Σε δημοπρασία ο όρκος του Κολοκοτρώνη και της Πελοποννησιακής Γερουσίας!

Σε δημοπρασία ο όρκος του Κολοκοτρώνη και της Πελοποννησιακής Γερουσίας!

Όταν ορκίστηκαν να ενεργήσουν από κοινού για τη σωτηρία της πατρίδας και να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά συμφέροντά τους - Αποτυπωμένος σε έγγραφο με τις υπογραφές τους (16 Οκτωβρίου 1822)

kolokotronis
Περισσότερα από 530 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά περιλαμβάνει η επόμενη δημοπρασία του οίκου Βέργος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ξεχωρίζουν:

- Μία χειρόγραφη καταγραφή της συμμετοχής των Ιωαννιτών στην εκστρατεία του Morosini με μοίρα οκτώ πλοίων υπό τον J. J. von Herberstein (1686-1687).

- Ο όρκος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και των μελών της Πελοπονησσιακής Γερουσίας να ενεργήσουν από κοινού για τη σωτηρία της πατρίδας και να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά συμφέροντά τους, αποτυπωμένος σε έγγραφο με τις υπογραφές τους (16 Οκτωβρίου 1822).

- Λεύκωμα με 26 πρωτότυπες φωτογραφίες του σημαντικότερου φωτογράφου των Α' Ολυμπιακών Αγώνων, Albert Meyer, ένα από τα εννέα σωζόμενα λευκώματα που προσέφερε ως δώρο σε προσωπικότητες.

- Τόμος με 29 (από τις 67) χαλκογραφίες από το «Civitatum aliquot insigniorum et locorum magis munitorum exacta delineatio» του D. Bertelli (Βενετία 1574), στις οποίες έχει προστεθεί μία εξαιρετικά σπάνια απεικόνιση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Κλείσιμο
- Ένα αντίτυπο του «Aya Sofia, Constantinople» (Λονδίνο 1852), με 25 λιθογραφίες χαραγμένες σε σχέδια του αρχιτέκτονα G. Fossati, που οργάνωσε τις εργασίες αποκατάστασης του μνημείου των ετών 1847-1849.

- Ο μεγάλος χάρτης της Ευρώπης που σχεδίασε ο Άνθιμος Γαζής (Βιέννη 1801), του οποίου δεν είναι γνωστό, παρά μόνο άλλο ένα αντίτυπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης