Παμμακεδονικές Ενώσεις: «Απαράδεκτη η καπηλεία των συλλαλητηρίων»

Παμμακεδονικές Ενώσεις: «Απαράδεκτη η καπηλεία των συλλαλητηρίων»

«Οι Ενώσεις δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ίδρυση κόμματος που διατείνεται ότι προέρχεται από το κίνημα των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

4693201
Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, προκάλεσε η προαναγγελία ίδρυσης κόμματος από συνδιοργανωτή των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία και η χρησιμοποίηση εικόνων από τις μεγάλες διαδηλώσεις για το Μακεδονικό.

Την ανακοίνωση για την δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα, με την ονομασία «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση» (ΕΠΟΣ) έκανε ο Μιχάλης Πατσίκας, ένας εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ως μέλος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, εκ των βασικών διοργανωτών των μεγάλων συλλαλητηρίων, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με την ίδρυση κόμματος που διατείνεται ότι προέρχεται από το κίνημα των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης:
«Κάθε Έλληνας διατηρεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Όχι όμως βάζοντας ως «βιτρίνα» ένα κρίσιμο εθνικό θέμα προς άγρα ψήφων. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να χρησιμοποιούνται εικόνες των μεγάλων συλλαλητηρίων ως μέσο διαφήμισης ενός νεοϊδρυθέντος κόμματος. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καπηλεύεται ο αγώνας κι η αγωνία αγνών πατριωτών δίνοντας την αλγεινή εντύπωση ότι όλα έγιναν για να δημιουργηθεί ένα κόμμα» σημειώνεται σε αυστηρή γλώσσα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων καταλήγει λέγοντας πως «ο Ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τις Παμμακεδονικές Ενώσεις και προσήλθε ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ στα συλλαλητήρια με σκοπό την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας. Δεχθήκαμε τόνους χημικών και άφθονη βία από τις δυνάμεις καταστολής κατόπιν εντολής της κυβέρνησης. Σταθήκαμε ΟΡΘΙΟΙ…το ίδιο θα πράξουμε και ΤΩΡΑ! Ο αγώνας για την Μακεδονία θα είναι μακρύς και δύσβατος. Ο αγώνας για την Μακεδονία ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ και όχι κομματικός. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης