Θεσσαλονίκη: Σιωπηλή διαμαρτυρία στο εβραϊκό νεκροταφείο
Πλήθος κόσμου στη σιωπηλή διαμαρτυρία για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου μέσα στο ΑΠΘ – Η βεβήλωση έγινε μία μέρα πριν την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος
Πλήθος κόσμου παρέστη στη σιωπηλή διαμαρτυρία για τη βεβήλωση τουεβραϊκού νεκροταφείου μέσα στο ΑΠΘ.
Η βεβήλωση έγινε μία μέρα πριν την 27η Ιανουαρίου, Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος.
«Διαμαρτυρόμαστε για την πρωτοφανούς βιαιότητας καταστροφή του μνημείου μας. Η βεβήλωση και η πρωτοφανής καταστροφή του μνημείου θίγει το άσυλο, την ακαδημαϊκή μας αξιοπρέπεια και την ίδια τη δημοκρατία», είχαν αναφέρει οι διοργανωτές.
Διενέργεια προκαταρκτικής για τη βεβήλωση του εβραϊκού ταφικού μνημείου
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη βεβήλωση του εβραϊκού ταφικού μνημείου στην πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό ερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών με ρατσιστικά κίνητρα.
Ο τουρισμός και η εστίαση είναι δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπου η εξειδίκευση και η σωστή εκπαίδευση ανοίγουν τον δρόμο για μια καριέρα με προοπτικές
Οι αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από αβεβαιότητα για το κόστος. Η Protergia προσφέρει λύσεις που συνδυάζουν δροσιά, σταθερότητα και μεγαλύτερο έλεγχο στον λογαριασμό ρεύματος.
Με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποίησε 150 δράσεις εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 ανθρώπων.