Κρήτη: Βαριές ποινές στους ληστές με τα Καλάσνικοφ που συνελήφθησαν στο Creta Maris

Κρήτη: Βαριές ποινές στους ληστές με τα Καλάσνικοφ που συνελήφθησαν στο Creta Maris

Οι ληστές με τα καλάσνικοφ έσπειραν τον τρόμο από το 2012 έως το 2015 χτυπώντας σε κοσμηματοπωλεία και καταστήματα – Συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο ξενοδοχείο Creta Maris 

kriti_pyrov
Με τη μείωση των ποινών, που πάντως εξακολουθούν να παραμένουν βαριές, έπεσε η αυλαία της πολύκροτης δίκης των ληστών με τα Καλάσνικοφ που είχαν σπείρει τον τρόμο από το 2012 ως το 2015 χτυπώντας κοσμηματοπωλεία και καταστήματα στην Κρήτη και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο ξενοδοχείο Creta Maris.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε τον 37χρονο Αρμένιο ένοχο για έξι ληστείες και μία απόπειρα και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 56 ετών και τεσσάρων μηνών κατά συγχώνευση. Ο 33χρονος Έλληνας από το Φόδελε κρίθηκε ένοχος για πέντε ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, εμπρησμό και διακεκριμένες κλοπές και καταδικάστηκε σε ποινή 38 ετών. Ο 32χρονος τρίτος συνεργός τους από τα Ζωνιανά παραμένει σε κώμα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στο κοσμηματοπωλείο του Creta Maris, έτσι η ποινική διαδικασία σε βάρος του έχει ανασταλεί.

Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν την ενοχή τους και ο 33χρονος υποστήριξε ότι τον είχε πείσει να πάρει μέρος στη ληστεία ο συνεργός του που βρίσκεται σε κώμα. Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο Αρμένιος είχε καταδικαστεί σε ποινή 104 ετών και ο Έλληνας σε 89 έτη. Το Εφετείο αθώωσε μια γυναίκα που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση δυο ετών για υπόθαλψη εγκληματία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης