Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έπιασαν επ' αυτοφώρω βασανιστή – ληστή στα Εξάρχεια

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έπιασαν επ' αυτοφώρω βασανιστή – ληστή στα Εξάρχεια

Ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά ενάμιση μήνα πριν, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρότι ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος σε 25 υποθέσεις

xeiropedes-andras
Συνελήφθη πριν ενάμιση μήνα για συμμετοχή σε μια άγρια συμμορία ληστών που εισέβαλαν σε σπίτια και δικηγορικά γραφεία των Εξαρχείων, φίμωναν και κουκούλωναν τα θύματα τους για να αρπάξουν χρήματα και ο,τι πολυτιμότερο είχαν. Ο 19χρονος συνεργός του, γιος Αθηναίου δικηγόρου, προφυλακίστηκε και ο ίδιος αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί τον είχαν σε 25 ταυτοποιημενες κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις.


Όμως αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να αλλάξει τη ζωή του ξανακύλησε στην παρανομία διαπράττοντας τα ίδια σκληρά αδικήματά. Με τη γνωστή μέθοδο της αναρρίχησης τρύπωνε σε σπίτια και λήστευε τα θύματα του κουκουλώνοντας τα και βασανίζοντάς τα μέχρι να αποκαλύψουν που κρύβουν το “θησαυρό”.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, την ώρα που ετοιμαζόταν να τρυπώσει σε πολυκατοικία στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, έπεσε στα χέρια των εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ οι οποίοι χωρίς να του αφήσουν το παραμικρό περιθώριο να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα των Εξαρχείων.

Σκαρφάλωναν και βασάνιζαν

Η δράση της συμμορίας των βασανιστών – ληστών είναι πλούσια. Όμως οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων κατάφεραν να δέσουν τους δράστες – πρόκειται για τρία άτομα ένας εκ των οποίων αναζητείται – να τους ταυτοποιήσουν με 25 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και τυλιγμένους σε μια κόλλα χαρτί να τους στείλουν στη Δικαιοσύνη.

Ο 19χρονος, γιος του Αθηναίου δικηγόρου, προφυλακίστηκε όχι όμως και ο 22χρονος από το Περιστέρι. Οι αστυνομικοί μιλούν για μια άγρια ομάδα η οποία με τη μέθοδο της αναρρίχησης έμπαινε σε σπίτια και βασάνιζε ενώ χαρακτηριστικό της αγριότητας τους ήταν το γεγονός ότι έδεναν με μονωτική ταινία και κουκούλωναν τα θύματα τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 38χρονου στην οδό Σόλωνος. Οι ληστές μπήκαν μέσα τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου και αφού τον είχαν για δύο ώρες κουκουλωμένο με ένα πάπλωμα του πήραν 4000 ευρώ και αντικείμενα αξίας περίπου 7000 ευρώ.

Τον εφιάλτη βίωσε στις 22 Οκτωβρίου και ένας ηλικιωμένος δικηγόρος στην οδό Σόλωνος. Ο 73χρονος βρισκόταν στο διαμέρισμα – γραφείο του 1ου ορόφου και κοιμόταν. Η ομάδα μπήκε μέσα και αφού τον έδεσε και τον κουκούλωσε, του πήραν 200 ευρώ, 3 λίρες Αγγλίας και ένα ρολόι αξίας 5000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης