Ο 39χρονος αγρότης προκάλεσε άθελά του τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 60 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης το μεσημέρι της Κυριακής
Μάνος Τσαγκαράκης
Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας Λασιθίου ένας 39χρονος αγρότης, που προκάλεσε άθελά του τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 60 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στην Ιεράπετρα, το μεσημέρι της Κυριακής.
Από την παράλληλη έρευνα του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος είχε καθαρίσει το λιοστάσι του στην περιοχή Αχλιά της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων το απόγευμα του Σαββάτου και είχε βάλει φωτιά για να κάψει τα ξερόκλαδα. Όμως, δεν σιγουρεύτηκε ότι η φωτιά έσβησε όπως έπρεπε και έφυγε.
Μετά από αρκετές ώρες, οι σπίθες που είχαν απομείνει φούντωσαν λόγω των ισχυρών ανέμων και χρειάστηκε πολύωρη μάχη από 35 πυροσβέστες με16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές το Λασίθι και το Ηράκλειο για να τεθεί υπό έλεγχο η επικίνδυνη πυρκαγιά. Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφού το περιστατικό συνέβη πριν ξεκινήσει η αντιπυρικής περίοδος.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»