Ηράκλειο: Εισβολή κουκουλοφόρων στο Καπετανάκειο

creta_kapetanakeio

Περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στο σχολείο και έσκισαν πανό που έγραφε «έξω ο φασισμός από τα σχολεία», ενώ φώναξαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Στην καταγγελία ενός πρωτόγνωρου επεισοδίου προχώρησε η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου που σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για εισβολή κουκουλοφόρων ακροδεξιών στο Καπετανάκειο.

Σύμφωνα με την καταγγελία περίπου τριάντα άτομα με κουκούλες εισέβαλαν στο σχολείο κατέβασαν και έσκισαν το πανό με σύνθημα "Έξω ο φασισμός από τα σχολεία" που είχε αναρτήσει η μαθητική κοινότητα στα κάγκελα του σχολείου.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία οι κουκουλοφόροι φώναξαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής ενώ ήταν οπλισμένοι με πέτρες. Τόσο η παρέμβαση του Συλλόγου Διδασκόντων όσο και του φύλακα του σχολείου ήταν καθοριστικές και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται :

Την ημέρα της διοργάνωσης των υποκινούμενων από τους φασιστικούς κύκλους εθνικιστικών συλλαλητηρίων (Πέμπτη 29/11), επέλεξε η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κάνει επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ-ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ.

Στόχος της είναι να απειλήσει και να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα που αντιστέκεται στο σκοταδιστικό και επικίνδυνο - για τα λαϊκά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή -κλίμα του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν να επιβάλλουν συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα οι φασιστικοί και αντιδραστικοί κύκλοι στον τόπο μας και διεθνώς.

Έτσι, μια φασιστική συμμορία περίπου 30 κουκουλοφόρων- αφού πρώτα κατέβασε το πανό με το σύνθημα «ΈΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» που είχε αναρτήσει, με τη συλλογική της απόφαση, η μαθητική κοινότητα, στη συνέχεια επιδόθηκε, για δυο ώρες, σε μια επίμονη προσπάθεια πρόκλησης των δημοκρατών μαθητών. Με υβρεολόγια και πέτρες ανά χείρας και λέγοντας το γνωστό σύνθημα της Χ. Αυγής, παρευρισκόμενοι εθνικιστές απειλούσαν τους έκπληκτους μαθητές, ενώ χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, παίρνοντας θέση μάχης(!) και κρατώντας μεγάλη εφεδρεία από πέτρες στο παγκάκι απέναντι από την είσοδο του σχολείου.

Λόγω της ουσιαστικής παρέμβασης του φύλακα- που έκλεισε την πύλη της αυλής μόλις αντιλήφθηκε τις προθέσεις και..τον εξοπλισμό των εθνικιστών της Χ. Αυγής,-αλλά και των μελών του συλλόγου διδασκόντων που με το διάλογο έπεισαν τους μαθητές να μην παρασυρθούν από τους ομοϊδεάτες των Ναζί σε προσχεδιασμένα σκηνικά βίας, τα επεισόδια αποτράπηκαν. Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών ζήτησε από την Αστυνομική Αρχή να κατοχυρώσει την ασφαλή μεταφορά των μαθητών από στο σχολείο στα σπίτια τους και έκφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στις φασιστικές πρακτικές του εκφοβισμού , των απειλών και της ανελευθερίας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ τονίζει ότι το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη αυτών των αντιδραστικών φαινομένων δημιούργησε η υποτελής η πολιτική του δήθεν «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο συγκατοίκησε στην κυβέρνηση με το εθνικιστικό και ακροδεξιό κόμματων ΑΝΕΛ, εξαγνίζοντας την αντιδραστική πολιτική του, αλλά επιπλέον -με το σύνολο της πολιτικής του -εξάγνισε και εξωράϊσε την πολιτική της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, Αμερικάνων και Ευρωπαίων. Πολιτική που έχει υποστηρικτές όλα τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ-ΚΙΝΑ-ΠΑΣΟ-Ποτάμι κλπ) και ρίχνει το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους και του αλυτρωτισμού, για να αποπροσανατολίσει τους λαούς και να κατοχυρώσει με το αίμα τους τα γεωπολιτικά και οικονομικά της συμφέροντά της.. Την υπηρέτηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής επιβεβαιώνουν οι υποκλίσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο Αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό, η «ενισχυμένη επιτροπεία» που ονομάζεται τέλος των μνημονίων, η ανακήρυξη των Η.Π.Α σε τιμώμενη χώρα(!) στη ΔΕΘ, ο προσδιορισμός του ρατσιστή και τρομοκράτη των λαών Τραμπ σε «φίλο»(!) του ελληνικού λαού, η αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας και η εξαγγελία νέων, η προώθηση των Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκών στόχων στα Βαλκάνια και η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης που διανύουμε.

Με αυτή την έννοια, η ΚΑΤΑΔΙΚΗ του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ πρέπει να συμπορεύεται με τη μαζική και ενωτική λαϊκή πάλη ενάντια στην πολιτική της ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ-ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ και της ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. που επιβάλλει η Κυβέρνηση-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΝΑΤΟ –Ολιγαρχία. Μόνο τότε η πατριδοκαπηλεία δε θα βρει πρόσφορο έδαφος να ανθίσει και το σύνθημα «ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ-Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΣΙΜΟΣ» θα φωτίζει την πάλη του λαού για ειρήνη, δουλειά, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της ανάπτυξης της τρομοκρατικής δράσης των φασιστών στα σχολεία:

Ø Να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ με ψήφισμά της την τρομοκράτηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τις συμμορίες της Χ.Αυγής.

Ø Να ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΑΝΟ σε όλα τα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ø Να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεικού κινήματος σε σύσκεψη για την οργάνωση της ενωτικής συλλογικής πάλης \ενάντια στον αλυτρωτισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό.

· Από τη θέση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ και ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ

· ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

· ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.

· ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.

· ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Πηγή: www.cretalive.gr

ΣΧΟΛΙΑ (18)

George

Η γενίκευση και οι ταμπέλες είναι το άκρο άωτο του φασισμού.

Φαιδρά Πορτοκαλέα

ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ!

Μανιατης

Ντροπη ακομα και για σενα ρε συντροφε αγυριγε να βγαινεις με καμμια 4-5 ψευδωνημα ισα ισα για να τσεπωσεις το ευτελες των 3 ευρω την ημερα!Αν ειναι να γινεσαι ρεζιλι για τοσα λιγα,μονο και μονο για να πιεις εναν καφε,πες μου σε ποιο μαγαζι τον πινεις να παω να σου πληρωσω τους καφεδες για εναν ολοκληρο μηνα!Οχι τιποτε αλλο,αλλα να μωρε ειναι κριμα να ξεφτιλιζεσαι για τοσα λιγα,ακομα και εσυ που εισαι τελειως αμυαλος!

"ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ" ΤΣΙΠΡΑ

Ακραιος εισαι εσυ, ακραιοι και οι χρυσαυγιτες. Ποτε θα τελειωσει το παραμυθι με τη χρυση αυγη? Γιατι αφηνεις να περνανε τα χρονια και να μην ολοκληρωνεται η δικη? Ειναι ανεπιτρεπτο μια πρωην ναζιστικη οργανωση να βρισκεται σαν κομμα μεσα στη βουλη. Οπως ειναι ανεπιτρεπτο η Ελλαδα μας να εχει για πρωθυπουργο εναν εθνομηδενιστη, αντιπατριωτη και τον μεγαλυτερο ψευτη και απατεωνα του κοσμου. Εκανες τη χωρα μπαχαλο εκανες και τα σχολεια μπαχαλο. Εκανες το οχι ναι. Κανεις εθνικα εγκληματα. Ανοιξες τα συνορα ξεφτιλισες τη χωρα. Εκανες μια προδοτικη συμφωνια να δωσεις μακεδονικη ταυτοτητα στους σκοπιανους. Οι μαθητες οπως και καθε ελληνικη ψυχη αντιστεκονται και δεν θα σε αφησουν να την περασεις. Φτασατε στο πιο εξευτελιστικο σημειο να δειχνετε τους μαθητες για φασιστες και ναζιστες επειδη αγαπανε τη πατριδα τους και λενε την αληθεια οτι η Μακεδονια ειναι μια και ελληνικη. Ο πατριωτισμος ειναι δικαιωμα μας. Ειναι δικαιωμα του καθε ανθρωπου να αγαπαει την πατριδα του να αγαπαει το σπιτι του την οικογενεια του τη θρησκεια του. Αυτο δεν σημαινει οτι μισει αλλες χωρες οπως ειπε ο Παπας στην ερτ. Αλλα ντροπη και τσιπα δεν υπαρχει. Δυστυχως η κυβερνηση μισει οτι αγαπαει ο λαος. Μισει τον λαο που δεν ειναι συριζα. Μισει την πατριδα τη θρησκεια την οικογενεια και τωρα που τους δοθηκε η ευκαιρια τα χτυπανε αλυπητα. Τα παιδια θα επρεπε να ειναι στα σχολεια τους οι γονεις στις δουλειες τους και η κοινωνια να λειτουργει κανονικα αλλα τσιπρα τα εχεις κανει ολα μπαχαλο. Φυγε επιτελους. Ενταξει εζησες το ονειρο σου και εμεις τον εφιαλτη Φυγε τωρα

Μανιατης

Ειναι που ειναι στημενο το ολο σκηνικο,τουλαχιστον παρτε ρε κοροιδα ενα τηλεφωνο τον Γαβρα που ειναι αριστερος να σας δωσει μερικες συμβουλες σκηνοθεσιας!Οχι τιποτε αλλο,αλλα να μωρε μην γινεστε τοσο φανερα ρεζιλι!

Α.Κ.

Θεέ μου από πού ξεφύτρωσαν αυτά τα σταλινικά -μαοικά απολιθώματα με την αηδιαστική ξύλινη γλώσσα τους ??? Αυτοί δεν είναι καθηγητές αλλά κόκκινοι ινστρούχτορες ΣΚΕΤΗ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ .

Εva

Ο Ελληνικος εθνικισμος ειναι κατι πολυ κακο ενω ο Σκοπιανος εθνικισμος δεν μας ενοχλει μαλλον. Ας μου εξηγησει καποιος διοτι εχω μπερδευτει...

Κουμμούνια, δεν πείθετε κανέναν

γιατί είναι πολλάκις εξακριβωμένο πως στην προπαγάνδα είστε μανούλες. Άσε που οι κουκουλοφόροι είναι δικός σας χαρακτηριστικό! Απλά, ξαναλέω, πλέον δεν πείθετε κανέναν. Οι χρυσαυγίτες όσο κολλημένοι κι αν είναι με κάποια πράγματα, δεν στρέφονται κατά Ελλήνων και δη παδιών - μαθητών, ακόμα κι αν αυτά φέρουν αριστερά αισθήματα. Εσείς δε χωράτε ούτε με τα έντερά σας και τρελαίνεστε στην ιδέα ότι εξαπλώνεται η πατριωτική συνείδηση των παιδιών. Και κλασικά, με το δηλητήριο της προπαγάνδας πάτε να θολώσετε τα νερά. Άντε τώρα, γυρίστε πλευρό...

ΓΙΩΡΓHΣ

Καθαρή προβοκάτσια! Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα στήνονται χρυσαυγιάδες!

ΝΝ

Δεν πείθετε πλέον κανέναν αριστεροφασίστες, τα παιδιά θα σας εκθέσουν. Μπράβο στα παιδιά που δε ξεσηκώνονται για υλικά αγαθά και χρήματα αλλά για την ΕΛΛΑΔΑ!

Χ

Πω πώ! Τριάντα φασίστες έτοιμοι για όλα.Ευτυχώς τους σταμάτησε ένας φύλακας.Μιλάμε ότι ήταν εγκληματίες.Ο Θεός τον έστειλε τον φύλακα.Πρέπει να είχε μαύρη ζώνη και εφτά Νταν για να σταματήσει τριάντα εγκληματίες φασίστες.Αυτά τα κουμμουνια τελικά είναι για πολλές σφαλιάρες.Δεν θές να ασχοληθείς με καμμένους εγκέφαλους, αλλά όλη την ώρα σου χώνονται στη μύτη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moria_refugees

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στη Μόρια τον Ιούλιο του 2018 - Ο ηλικιωμένος με την καραμπίνα έχει στο παρελθόν καταδικαστεί και σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε

21