Διοικητής νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»: Νόμιμη η απομάκρυνση της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Διεύθυνσης

genim

H Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών κατήγγειλε ότι η διευθύντρια παύθηκε αίφνης και αναιτιολόγητα από τα καθήκοντά της και έγινε προσωρινή ανάθεση καθηκόντων σε άλλη νοσηλεύτρια

Επιμένει στη νομιμότητα της απόφασής του για την απομάκρυνση της μέχρι πρότινος Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ο διοικητής κ. Βασίλης Κεκερής, για την οποία δέχθηκε έντονη κριτική από την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ).

Απαντώντας με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου, ο διοικητής υπεραμύνεται της απόφασής του την οποία εντάσσει «στην αναδιοργάνωση της νοσηλευτικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο προσωρινών αναθέσεων και η οποία ανήκει στις απονεμόμενες από τις κείμενες διατάξεις αρμοδιότητες του Διοικητή».

Παράλληλα, όμως, προ(σ)καλεί την ΠΑΣΥΝΟ «να ανατρέξει και να αναζητήσει εάν και η ανακληθείσα υπ’ αριθμ. 1943/24.1.2014 απόφαση αναπλήρωσης / προσωρινής ανάθεσης, τυγχάνει αντιστοίχως αναλυτική κι αιτιολογημένη».

Τέλος, ο κ. Κεκερής δηλώνει πως επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων του σε ό,τι αφορά «την άκρως κι ευθέως προσβλητική σε επίπεδο προσώπου αλλά και διοικητή του ‘’ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς’’, φρασεολογία του ΔΣ του συνδικαλιστικού φορέα των νοσηλευτών, ΠΑΣΥΝΟ, στο πλαίσιο της από 15.11.2018 ανακοίνωσης».

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών κατήγγειλε ότι η διευθύντρια παύθηκε αίφνης και αναιτιολόγητα από τα καθήκοντά της και έγινε προσωρινή ανάθεση καθηκόντων σε άλλη νοσηλεύτρια, μέχρις ότου γίνουν οι οριστικές τυπικές κρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turia

 Υπουργός παρέθεσε τα… επιτεύγματα της Κυβέρνησης, αλλά δεν έδωσε λύσεις στα αιτήματά τους και έτσι από τη Δευτέρα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις με αρχή τη Θεσσαλία. «Οι απαντήσεις που πήραµε όχι µόνο δεν µας ικανοποιούν αλλά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να µην στηρίξει τον αγροτικό τοµέα»

nosok

Επισημαίνουν πως έχουν εξαγγελθεί και άλλες θετικές αποφάσεις απο το υπουργείο Υγείας, οι οποίες όμως δεν υλοποιούνται ακριβώς -ή και καθόλου- με τον τρόπο που εξαγγέλλονται με αποτέλεσμα οι ασθενείς να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά