Έρευνα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Κοινωνία ανασφάλειας - Τι φοβούνται οι Έλληνες

Έρευνα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Κοινωνία ανασφάλειας - Τι φοβούνται οι Έλληνες

Σε ποιες περιοχές της Αττικής οι κάτοικοι αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση

recearch_metsovio
Το 69% των Ελλήνων ανησυχεί μήπως πέσει θύμα διάρρηξης, κλοπής, ληστείας, ή επίθεσης στον δρόμο μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την έρευνα που
πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ.

Οι περισσότεροι ανησυχούν για τη διάρρηξη στο σπίτι, σε ποσοστό 41,8%, ενώ ακολουθεί η ληστεία ή επίθεση στον δρόμο (31,3%) και η ασφάλεια των παιδιών σε δημόσια μέρη, όπως στο πάρκο ή στη διαδρομή για το σχολείο (30,7%).Το 28% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τη χρήση ή και τη διακίνηση ναρκωτικών, το 26,7% για «κλοπή του αυτοκινήτου τους» και το 26% μήπως πέσει «θύμα εγκληματικής ενέργειας όσο περιμένουν ή χρησιμοποιούν κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς».

Οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο από τους άνδρες μήπως πέσουν θύματα σωματικής βίας (12,2%) και σεξουαλικής κακοποίησης (26,7%).

Αν και το 53,7% θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει το επίπεδο της εγκληματικότητας στην περιοχή τους, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό- το 38,6%- εκτιμά ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα υψηλότερα ποσοστά στο ερώτημα πόσο φοβούνται τη ληστεία ή την επίθεση στον δρόμο, καταγράφονται στους Δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Περιστερίου, Ιλίου και Πετρούπολης. Σε ελάχιστους δήμους οι ερωτηθέντες απάντησαν πως δεν ανησυχούν , όπως για παράδειγμα στις παραλιακές περιοχές των Δήμων Ελληνικού και Γλυφάδας και στη Φιλοθέη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης