Σε δημοπρασία ο όρκος του Κολοκοτρώνη και της Πελοποννησιακής Γερουσίας!

kolokotronis

Όταν ορκίστηκαν να ενεργήσουν από κοινού για τη σωτηρία της πατρίδας και να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά συμφέροντά τους - Αποτυπωμένος σε έγγραφο με τις υπογραφές τους (16 Οκτωβρίου 1822)

Περισσότερα από 530 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά περιλαμβάνει η επόμενη δημοπρασία του οίκου Βέργος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ξεχωρίζουν:

- Μία χειρόγραφη καταγραφή της συμμετοχής των Ιωαννιτών στην εκστρατεία του Morosini με μοίρα οκτώ πλοίων υπό τον J. J. von Herberstein (1686-1687).

- Ο όρκος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και των μελών της Πελοπονησσιακής Γερουσίας να ενεργήσουν από κοινού για τη σωτηρία της πατρίδας και να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά συμφέροντά τους, αποτυπωμένος σε έγγραφο με τις υπογραφές τους (16 Οκτωβρίου 1822).

- Λεύκωμα με 26 πρωτότυπες φωτογραφίες του σημαντικότερου φωτογράφου των Α' Ολυμπιακών Αγώνων, Albert Meyer, ένα από τα εννέα σωζόμενα λευκώματα που προσέφερε ως δώρο σε προσωπικότητες.

- Τόμος με 29 (από τις 67) χαλκογραφίες από το «Civitatum aliquot insigniorum et locorum magis munitorum exacta delineatio» του D. Bertelli (Βενετία 1574), στις οποίες έχει προστεθεί μία εξαιρετικά σπάνια απεικόνιση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

- Ένα αντίτυπο του «Aya Sofia, Constantinople» (Λονδίνο 1852), με 25 λιθογραφίες χαραγμένες σε σχέδια του αρχιτέκτονα G. Fossati, που οργάνωσε τις εργασίες αποκατάστασης του μνημείου των ετών 1847-1849.

- Ο μεγάλος χάρτης της Ευρώπης που σχεδίασε ο Άνθιμος Γαζής (Βιέννη 1801), του οποίου δεν είναι γνωστό, παρά μόνο άλλο ένα αντίτυπο.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Καραβλημας

Έλεος πια με τα φασιστικα σύμβολα όπως σημαίες και οτιδήποτε άλλο που φανατιζει τον κόσμο και τον οδηγεί στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. Αντι ο λαός να δοξάζει και να υμνεί το Κόμμα και την Ηγεσία της χώρας ετουτης κάθεται και ασχολειτε με χαρτιά και βιβλία. Ε Λ Ε Ο Σ

Ε

ΣΥΜΦΩΝΩ.ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΝΝΟΩ.Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

Ξεπούλημαααα

Ξεπουλάμε λόγω κλεισίματος! Όρκους, παραδόσεις, ονόματα, επικράτεια, κυριαρχία, πόρους, τον αέρα που αναπνέουμε, το χώμα που πατάμε. Κλείνουμε!

Κατερινα

Μα γιατί αυτή η πολύτιμη για όλους τους Έλληνες κληρονομιά δεν βρισκόταν προστατευμένη και ασφαλής σε κάποιο μουσείο και αφέθηκε έρμαιο των ορνεων;

Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική

Ελπίζω να μην το δώσουν σε Τούρκο...

ΕΛΕΟΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ,ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ,ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ!!!!!

bob

"...να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά συμφέροντά τους..." Οι Έλληνες διαχρονικά τιμούσαν τις υπογραφές τους....

ΑΓ

Ειλικρινά ντρέπομαι

Να

Να δοθούν στον πολεμικό μουσείο!

mm

Να τα αγοράσει το κράτος και να τα βάλει σε μουσείο. Ο απόλυτος εξευτελισμός. Πού εισαι ρε ΝΔ;

Διευκρίνηση

Ο οίκος Βέργος ανήκει στην οικογένεια του Κούλη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης