κάνουν κ αξιολόγηση μεταξύ τους οι μόνιμοι προϊστάμενοι και βάζουν 100 ο ένας στον άλλο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο σε ενδεχόμενη διαθεσιμότητα ... κ οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε πτυχίο ΑΕΙ και παίρνουν αποφάσεις για εκατομμύρια ... και οι άλλοι με πτυχίο μεταπτυχιακό κ διδακτορικό κ δυο γλώσσες 800 ευρώ και κάθονται και δεκαωρα δώδεκαωρα .Δεν ειναι παντού το δημόσιο αραλίκι. Απλα ειναι για τους λίγους κ τους παλιούς

Jimmy

Αν δεν είχες τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, δεν θα έπιανες τα μόρια για να μπεις δημόσιο. Η σώρευση ακαδημαϊκών τίτλων βοηθά μόνο στην επιπλέον μοριοδότηση του υποψηφίου της θέσης, όχι ότι αυξάνει την μισθοδοσία του εφόσον ο υποψήφιος καλύψει τη θέση.

Λένιν και Στάλιν οι πρώτοι διδάξαντες...

Οι πρώτοι διδάξαντες το "Αριστερό ήθος" και την "Ταξικιά αξιοκρατία" ήταν οι μπολσεβίκοι Λένιν και Στάλιν... Φυσικά, τους διαφωνούντες τους έστελναν διακοπές (για πάντα...) στη Σιβηρία. Έρχονται εκλογές, σκεφτείτε καλά ποιούς θα ψηφίσετε...

Αλήτες

Αριστεροί

Με λένε Πακη και είμαι Νέο Δημοκρατακι

Το 2008 ο παΠακης με το αυτιστικό παχύδερμο της Ραφήνα έβαλαν τόσους από το παραθύρι στην ΜΟΔ(συνέντευξη) που δεν Χωραφάς οι επιτυχόντες στα γραφεία και τους έσπασαν σε τρία κτίρια για να χωρέσουν. Οι γυφτοι του Ψυριζα έμαθαν τα κόλπα από τους καραγκιόζηδες της ΝΔ οι οποίοι τώρα κλαψουρίζουν γιατί δεν έχουν αυτοί την κουτάλα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης