Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα: Προσαγωγές πολιτών γιατί διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών
«Τους ενοχλούσε που γράφαμε "πολιτική προδοσία" για τη Συμφωνία των Πρεσπών» λέει στο protothema.gr ο ένας από τους προσαχθέντες - Πρόκειται για μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας - Δείτε το φυλλάδιο που μοίραζαν
Στην προσαγωγή δύο ατόμων επειδή διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος πριν την μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα προχώρησε η αστυνομία.
Οι δύο πολίτες ήταν σε μια ομάδα πολιτών που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού τα περίπου 20 άτομα που μοίραζαν φυλλάδια και στη συνέχεια αστυνομικοί προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τα δύο άτομα.
Ο ένας από τους δύο προσαχθέντες είναι το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Μαντάς
Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Μαντάς περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος.
«Ήμασταν 150 μέτρα μακριά από την μαθητική παρέλαση και με ένα τραπεζάκι και πανο μοιράζαμε φυλλάδια για την 25η Μαρτίου μέσα στα οποία αναφερόμασταν και στη Συμφωνία των Πρεσπών» ξεκινά την αφήγησή του ο κ. Μαντάς.
Κλείσιμο
«Ήρθαν και απαιτούσαν να πάμε αλλα 150 μέτρα, έξω από το χώρο της πλατείας και απαιτούσαν να διαβάσουν το κείμενο για να το μεταφέρουν στους ανωτέρους τους. Τότε με βίαιο τρόπο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν ένα κλοιό στα 20 άτομα και μας κατέβασαν με το ζόρι μέχρι τη Μητροπόλεως και εκεί με προσήγαγαν».
Κατά τον ίδιο «τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση "πολιτική προδοσία" για τη Συμφωνία των Πρεσπών».
«Έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω μου στην Μητροπόλεως και επιχείρησαν να πιάσουν και άλλους αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες» προσθέτει ο κ. Μαντάς και υποστηρίζει ότι «μας άφησαν ελεύθερους γιατί τους ακούσαμε να λένε ότι το παίζουν οι ειδήσεις».
Στο κτήριο της ΓΑΔΑ βρέθηκαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι νομικοί σύμβουλοι της ΛΑΕ Σαραντος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Σπάθας και Γαβριήλ Πελεκιδης
για να συμπαρασταθούν στους δύο προσαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι προσαγωγές έγιναν γιατί τα δύο άτομα αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στις αστυνομικές δυνάμεις.
Δείτε το φυλλάδιο που μοίραζαν οι προσαχθέντες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών:
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.